Přehled posledních diskuzních příspěvků

Jak přežít dobu zavřených kadeřnictví? Žádné razantní zásahy, chce to zůstat v klidu

Elis Rentierka 10.3. 22:49
Za me souhlas - dosla jsem ke stejnemu nazoru. Nechavam si dorust a zatim si vlasy svazuji do skripce a musim rict, ze to nevypada az tak strasne -:). Barvu vubec neresim, s tim skripcem to je dokonce i zajimave ... -:).

Moje maturita

Zuzana Pivcová 10.3. 17:56
A já jsem maturovala koncem května 1967. to už se zase schylovalo k Pražskému jaru. Tomu třeba nasvědčovala i naše doporučená četba. Autoři, kteří se krátce nato objevili v publikaci Padesát českých spisovatelů. Byla stažena asi v r. 1970.

Trocha smíchu i trocha přemýšlení neuškodí

Věra Ježková 10.3. 11:07
Hani, bezva. Na fakultě v němčině jsme se učili říkat mj. In Ulm, um Ulm und um Ulm herum. :-)

Koronavirus zmizel

Zuzana Pivcová 10.3. 08:29
Haničko, já na to věřím. Jsem zvědavá, jestli nás bude víc.

Starého psa novým kouskům nenaučíš

Milan Pepo 9.3. 21:32
:-D Super článek. Děkuji. Tohle je tedy ,,vaření" a tchýně a snacha. Já bych si přidal ... tchýně a zeť. To je taky vražedná kombinace. Co? Jenže u nás to bylo jinak. Já říkal tchýni ,,mami". A tak jsem měl maminky dvě a taky dvě ,,kuchyně." Každá zvládala něco. Říká se žena vaří podle mámy, nebo kuchařky, chlap podle fantazie. Takže žena vařila podle ... dnes by to bylo moderní ,,mámy II". Jednou se rozhodla, že mě překvapí a udělá zemlbábu, žemlovku... jak se to ještě kde krajově nazývá. Tu moje máma nedělala. Takže má vzdělaná Trójská Helena s X vysokoškolskými tituly se pustila do vaření. Té žemlovky. Překvapení na večeři. No vypadalo to pěkně. Na talíři. Jen to nějak. Bylo to tvrdé, zespodu připálené, něco mezi tím rozteklé. Z armády jsem byl zvyklý na lecos, ale tohle nešlo. Sekl jsem lžící a asertivně řekl ať se nezlobí, ale že příště jdu na večeři k mamince. Moje trójská Helena se rozbrečela a v afektu mi sdělila ať si tedy sbalím kufry a jdu k mamince. Na to jsem jí odpověděl. ,,Miláčku, ty mi nerozumíš. Já si ty kufry klidně sbalím a k mamince půjdu. Ale tvojí!" No nějak se to večer srovnalo. Příští týden jedeme k ,,našim" tedy tchýni. Na večeři pekáč žemlovky. ,,Mili, to je pro tebe. Já nic nevěděla, ale Helča se svěřila s vaším výstupem tátovi a ten to řekl mě. Takže tady máš pořádnou žemlovku. Já nevím co jsem z té holky vychovala. Ovládá pět jazyků a v kuchyni připálí i kuchařkou knížku." Takže to je zase moje zkušenost chlapa. ;-)

Marta a následky domácí sauny

Zuzana Pivcová 9.3. 17:41
Sauna je asi hodně zdravá, ale každý ji nesnese. Já jsem do ní chodila těsně po listopadu, když se u nás začaly sauny zřizovat pro veřejnost. Nyní by mě horko zabilo. V Poděbradech jsem musela dokonce odejít z termosauny, protože se mi začalo dělat zle. Ale vyprávění jsem si přečetla jako obvykle ráda. :-D

Vzpomínka na Skotsko (2. část - Zastavení cestou na sever)

Zuzana Pivcová 9.3. 11:07
Všechno je pro mě tak zajímavé. A krásné čisté obrázky!!

Po stopách historie, ale i jiné zážitky (7. díl)

Zuzana Pivcová 9.3. 09:12
Krásné putování. Ale ztratit v cizině mobil, to by bylo špatné. Jsem i po té delší době ráda s Tebou, že to dobře dopadlo.

...a Duha se rozprostřela nade mnou a já jsem věděla, že Bůh je se mnou....

Jitka Caklová 9.3. 08:45
Milá Dano, krásné, nádherné ♥♥♥. Čím víc lidé útočí, moralizují, možná v domnění že jsem blázen, nebo že oni jsou lepší, tím víc se cítím šťastná a ve své vnitřní síle, neboť vím, že nepoznané se stěží chápe ♥♥♥

Ve stínu ráje

Marie Ženatová 9.3. 08:23
Moc děkuji za Váš milý příběh* Vidím se v něm i já sama, když mne někde něco moc zaujalo tak jsem také vždy musela o tom několik slov napsat do svého každodeníčku, který jsem měla neustále u sebe. A to samé i můj tatínek, který zase měl neustále u sebe nějaký tužší papír a co ho zaujalo ihned kreslil a doplňoval i nějakými veršíky...*

Návod na získání vakcíny proti covidu-19 pro chronicky nemocné pacienty

Olga Škopánová 9.3. 06:58
Takže mi nezbude nic jiného než pořádně ztloustnout abych se dostala k vakcíně.

Vánoce - Naši přijeli

Eva Mužíková 8.3. 14:27
Františku, Ty to líčíš tak opravdově, že jsem se při čtení úplně vžila do atmosféry, kdy tatínek tvrdošíjně odmítal zajištěné ubytování.. Pokračuj, jsou to hezké vzpomínky.

Zlatý retrívr za čtyřicet a více tisíc. O psy je v pandemii obrovský zájem, mizí i z útulků. Situace nahrává množírnám

Daniela Řeřichová 8.3. 09:36
Děkuji za podnětný článek. Ano, pořídit si zvířátko je velká zodpovědnost, není to hračka, ale člen rodiny. Právě v pátek nám uspali čtrnáctiletého zlatého retrívra. Měli jsme společně krásný život.

Fotoreportáž: Stromy a já 2

Zuzana Pivcová 8.3. 09:36
Každé místo, které si vyberete za cíl své procházky, se mi moc líbí. Díky a procházejte se dál!!

BLOG: Můj Mezinárodní den žen

Daniela Řeřichová 8.3. 08:30
Moc milé, mám podobné vzpomínky, pocity a uchovaná přáníčka od dětí i vnoučat.

Držitelka Českého lva Magdaléna Borová: Chtěla bych být překladatelkou básní

Daniela Řeřichová 7.3. 13:42
Sympatická herečka se sympatickými názory. V Krajině ve stínu prokázala velký talent.

Pohádky

Daniela Řeřichová 7.3. 13:04
Hezká poezie života.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.