Vyznání
Ilustrační foto: Pixabay

Vyznání

13. 7. 2025

Děti moje, holčičky, slečny, ba zrající ženy už, daly jste mi a stále dáváte mnohem víc, než-li já vám. 

Vám patří dík, ne mně – prostředníku, jenž vás jen pomohl přivést na tento svět, který pouze umožnil  přechod na tuto formu vašeho bytí a na chvíli vás, dokud jste mi to dovolily, podepřel ze všech svých možných sil.

Dík za to, že jsem mohla a stále z povzdálí mohu vašemu růstu přihlížet.

Jsem žačkou života i vašich životů a s nezměrnou láskou zpětně (a vlídností času zbavena všech překážek) vzpomínám na roky, které mi byly s vámi dvěma pouze propůjčeny.

Oh! Jak ráda bych si dala R E P E T E a našla sil ještě více a ještě více si těch chvil užila.

Vím, že to není možné, a tak jen s touto bezpodmínečnou láskou se procházím občas v duchu pozpátku přiděleným kouskem naší společné cesty, a lituji a zároveň nelituji všech našich škobrtnutí.

Vše bylo součástí mojí i vaší velké cesty.

Všechny jsme dělaly, co jsme v danou chvíli mohly, a čeho jsme byly ve svém stupni vývoje právě schopny. 

Lituji a zároveň nelituji ...

Ráda bych řekla, že odpouštím, sobě i vám, ale vlastně, s odstupem času, není co.

Odpusťte mi, prosím, vy. Je-li co, a je-li to možné.

Pokud možno - pryč s pochybnostmi, které nám přinášejí jen bolest a trápení.

Holky moje - držte se!!!

V duchu stále toužím po tom, vás obě aspoň občas k sobě přivinout jako malé holčičky /vím, jak je to bláhové.

Mám vás nebetyčně ráda, co ráda, miluji vás!

Vaše máma

P. S. "Láska matky ke svým dětem má své hranice. Od začátku až dokonce." J. M. Bruca

rodina
Autor: Iva Bendová
Hodnocení:
(4.8 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ingrid Hřebíčková
Ivo, mně se taky tělo ozvalo ve 42 letech, kdy mně doktorka oznámila, že se mi v těle zbortilo všechno, tlak, štítná žláza, astma, cholesterol, ....musela jsem změnit i myšlení. Naštěstí nic zhoubného. Naprosto tě chápu. Tělo mi taky oznamovalo, že teď jsem na řadě já. Od té doby se snažím s tělem komunikovat.
Marie Měchurová
Hezké, dojemné... Také máme dvě dcery, a ony nám lásku, kterou jsme jim dali, vracejí. Navíc nám rády půjčovaly a půjčují vnučku a čtyři vnuky.
Alena Velková
Dojemné vyznání Ivo.
Iva Bendová
Ingrid, je to moc složité na vysvětlování a příliš osobní na to, se tu o to aspoň pokusit. Do jejich dospělosti víc opravdu nešlo, a to přes velké překážky. Pak mi tělo důrazně oznámilo, že jsem na řadě já.
Ingrid Hřebíčková
Članek plný hluboké lásky. Jen mi zarazila věta v úvodu, že ti dcery dávají víc než ty jim. Omlouvám se, ale já bych to neřekla. Cítím, že jsem dát víc nemohla.
Marie Ženatová
Díky moc za nádherné vyznání ♥
Iva Bendová
Děkuji všem zde, nahoře i dole. Pokaždé, když mi na Íčku něco vyjde, doslova trnu do první reakce. Často i předem váhám, zda to včas nesmazat. Velmi mile jste mě překvapili. Občas se probírám "plným šuplíkem" a samo se něco nabídne. V první chvíli tomu věřím, jdu do toho ... a pak se vloudí pochyby. Ono se totiž skoro všechno dá zpochybnit, ale Íčko je vesměs vlídný portál a přitahuje hodně podobně nastavených duší. Ještě jednou děkuji za přijetí, něco takového mi do letošního února už dlouho chybělo.
Iveta Tomčíková
Gratuluji ke 2 článkům na titulce i.60 - vaše dcery si Vás nejen za Vaše vyznání váží. Ne každá matka dcer je taková jako vy, tomu věřte. Ne každý rodič se dokáže tak svým dcerám vyznat. Krásné dny paní Ivo.
Blanka Lazarová
Krásné vyznání, tak ať vám to vydrží .... :-)
Iva Bendová
Děkuji Aničce i ostatním za empatické reakce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 28. týden

K nejnavštěvovanějím zemím patří v letních měsících Řecko. Už jste tam byli? To pak bude pro vás vědomostní kvíz tohoto týdne hračkou...