Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Dagmar Vargová
21.5.2025 08:47
Mirku, díky za skvělý článek. Zrovna jsem jej zmiňovala na chatu i60. Totiž včera jsem se rozhodla, že se pustím do "probírky" skříní (při poslechu audioknihy). Nejde ani tak o oblečení (to jsem vytřídila dávno), jako právě i o nejrůznější upomínkové předměty a také už nepotřebné "papíry" apod. Stává se mi často, že něco plánuji, řeším - a ono se to takto náhle objeví v různé podobě, pobídce atd. :-). Pokud jde o knihy, jak zmiňujete v závěru článku, když jsem už nechtěla učit na stř. škole, pracovala jsem roky v knihovně. Neustále nám lidé nabízeli či přímo nosili kufry knih, kam s nimi... většinu už dávno neberou antikvariáty. Knihovny minimum - spíš knihovny knihy samy nabízejí za symbolické ceny i zadarmo. Většinou jsme je odkazovali na různé domovy pro (nejen) seniory, na knihobudky atd. Nevím jak jinde, ale tady byl zájem o starší i nové knihy minimální. Pořádají se i různé knižní bazary. Nám se stávalo, že mnohem víc knih lidé do bazarů věnovali, než si za symbolické ceny koupili. Ale jinde může být situace odlišná :-).
Věra Ježková
21.5.2025 08:46
Hezké téma, pěkně napsané. V poslední době si občas říkám, že bych měla začít vyhazovat věci, aby jednou někdo neměl moc práce s vyklízením bytu. Knihobudku mám naproti domu. :-)
Jana Šenbergerová
21.5.2025 07:28
A těch fotografií, knoflíků, nití, hadříků, papírů, všemožných i nemožných dárků, starých dopisů, pohlednic, dopisních papírů, korálků, provazků a vůbec všech dalších věcí, které z nějakého důvodu přirostly k srdci, nebo by se mohly hodit. Stěhovat se už nehodlám, ale odejít budu muset. Snad se od všech těch nezbytností odpoutám dřív. Mirku, toho brouka do hlavy jste mi nenasadil vy, jen jste ho probudil. Ach jo! To je možná důvod, proč tak špatně spím. To on se mi vrtí v hlavě!
Olga Škopánová
21.5.2025 06:54
Nejlepším lékem na bezbolestné vyházení starých věcí je přestěhovat se. To pak člověk objeví zapomenuté poklady. I když já jsem v tom stěhovacím rauši vyhodila i věci, kterých zpětně lituji.