Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.

Helena Přibilová
						27.10.2025 12:00
						Francouzštinu jsem studovala na oděvní škole a stejně jako většina mých spolužaček jsem snila o cestě do metropole světové módy - Paříže. To však bylo v osmdesátých letech ještě nereálné. Později jsem měla možnost podívat se do Francie mnohokrát a k tomu se mi ve škole získané znalosti francouzštiny skvěle hodily. 

Alena Vávrová
						25.10.2025 15:43
						Francouzštinu prostě milují.

Miloslava Richterová
						24.10.2025 21:03
						Hezké ... a obdivuji :-)

Michaela Přibová
						24.10.2025 19:09
						Děkuji vám všem za příspěvky a ostatním za přečtení.  Já bych jen podotkla, že rodilá mluvčí je Francouzska, ta, která mluví francouzsky v básni  Ta , mluví česky v básni, je Češka, rodilá mluvčí. Obě mluví svým rodným jazykem. Mám takhle namluvenou fráninu v 6 deskách. Učím se ve větách. To se člověk rychleji rozmluví. Jsou i jiné způsoby, Zuzko, já vím. Kniha gramatiky nenaučí se rozmluvit. Ještě jednou děkuji. 

Zuzana Pivcová
						24.10.2025 17:32
						Cizí jazyk se nejlépe učí v nějaké, třeba i nevědomé, souvislosti. A na to je škola dost krátká, "ich sehne mich immer noch nach dir" mě určitě nenaučila.

Iveta Tomčíková
						24.10.2025 16:54
						Ten kdo považuje cizí jazyk za svůj - viz rodilá mluvčí - a ten, kdo mu rozumí - obě mají můj hluboký obdiv.  Tato básnička ve mě vyvolala emoce - písničku: https://www.youtube.com/watch?v=GlpDf6XX_j0
děkuji paní Michaelo.

Daniela Lender Chaloupková
						24.10.2025 16:15
						Míšo, nádhera :-)) MOC děkuji :-)) Kdysi jsem francouzštinu šprtala jako samouk, protože tuto zemi a její lidi miluji, ale znáte to ..... Tak mi zbyl jen ten obdiv :-))

Jana Jurečková
						24.10.2025 15:30
						Na gymnáziu jsme si mohli vybrat mezi němčinou a francouzštinou. Všichni chtěli němčinu, ani se nedivím, zdá se mi na naučení lehčí. Díky za básničku.

Marie Měchurová
						24.10.2025 14:54
						Francouština je řeč nad moje schopnosti, ale mám ráda francouzské šansony... 

Irena Mertová
						24.10.2025 12:16
						Zadumané, vybavila se mi Colette... :-)

Načíst starší příspěvky