FEJETON: O Nanynce, Pepíčkovi, košíčku a lupení
Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60

FEJETON: O Nanynce, Pepíčkovi, košíčku a lupení

11. 5. 2025

Z oken mateřské školky zní perličky dětských sopránků s doprovodem klavíru paní učitelky. Je to fajn, dokonce se na moment zastavím, abych si užil něžnou vehemenci, s níž mrňousci pějí o Nanynce, co šla do zelí.

Fejetony Tomáše Poláka
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milan Pepo
Tak pan Tomáš má problém s touhle písničkou. Já mám problém s pohádkou o Smolíčkovi pacholíčkovi. Jako dítě jsem to neřešil. Jenže dnes po šedesátce... Nemůžete spát tak přemýšlíte. První věc... Kdo byly rodiče Smolíčka? O tom se nikde nepíše. Od Božky Němcojc až po Erbena. Nevím, kde k němu přišel jelen, ale co by tomu řekl OSPOD? Nějaký paroháč dostane na výchovu bezprizorního kluka. Čím ho živil? Senem? No a pak ty jezinky bezinky. Kolik jich bylo? To už zavání několika trestnými činy. Vloupání, únos, pedofilie, snad kanibalismus... minimálně ve stádiu pokusu. To mi vrtá hlavou za bezesných nocí. Pane kolego Tomáši Poláku. Co se nad tím zamyslet? Nebo taková Karkulka s tím vlkem. Myslivec upytlačí vlka, vycpe jej kamením a nechá spadnout do studny... naprostá šílenost. Co ochranáři, životní prostředí, hygiena... Zaplať Pán Bůh, že se to nestalo v dnešní době a na katastru naší obce. Jinak bych to musel řešit. :-D Přeji všem pěkný den.
Iva Bendová
:-D
Daniela Lender Chaloupková
Dnešními příspěvky se moc dobře bavím, tento je za 1 s minimálně deseti hvězdičkami! Jako dítě mě také bavilo bádat,co tím kdo (autor) myslel, ať už v básničkách, pohádkách nebo písničkách. Skvělé jako vždy :-))
Olga Škopánová
Péro na klobouku by si rovněž zasloužilo detailní anatomický rozbor. Jinak uveřejněmý fejeton opět nemá chybu.
Jana Šenbergerová
Také žasnu, k jakým košatým problémům je možné se dobrat při úvaze nad jednou nevinnou dětskou písničkou. Kdoví, jak by dopadl myslivec s pérem na klobouku, doprovázený rozdováděným psem.
Šárka Bayerová
Naprosto dokonalý rozbor. Celková úvaha nad událostmi v písni mi po ránu pročábřila mozek. Děkuji! :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 20. týden

Čeští hokejisté obhajují na světovém šampionátu zlato. Téma tohoto týdne je jasné: hokej!

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%