Přehled posledních diskuzních příspěvků
Léta pionýrská 2
Věra Ježková 27.9. 10:31
Jendo, hezké pokračování. V naší rodině nikdy nikdo nebyl členem žádné strany. Otec pocházel ze silně religiózní příbramské rodiny, ale moc se to na něm neprojevovalo. Jako dítě jsem chodila do kostela často – i na vesničce u Příbrami, kde jsem trávila prázdniny. Do kostela ráda zajdu i dnes.
Letní soutěžení na portále i60. Jak to všechno dopadlo? Tady jsou vítězové
Daniela Řeřichová 27.9. 09:47
Gratuluji z celého srdce všem oceněným za jejich bezvadné příspěvky slovem i obrazem. Na dálku tisknu ruce mé favoritce Daně Onderkové za láskyplný článek Prodej zmrzliny.
Řevnice 2021
Jarmila Komberec Jakubcová 27.9. 08:17
Ali moc hezky napsáno Sraz v Řevnici se moc povedl. Fotky super.
První boj o lásku
Daniela Řeřichová 27.9. 06:51
Moc hezké, děkuji. Prožívám podobné úsměvné situace s již dospívajícími vnoučaty. Vážím si té důvěry.
Starobní důchody se zvýší v průměru o 805 korun, rozhodla vláda
Jitka Caklová 26.9. 17:22
Blíží se volby, tak proč ne. Je to jeden krok dopředu, a s mezikrokem, dva kroky zpět. V mém případě po zvýšení budu mít o 747.- Kč více. Za elektřinu mi navýšili zálohy pro rok 2021/22 o 550 Kč.- a o avizovaném rapidním zdražování potravin raději nemluvě :-( Ale což, nějak bylo a nějak určitě bude :-)
Jazykový koutek 12
Zuzana Pivcová 26.9. 12:37
Díky, Věrko, tak tady mám mezery. Ne v "a", ale v "nebo". Pak také v těch ustálených spojeních typu "ber kde ber", tak tam bych čárku určitě vrazila. Také překvapeně hledím na ty tzv. modální částice, např. škoda že nepřišel. Rovněž bych napsala čárku, inspirována spojkou že. Prima, aspoň tu mám studium pro týnské večery. :-D
Ohlédnutí za setkáním v Řevnicích
Jaroslava Handlová 26.9. 09:40
Majko, hezky jsi všechno zdokumentovala. Bylo to opět další bezvadné setkání se samými příjemnými lidmi. Majko a Mirku ráda se s vámi i dalšími pohodovými íčkaři setkám znovu.
Nechutenství ve vyšším věku může být velký problém
Margita Melegova 25.9. 21:17
Jidlo pro mne byla podradna vec, zbytecnost ve stari se vsechno obratilo.
Stromem roku 2021 je Zpívající lípa
Daniela Řeřichová 25.9. 20:15
Byl to můj favorit; je to smysluplný projekt, který oslovuje mnoho lidí.
V Řevnicích to zkrátka žilo a všem nám spolu dobře bylo
Alena Vávrová 25.9. 14:58
Milá Aničko, zdravím a děkuji za článek a fotky. Ještě teď se usmívám, jak mě pohled na vás všechny potěšil. Karlštejn je krásný. I jeho okolí. Byla jsem tam během let již 3x.
Tak nějak nevím
Elena Valeriánová 25.9. 11:20
Peníze si člověk do hrobu nevezme. Pokud jste to s mladými předem probrali a oni souhlasili, udělali jste dobře. Není čeho litovat. Jen nečekejte za to nějakou "vděčnost", dali jste protože jste měli a chtěli. Tečka. Přeji vám ať vaše vnučka je zdravá a vy z ní máte jen radost.
Zdeňka Čechová: V době Mistra Jana Husa by mě za moji počítačovou tvorbu jistě upálili
Vladislava Dejmková 25.9. 09:36
Obdivuji ženy, které ve svém životě něco zajímavého dokázaly. Videomaping na Vyšehradě by mě moc zajímal, ale samozřejmě se tam nedostanu. Tak snad ho spatřím alespoň zprostředkovaně pŕes nějaké médium.
Dezinformace přímo ovlivňují naše zdraví, říká poslankyně Helena Langšádlová
Jiří Dostal 25.9. 08:40
:-) :-) Interpretační kreativitu nelze paní poslankyni upřít, bohužel se ale stala svým přístupem k tématu názornou ukázkou dezinformačního stylu, když navzdory technickému vzdělání opustila věcnost a s bohorovnou usedlostí plků předvádí mentální a politický styl hokyně. Takže: Jako je deodorant v jádru odsmraďovač, deratizace má základ v hubení potkanů a krys (rattus), dále viz dezinfekce, dezinfekce, debordelizace atpod., jádrem dezinformace je analogicky především zastírání a odstraňování nevhodných a nežádoucích informací, mantrou je staré známé "lhát se nemá, ale pravda se taky říkat nemusí", samotná lež je v tomto ranku primitivně nemravná až kriminální. Paní poslankyně by také neměla zapomínat, že dezinformační dovednosti jsou jedním z pilířů politické práce, bez ní by se například "pražské jaro 68" náhle vyjevilo jako tupost Pražanů,
a to vsazením onoho šarivari do souvisejících událostí poloviny 60. let atd. Pokud jde o covidový průser, bylo by zajímavé vědět, co paní poslankyně věděla a činila začátkem roku 2020, kdy i mezi prostým lidem už byla rozptýlená informace o infekčním svinstvu na pomezí Číny a severního Vietnamu, jelikož se s ní vraceli do Česka naši vietnamští spoluobčané z oslav lunárního roku. Jakkoliv je téma koronaviru závažné, v nevkusném politickém humbuku je téměř drzost s plytkostí
výše uvedeného rozhovoru mistrovat veřejnost. :-) :-)
Čas nikdo nezastaví
Vlasta Ledlová 24.9. 15:28
Máte pravdu. Čas nikdo nezastaví a tak si ho musíme aktivně užívat, dokud to ještě jde. Ať potom máme na lavičkách o čem vyprávět (-:
Chřipka a pneumokoková onemocnění mohou mít pro starší lidi fatální důsledky. Proto lékaři doporučují očkování, které je pro seniory bezplatné
Irena Mertová 24.9. 12:54
Očko na pneumokoka mám už z dřívějška, na letošním protichřipkovém jsem byla včera.
Marta Kubišová: Naživo už zpívat nikdy nebudu, to bych se musela zbláznit
Irena Mertová 24.9. 12:50
Martu Kubišovou mám ráda...
Jak mne vodník držel za nohu
Zuzana Pivcová 24.9. 09:58
Úplně mi naskočila husí kůže. Já vím, tenkrát nebyly mobily, aby někdo hned volal záchranku nebo hasiče. Opravdu nevím, co bych já sama udělala, ale určitě bych nedávala hloupé rady.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.