Duše má
Ilustrační foto: Pixabay

Duše má

22. 7. 2025

Někdy mně má duše pláče,

když po lesní cestě najdu,

kam já si tak ráda zajdu,

umírat raněné ptáče.

A když moje duše pláče,

tak si zpívám s kosem v lese.

Můj alt se tiše lesem nese.

Jak mě kosí zpěv dojímá.

Tolik krásy v lese dřímá.

Sny do korun stromů šeptám.

Mé duše se potom zeptám:

Vydržíš ještě duše má?

Duodecima

dvanáct osmislabičných veršů

ABBA ACCD DEED

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Inko, kdyby bylo takových dobrých citlivých duší více, hned by se lépe dýchalo.
Daniela Lender Chaloupková
Ingrid, moc děkuji :-)) Ani já to nedokážu pochopit, a co si o takových lidech myslím (ať už byli dospělí nebo děti), sem napsat nemohu, protože bych byla asi vymazána na věčné časy ;-). Přejme opičce lehké spočinutí ...
Ingrid Hřebíčková
Dano, z celého srdce děkuji za vaše krásná slova. Mě i sestře bolela duše celý večer,když jsme si přečetly o opičce, co snědla čokoládu. Jak jste psala na L/N. V takové chvíli mi opravdu bolí duše. Přeji hezký večer.
Daniela Lender Chaloupková
Ingrid, Vaše duše musí být krásná, když dokážete psát tak krásné bolestně smutné verše. Děkuji :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 31. týden

Chorvatsko, Řecko, Itálie. Tři země, kam Češi nejčastěji vyráží na letní dovolenou, jsme již v kvízu měli. Tento týden si dáme jižní sousedy - Rakousko. Jak moc ho znáte?