Třetí míza
Ilustrační foto: Pixabay

Třetí míza

19. 9. 2025

Šla jsem na oběd. Zamyšleně procházím z jedné do druhé části budovy, kde máme jídelnu. Někdo mě oslovil. Krásný, mužný hlas. Ne, nebyla to žádná VIP herecká, sportovní či politická osobnost, které u nás potkat není neobvyklé.

Položil velkou tašku na zem a obrátil se na mě s dotazem.

"Bloudím tady už takovou dobu, ztratil jsem se, poradíte, prosím?" upřel na mě své dvě hluboké studny modrých očí, ukrytých pod krásně klenutým obočím.
Nejen z důvodu, že jsem neplavec, jsem se v jeho očích utopila. Jeho prosbě a mé samaritánské povaze, nešlo odolat. I oběd šel stranou.
Na doporučení, která svíral v ruce, a které mi ukázal, stálo: -P, uzel B.

"Na -P jsme a uzel B máte tady, musíte po těch šipkách," navigovala jsem ho.
"Víte já si tam jdu lehnout!" smutně mi oznámil.
"Hm, to tady není nic neobvyklého," odvětila jsem.
"No jo, měl jsem jít do nemocnice na H, ale tam mají obsazeno, tak nevím, jestli dělám dobře?" pokračoval. "Víte já jdu s kolenem," dodal a studánky v jeho očích potemněly tak, že by mu je záviděl i ten největší pohádkář, romantik, básník a malíř.

"S kolenem? To máte z toho, jak běháte za ženskýma!" pokusila jsem se o humor, který je v těchto situacích potřebný k pozitivnímu naladění pacienta.
"Myslíte?" rozradostnil se. "Tak to mi spadl kámen ze srdce. Víte, že máte asi pravdu! Já jsem totiž chytil třetí mízu! A já vůl si myslel, že mám artrózu!" radostně zvolal.

Ach ti muži... Někdy dokáží být tak krásně upřímní! :-)

/napsáno květen 2019/

Můj příběh muži nemocnice
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Iveta Tomčíková
Paní Danielo, velké díky..., už mé příběhy budou zřejmě uváděny jen v sekci "články od čtenářů i.60" - viz dolní část, jako i moje básničky. Takže..., ráda vás u sebe uvidím a díky za přízeň....
Daniela Lender Chaloupková
Iveto, opět paráda!! Znovu jsem se krásně pobavila :-)) Dnes jsem (nechtíc) vyslechla dva muže u pokladny v marketu, kteří podobným způsobem žertovali s pokladní. Pak jsme se na sebe s úsměvem podívaly a zkonstatovaly, že jsou všichni stejní .... Ale když bez nich by byl ten život takové nůďo ... :-)) Díky za sdílení a už teď se těším na další historky ;-)
Iveta Tomčíková
Děkuji Vám Alenko V. - byl to zážitek, kterých jsem zažila a zažívám denně a jsem tomu ráda. Děkuji za Vaše zastavení i Váš komentář. Moc!
Iveta Tomčíková
Paní Jano J. - po skoro 25 letech práce tam, kam chodí lidé jen velmi neradi, už vím kam je poslat - tedy myslím kudy mají jít. Podporovat pacienty, ačkoliv nejsem zdravotník máme za povinnost, takže..., už jsem takto navigovala nejednu VIP hvězdu. :-)
Iveta Tomčíková
Ano paní Danielo Ř, je to přímo ze života. Jeho i mého! :-)
Alena Velková
Pěkné, vtipné a není to dlouhé, to mám ráda :-)
Jana Jurečková
Dobře jste mu odpověděla, nikdy nezaškodí trocha humoru. Můžu o tom vyprávět. Několikrát jsem byla v areálu fakultní nemocnice Olomouc. Tehdy jsem šla za mamkou do budovy Y. Plánek mi nic neříkal a tak jsem se pro jistotu musela zeptat. Nebyla jsem sama bezradná. Asi dvě osoby se mě ptaly, jak najít to a to oddělení. Moje orientační schopnosti jsou špatné a já se radovala, že jsem došla do cíle. Mohla jsem bloudit celý den, naštěstí vše dobře dopadlo. Kdo nezažije, neuvěří...
Daniela Řeřichová
Není to náhodou ze života? Moc pěkné, díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 38. týden

Do neděle 21. září probíhá v Tokiu Mistrovství světa v atletice. Jak dobře znáte tento sport? To prozradí vědomostní kvíz tohoto týdne, který bude na téma historie a současnost české a světové atletiky.