Soutěž: Nezapomenutelné prázdniny roku 1968
12. 8. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Mazurová
4.9.2013 22:44
I já se pamatuji na 21.srpen 1968, bylo mně 15 let a 20. srpna jsem jela se svoji sestrou a rodiči do Prahy. Byl to pěkný výlet a my jsme se vrátili domů pozdě v noci. Ráno jsme si trochu pospali a 9 hod zapnuli rádio, odkud byly slyšet neuvěřitelné zprávy, mysleli jsme si, že dávají snad nějakou detektivku, ale brzo jsme zjistili, že je to krutá skutečnost. V našem městě se pak ruská vojska přesunula do místních kasáren.
Marie Novotná
21.8.2013 20:25
Souhlasím,na tohle se zapomenout nedá.Bylo mi 15,brácha ,,čerstvě"narukoval a děs tanků a obrněných vozidel v naší malinkaté vesničce na Vysočině,to byla hrůza a děs.
Ladislava Jankovská
13.8.2013 21:47
Škoda, že ta jednota lidí v 68., 69., kdy jsme mohli vyhrát nad bolševiky a v ulicích města jsme zpívali naši hymnu, a také v 89. kdy se národ nedal. Bylo to úžasné. Škoda, že nás sjednotí jen takové zážitky, a pak vše zapadne do starých rezavých kolejí. Pomluvy, závist, tunelování, korytářství, "trafiky" atd.
Olga Štolbová
12.8.2013 22:46
Nikdy nezapomenu tu hrůzu,v Praze na Kulaťáku, tehdy náměstí VŘSR,stály tanky a tankisti černých maskáčích,připravení k palbě a nikdo nevěděl co se bude dít.Měla jsem doma dvě dospívající děti,rozhodnuté bojovat,tolik strachu jsem ještě nikdy nezažila.
Zuzana Pivcová
12.8.2013 18:29
A já jsem na prázdniny 1968 vzpomínala v loňském soutěžním příspěvku Mělo to být super léto. Kdo to prožil, asi opravdu nezapomene.
Růžena Antlová
12.8.2013 16:55
Nedá se zapomenout bylo mi 17 chodila jsem s chlapcem vyprovázela jsem ho denně na nádraží a zrovna u našeho domu na křižovatce stál tank .Když jsem kolem něho chodívala tak jeho hlaveň se otáčela ve směru mých kroků.Pro okupanty v tanku asi sranda ,pro mě hrůza.
Jana Šenbergerová
12.8.2013 07:32
Na ty se opravdu nedá zapomenout...
Byla jsem měsíc vdaná a můj muž, absolvent VŠB, si musel odsloužit rok základní vojenské služby. 20. srpna jsem se vrátila z Pardubic, kde jsem ho navštívila, a pak už jsme se hodně dlouho neviděli...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci