Táňa (59 let): Odmítli jsme letos v létě dětem hlídat zvířata. V rodině je zle
Ilustrační foto: Freepik

Táňa (59 let): Odmítli jsme letos v létě dětem hlídat zvířata. V rodině je zle

5. 6. 2025

Syn koupil dětem psa, dcera morčata, další dcera má dvě kočky. Každé léto se opakuje stejná situace. Všichni čekají, že se o ně s manželem postaráme, zatímco oni budou cestovat. Poprvé jsme odmítli. A nastal problém.

domácí mazlíčci rodina životní styl
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Erika Papáčová
Paní s manželem se rozhodli velmi dobře a naprosto s nimi souhlasím. Mají právo na svůj osobní život, koníčky, kamarády a v neposlední řadě i na odpočinek - třeba u moře. Vůči dětem měli povinnosti (a že jich je dost) pouze do doby, než dospěli a osamostatnili se. Nyní je to jen jejich dobrá vůle, jestli budou zvířátka hlídat, nebo ne. A pokud se rozhodnou, že přece jen hlídat budou, tak děti musí s rodiči domluvit termín s dostatečným časovým předstihem, aby byla možná domluva a ideálně tak, aby to neomezovalo žádnou ze stran. Naopak, pokud se rodiče rozhodnou, že hlídat nebudou, že je to omezuje opravdu hodně, tak se nikdo zlobit nemůže. Bohužel některé děti vnímají pomoc rodičů jako naprostou samozřejmost a ne jako velký benefit...
Marta Novotná
Rozumné rozhodnutí, vyřešit hlídání si musí mladí sami.
Miloslava Richterová
Mladí ať trochu přemýšlejí a pořídí si jen to, na co stačí.
Eva Kopecká
Souhlasím s rozhodnutím přestat nést odpovědnost za zvěřinec, který si pořídili oboje mladí. Jsem babička, vstřícná babička, ale nehlidala bych tu havěť ani jednou. Ten, kdo si pořídí domů živé zvíře, by měl počítat s omezeními. Aby se prarodiče přizpůsobili mladým do té míry, že si nebudou moct naplánovat vůbec nic, to je už hranice, kam to nemělo dojít! Vaši mladí se vztekají, protože jste několikrát hlídali a oni to vzali jako pravidlo. Že budete k dispozici kdykoli. Neexistuje. To je jako kdybych zvažovala, jestli si mám koupit nové boty a nebo radši počkat, zda mladí nebudou chtít zase půjčit. Pěkně děkuju. A s mužem se nehádejte. Pravdu má on. Už toho zřejmě má dost.
Lenka Kočandrlová
Nechápu,proč si lidi pořídí zvířata a pak se jim nechce se o ně postarat. Rozhodně rodiče mají právo svým dětem odmítnout služby,do kterých se jim nechce nebo by je to hodně zatěžovalo. Chci - li si dělat svobodně co chci,nemám žádná zvířata ani děti. Pak nemusím nikoho otravovat s hlídáním.
Daniela Lender Chaloupková
Stoprocentní souhlas! Zažila jsem v manželově rodině, kdy bývalou snachu mohla ranit mrtvice, že už jim tatínek nebude dělat otroka ;-) Jsem milovník zvířat, nikdy jsem péčí o ně nezatěžovala ostatní. Je to můj závazek.
Marie Dolníčková
rádi pomáháme, ale nesmí se to stát samozřejmostí...
Ivana Vaňková
Dobrý den, pěkně napsané od paní a úplně jí i manželovi rozumím. Myslím si, že to udělali správně, nic nebylo na poslední chvíli a děti si musí uvědomit, že tady existují i různé psí a kočičí hotely i hlídání a možná se tam budou mít i lépe, než u rodičů, kteří museli hlídat jak psa tak kočku, což se za mě moc nesnese. Pro nikoho žádná úleva, maximálně tak dětí..Fandím jim.
Olga Škopánová
Paní a pán by měli držet spolu pokud se k něčemu rozhodli, předejde to hádkám.
Ján Zábranský
Dobré rozhodnutie. Gratulujem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden

Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.