Obrázky z cest: Na skok v Litomyšli
Všechny fotografie: Blanka Lazarová

Obrázky z cest: Na skok v Litomyšli

5. 7. 2025

Po loňské, velmi vydařené návštěvě Smetanovy Litomyšle (viz článek z 13.6.2024 -  Střípky ze Smetanovy Litomyšle), jsem se rozhodla si to letos zopakovat.

Ubytovat se v době konání festivalu v Litomyšli je téměř nemožné. Proto jen na skok, alespoň na jeden den, abych nasála tu fantastickou festivalovou atmosféru.

Počasí se vydařilo a já jsem strávila sluncem zalitou sobotu v Klášterních festivalových zahradách, kde se konají též koncerty a probíhá bohatý kulturní program.

Přestože jsem nebyla na hlavním večerním představení, podařilo se mi nakouknout do nového moderního sálu na nádvoří Zámku. O této rekonstrukci jsem pár dní před návštěvou města shlédla v televizi obsáhlý dokument a mohla jsem tak na vlastní oči obdivovat tento velkolepý projekt z dílny architekta Josefa Pleskota.

I po jednom dni, stráveném v tomto malebném městě, jsem odjížděla domů plná dojmů a kulturních zážitků.

kultura města a obce vážná hudba
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
V Litomyšli jsem nikdy nebyla. Asi bych měla naplánovat cestu ... :)
Daniela Řeřichová
Blani, pěkné obrázky z mé milované Litomyšle. Byla jsem na SL pět dní a bylo to málo. I po 60 letech je stále co objevovat.
Daniela Lender Chaloupková
Krásná fotoreportáž, moc děkuji. V Litomyšli jsem byla několikrát, na festivalu ještě ne. K vidění je tam toho více, osobně bych doporučila návštěvu Portmonea - Musea Josefa Váchala (autora Krvavého románu).
Dagmar Vargová
Moc hezké pokoukání a přiblížení festivalové atmosféry. Díky :-).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 27. týden

V pondělí 30.6. začíná nejprestižnější tenisový turnaj - Wimbledon. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne bude tenis.