Moje dávné filmy místo snů
Ilustrační foto: Freepik

Moje dávné filmy místo snů

3. 8. 2025

Někdy se zdá, že jsme na světě jen chvíli a někdy zase, že čas se nekonečně vleče. A někdy je noc tak temná a spánek nepřichází. V mládí se díváme dopředu, jsme nedočkaví a dychtiví, hledáme dobrodružství a zdá se nám, že jsme na světě napořád.

Čas je neúprosný. Čas měří všem stejně, a tak se stane, že jsme najednou staří a raději se nedíváme dopředu. Za temných nocí vzpomínáme na doby, kdy jsme byli mladí a dychtiví a nedočkaví... a zamilovaní...

Když nemůžu spát, promítám si jako staré filmy dávné vzpomínky; na dětství, rodiče, zahradu, dům, polibky, milování, lásky...

Moje vzpomínky se často mění ve slova a verše.

První láska, tak dávná, a tak sladká... bylo mi šestnáct, jemu o rok víc. Tehdy v létě jsme si mysleli, že nemůže být nic většího a silnějšího než je naše láska...

V jemném prachu staré půdy jsme se milovali

Holubí pírko zapletené do zcuchaných vlasů

Zrychlený dech a křik ptáků odněkud z dáli

Můj dnešní výlet do ztracených časů

...................................................

Ach první láska tak dávná a tak sladká

Bylo to navždy a přece jenom chvíli

Pak pojednou zavřela se vrátka

Od staré půdy kde jsme kdysi spolu byli

láska Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Líbí.. děkuju.(⁠✷⁠‿⁠✷⁠)
Marie Měchurová
Čím jsme starší, tím víc na krásné chvíle dospívání vzpomínáme. Na psaní deníčku, kam jsme ty první lásky popisovali. Nevím, jak Vy, ale já jsem byla platonicky zamilovaná i do třech hochů naráz.
Anna Potůčková
Vzpomínky nám nikdo nevezme a na mládí, na první lásky se vzpomíná nejlépe.
Iveta Tomčíková
Vzpomínky zůstávají a pokud jsou jen ty krásné, věřím, že při nich usíná příjemně. Hezky napsané paní Zuzko. Děkuji.
Daniela Lender Chaloupková
Zuzano, nádherné :-) Díky :-)
Iva Bendová
Jako bych pohladila samet, přitiskla ho k tváří a vrátila se do toho léta, kdy zrodila se - už navždy první láska. Chtěla jsem napsat něžné, ale Daniela mě předběhla, tak napíši, Zuzi, líbezné :-)
Daniela Řeřichová
Zuzano, něžné jako ty první lásky, jako chmýří pampelišky. Máš dar vroucnosti a opravdovosti.
Jana Šenbergerová
Je příjemné vzpomínat na hezké chvíle a ještě příjemnější prožívat je znovu.
Jiří Dostal
:-) Gainsbourg - Borovec "Vosková panenka", - aby bylo jasno :-)
Jiří Dostal
:-) "Že pry někde na světě jsou dvířka a u nich klíč,/ tamtudy vcházejí do dětství ti, kterým je už šestnáct pryč.// V zámku klíč se otáčí, jen prosím, vejděte dál,/ uvítá vás vosková panenka, s kterou si kdysi kdosi hrál//..." (Milá dívko nebo hochu/ z kterýkoliv avenue,/ jsi-li blázen aspoň trochu,/ tak jsme duše spřízněný/ J.D. 1969 ) :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 32. týden

Posledním státem, kterému se budeme o prázdninách věnovat v našem kvízu, je Polsko. Co o něm znáte? Otestujte se...