Při hledání práce není věk „jenom“ číslo
Ilustrační foto: Freepik

Při hledání práce není věk „jenom“ číslo

15. 5. 2025

Před několika dny byl na i60 vydán článek o věkové diskriminaci při hledání práce. Autor popisoval svou zkušenost, kdy chtěl být, ač v seniorském věku, ještě užitečný.

důchody Můj příběh práce
Hodnocení:
(4.8 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Šárka Bayerová
A tvůj článek je diametrálně odlišný od toho co napsal p. Berka, takže klid....
Šárka Bayerová
Bohužel je to tak, Danielo. Zatím jsme v Evropě až na špičce chvostu. Furt tu přetrvává nedůvěra ke starším ročníkům. Zřejmě tu ještě mnohým nedošlo, že ti starší si práce váží. A překvalifikovanosr? Ta mne postihla už před 20 lety. Zdali si mne na pohovor jako exota, aby "mne poznali". Taky, Danielo.. :-) I na recepční jsem je třemi světovými jazyky a zkušenostmi v zahraničním obchodě, advokátní kanceláři a diplomacii byla překvalifikovaná. Hlavně tedy asi léty, že.... :-)
Olga Škopánová
Když jsem po dosažení důchodového věku byla mým zaměstnavatelem odejita, brala jsem to jako obrovskou křivdu a nespravedlnost. Po pár letech jsem musela uznat, že to bylo to nejlepší rozhodnutí. Tu práci bych už opravdu vykonávat nemohla a navíc našla jsem si lepší, kde jsem úplně spokojená.
Olga Škopánová
Jak je z diskuse zřejmé ten problém je mnohovrstevnatý a není to jenom o věku.
Jiří Dostal
:-) Paní D.L.Ch. zřejmě přehlédla, že kouzlem přiznaného se její článek sám i jako diskuse přichyluje k panu Berkovi. Věcně a se zjevným nadhledem je v kontrastu se svým předskokanem běžně do svých textů sveřepě položeným jako perzekuovaný kverulant a reformátor, zpravidla v zajetí svých dogmatických zkratek a názorových vývodů. Je jistě zásluhou redakce i60, že je mu dopřána ventilace grafoterapií. :-)
Radmila Coufalová
Paní Chaloupková naťukla jeden z problémů (kromě věku), o kterých se až tak často nemluví. A tím je" překvalifikovanost ". Lidé ve věku 50+ mají mnohdy tolik prac.zkušeností a doplňujícího vzdělání, že se za to zaměstnavatelům už nechce platit. Oni by třeba i ten věk zkousli, ty vaše znalosti brali všemi deseti, ale kdyby vás tak mohli platit jako někoho aspoň o deset let mladšího.
Jarmila Komberec Jakubcová
Je mi 79 let a nemám problém pracovat. Mám stále dostatek zakázek a mým odběratelům je šumafuk kolik je mi let, důležitá je odvedená práce za kterou mi platí.
Jindřich Berka
hONZO DĚLAT NA SEBE JE NĚCO PODSTATNĚ JINÉHO NEŽ POSLOUCHAT A NECHAT SE Honzo, dělat na sebe apod někým je jako nebe a dudy. To se nedá srovnávat. Jindra
Zdeněk Pokorný
Chtěl jsem napsat původně nějaký komentář. Ale zdržím se ho. Článek jako tento je velmi potřebný.
Olga Škopánová
Paní Chaloupková to jste ale předem neavizovala, já jsem pouze doplnila příspěvek pana Berky. Pokud tedy chcete někoho okřikovat tak v první řadě pana Berku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 20. týden

Čeští hokejisté obhajují na světovém šampionátu zlato. Téma tohoto týdne je jasné: hokej!

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%