Ilustrační foto: Freepik
Při hledání práce není věk „jenom“ číslo
15. 5. 2025Před několika dny byl na i60 vydán článek o věkové diskriminaci při hledání práce. Autor popisoval svou zkušenost, kdy chtěl být, ač v seniorském věku, ještě užitečný.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Šárka Bayerová
15.5.2025 15:28
A tvůj článek je diametrálně odlišný od toho co napsal p. Berka, takže klid....
Šárka Bayerová
15.5.2025 15:25
Bohužel je to tak, Danielo. Zatím jsme v Evropě až na špičce chvostu. Furt tu přetrvává nedůvěra ke starším ročníkům. Zřejmě tu ještě mnohým nedošlo, že ti starší si práce váží. A překvalifikovanosr? Ta mne postihla už před 20 lety. Zdali si mne na pohovor jako exota, aby "mne poznali". Taky, Danielo.. :-) I na recepční jsem je třemi světovými jazyky a zkušenostmi v zahraničním obchodě, advokátní kanceláři a diplomacii byla překvalifikovaná. Hlavně tedy asi léty, že.... :-)
Olga Škopánová
15.5.2025 12:38
Když jsem po dosažení důchodového věku byla mým zaměstnavatelem odejita, brala jsem to jako obrovskou křivdu a nespravedlnost. Po pár letech jsem musela uznat, že to bylo to nejlepší rozhodnutí. Tu práci bych už opravdu vykonávat nemohla a navíc našla jsem si lepší, kde jsem úplně spokojená.
Olga Škopánová
15.5.2025 12:34
Jak je z diskuse zřejmé ten problém je mnohovrstevnatý a není to jenom o věku.
Jiří Dostal
15.5.2025 12:33
:-) Paní D.L.Ch. zřejmě přehlédla, že kouzlem přiznaného se její článek sám i jako diskuse přichyluje k panu Berkovi. Věcně a se zjevným nadhledem je v kontrastu se svým předskokanem běžně do svých textů sveřepě položeným jako perzekuovaný kverulant a reformátor, zpravidla v zajetí svých dogmatických zkratek a názorových vývodů. Je jistě zásluhou redakce i60, že je mu dopřána ventilace grafoterapií. :-)
Radmila Coufalová
15.5.2025 12:29
Paní Chaloupková naťukla jeden z problémů (kromě věku), o kterých se až tak často nemluví. A tím je" překvalifikovanost ". Lidé ve věku 50+ mají mnohdy tolik prac.zkušeností a doplňujícího vzdělání, že se za to zaměstnavatelům už nechce platit. Oni by třeba i ten věk zkousli, ty vaše znalosti brali všemi deseti, ale kdyby vás tak mohli platit jako někoho aspoň o deset let mladšího.
Jarmila Komberec Jakubcová
15.5.2025 11:45
Je mi 79 let a nemám problém pracovat. Mám stále dostatek zakázek a mým odběratelům je šumafuk kolik je mi let, důležitá je odvedená práce za kterou mi platí.
Jindřich Berka
15.5.2025 11:32
hONZO DĚLAT NA SEBE JE NĚCO PODSTATNĚ JINÉHO NEŽ POSLOUCHAT A NECHAT SE
Honzo, dělat na sebe apod někým je jako nebe a dudy. To se nedá srovnávat. Jindra
Zdeněk Pokorný
15.5.2025 11:31
Chtěl jsem napsat původně nějaký komentář. Ale zdržím se ho. Článek jako tento je velmi potřebný.
Olga Škopánová
15.5.2025 11:27
Paní Chaloupková to jste ale předem neavizovala, já jsem pouze doplnila příspěvek pana Berky. Pokud tedy chcete někoho okřikovat tak v první řadě pana Berku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 20. týden
Čeští hokejisté obhajují na světovém šampionátu zlato. Téma tohoto týdne je jasné: hokej!
AKTUÁLNÍ ANKETA