Odpoledne na vsi
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Odpoledne na vsi

9. 6. 2025

Název tohoto příspěvku je pravdivý. Páteční odpoledne 6.6.25 jsme opravdu strávili na venkově. Nejdříve to byla obec Hlinná. Tam bydlí Čapkovi, naši dobří známí, jejich dcera Tereza je kamarádkou a spolužačkou naší Terezy. Objednala jsem si u nich trochu slámy na naší a kamarádky zahradu. Tak jako naše dcera, tak i jejich dcera je velkou chovatelkou a milovnicí koní. Má u sebe koně svých známých, naše dcera je tam měla také. 

U Čapků se nemají dobře jen koníci, ale i pejsci a kočky. Když jsme otevřeli branku, vyběhli nám pejsci naproti a vítali se s námi. Přišla jsem si na své, hezky jsem se s nimi pomazlila. Když jsme se přivítali, šla jsem se podívat na koně, kteří se pásli na louce, tentokrát jsem se k nim moc nepřibližovala, mám před nimi respekt. Vítala nás i drůběž s housátky. U kávy jsme si hezky popovídali, a protože jsme měli před sebou ještě jednu návštěvu, museli jsme se rozloučit, já ještě pohladila pejsky a pak jsme odjeli na návštěvu do Církvic. Tam má chatu zase moje spolužačka, která je i ústecká rodačka. Chvilkama nám pršelo, tak jsme seděli v chatě a zavzpomínali jsme si na dávné časy. S kamarádkou jsem se podělila o slámu, která byla důvodem našich návštěv.

Toto páteční odpoledne se nám moc líbilo. Je dobře, když máte přátele, o kterých víte, že vás vždycky rádi uvidí a vy zase je. Vím, že jsem nenapsala nic světoborného, ale ujistili jsme se, že ještě stále jsou mezi námi hodní lidé.

fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Děkuji vám za vaše názory, ano je tam hezky.
Daniela Lender Chaloupková
Moc pěkné povídání. Ty největší zážitky se schovávají v těch nejobyčejnějších věcech. Zahřálo u srdce i na duši, díky :-)
František Matoušek
Krátký a hezký článeček doplněný fotečkami. Mám rád krátké články .
Ingrid Hřebíčková
Ráda čtu články, kde se mají zvířátka dobře. A nejen zvířátka. Moc hezký.
Michaela Přibová
Moc hezké vyprávění. Plné lásky. To zahřeje u srdce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 24. týden

Ve vědomostním kvízu tohoto týdne ukážeme některé méně známé památky a zajímavosti české přírody.