Ač se snažíme nakupovat s rozmyslem, přece jen se někdy stane, že chléb nestačíme spotřebovat včas a ztvrdne. Řešení je jednoduché. Zkuste Bramborák bez brambor!
Ingredience:
40 dkg tvrdého chleba
 3 dcl vývaru (lze nahradit rozpuštěním 1/2 kostky masoxu)
 5 dkg opražené slaniny
 1 cibule nadrobno nakrájená
 6-8 stroužků rozetřeného česneku
 1 šálek polohrubé mouky
 2 celá vejce
 pepř, sůl, majoránka
 tuk na smažení
Postup:
Chléb namočený do vývaru necháme pořádně nasáknout, přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na bramborák. Smažíme na tuku.
 Rychlovka, kterou lze použít, jako přílohu k omáčkám či pečenému masu nebo se špenátem či s volským okem.  A je to mňamka.
Dobrou chuť!
 
 
		 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								