Hvězda Roda. FOTO: Jana Vargová
Neplánované setkání s příznivci slovanství
4. 6. 2025Stává se mým zvykem strávit jeden týden v červnu v lázních v Bechyni. Město mě okouzlilo řekou, přírodou, mostem, zámkem se zahradou, vyhlídkou z kostelní věže na náměstí, stinnými zákoutími.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Sylva Wiedel
4.6.2025 15:44
Bechyni jsem navštívila jednou, a cítila jsem se tam velmi dobře. Ráda bych se tam ještě někdy podívala a podnikla pár výletů po jižních Čechách. Dobrá atmosféra.
Jaroslav Čtvrtečka
4.6.2025 11:37
Po odchodu armády a zejména letectva, je z Bechyně takové nudné město duchů. Doslova. Mnohé domy na náměstí jsou jaksi "průhledné", nikdo tam nebydlí, ani nepodniká. Prakticky tam vůbec nic není. Docela mne zklamalo, když mi odmítli prodat, v letní sezoně, v provozní době (červenec), lístek na prohlídku Bechyňského zámku. Všude jen pusto a prázdno, neochota. Takové typické jihočeské podnikání, ve stylu "my k vám taky nelezeme". Ta bať, do Bechyně už nepojedu.
Irena Mertová
4.6.2025 10:52
Amulety se mi obecně líbí, i když na jejich moc nevěřím. Mám několik keltských, které nosím - tu ochrannou moc jim vlastně dávám sama. :-)
Mirek Hahn
4.6.2025 10:47
Také jsem si pořídil staroslovanský amulet, Kolovrat. Ale víc mám keltských...
Olga Škopánová
4.6.2025 10:36
Myslím, že nejen Slované jsou naši předci, ale že na našem území se mísila řada národností Avaři, Keltové, Germáni. Někteří lidé mohou nostalgicky blouznit po starých Slovanech avšak historie o nich ví tak málo, že nějaké artefakty jsou spíše z říše pohádek než z reality. Když to někomu přináší uspokojení tak proč ne, ale dnešním stavem Slovanstva bych se opravdu netrápila.
Jan Zelenka
4.6.2025 09:52
Bechyně je moc pěkné město. Znám. Ale obsah článku neznám. A tak díky za zajímavé informace.
Daniela Lender Chaloupková
4.6.2025 09:33
Velice zajímavý článek, krásné fotografie. Bechyni trochu znám, je to krásné město, ale o tomto obchůdku jsem nevěděla. Škoda ... Moc děkuji za nové poznatky :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Umíte hrát na nějaký hudební nástroj? A hrajete na něj ještě?
Ano, umím hrát na několik hudebních nástrojů