Ilustrační foto: Pexels
Proč nemluvíme o hazardu a chováme se jako pokrytci?
17. 5. 2025Od té doby, co vyšla kniha Život s gamblerem a vznikl stejnojmenný film, mi pravidelně chodí zprávy a maily od lidí, jež často znám dlouhá léta. Obvykle mi vypráví o osudu blízkého gamblera. Když dovypráví, ihned mě upozorní – pšt, nikde to neříkej!
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Škopánová
17.5.2025 08:44
Myslím, že především hráči nechtějí o svém problému mluvit, natož ho řešit. Svůj problém bagatelizují a nevzpamatují se ani když už je situace katastrofální. To je pak těžké pomáhat. Mimochodem zařízení či neziskovek, které se zabývají pomocí gamblerům máme myslím dost. Když ovšem není vůle není ani cesta.
Jana Šenbergerová
17.5.2025 08:24
Odsoudit je mnohem snadnější než pochopit. Stejně tak ignorovat místo pomoci. Jakákoli závislost je svým způsobem odchylkou od toho, co daná společnost pokládá za přijatelné, tedy normální. Přesto si myslím, že za každou závislostí stojí nějaký psychický problém buď podmíněný geneticky, nebo
nevhodným způsobem podpořený výchovou. Ve mně takoví lidé vzbuzují lítost, nikoli pohrdání. Díky za každého, kdo jim dokáže poskytnout pomoc.
Jiří Dostal
17.5.2025 06:58
:-) :-) Za údajným pokrytectvím bude možná rozlišovací schopnost; pro ochlastu nejsme flaškou, ale pro gamblera jsme hracím automatem, vztahová diferenciace je holt jiná... A ženy? Na svůj gambling nepotřebují mašiny, stačí jim lidi... :-) :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 20. týden
Čeští hokejisté obhajují na světovém šampionátu zlato. Téma tohoto týdne je jasné: hokej!
AKTUÁLNÍ ANKETA