Přehled posledních diskuzních příspěvků
Strašně krásný, hrozně dobrý, anebo výpověď dohodou... Do naší mluvy se vkrádají nesmyslná slovní spojení
Olga Škopánová 4.3. 07:23
Myslím, že není potřeba dělat z komára velblouda, čeština se stále vyvíjí a hledá nové výrazy a spojení, která jsou nejvýstižnější. A stejně jako zanikly přechodníky tak se zase objebvuje něco jiného. A co se týká nelogičností tak těch máme vzhledem k jiným jazykům dost např. několik záporů ve větě.
Indie - Abaneri
Zuzana Pivcová 3.3. 18:42
Vzpomínám, jak zde líčila svou cestu do Indie Majka S. Byla z ní nadšena. Je to určitě zajímavá kultura a díky budhismu i duchovní síla, pro mě však neskutečně daleko. Indii jsme přelétali cestou z Austrálie v roce 1992. Kde jsou ty časy. Dnes si hezky prohlédnu fotky, děkuji.
Jak se vypořádáme s Covidem?
Naděžda Špásová 3.3. 12:56
Danko, napsala jsi to sice dobře, ale dost mi vadí srovnání s Anglií. Tak růžové to tam určitě není, jim můžeme poděkovat za zmutovaný virus, protože na to kašlali. Snažím se tohle všechno vytěsnit, nemoci nikam jet, rušit plánované výlety, nevidět rodinu, kterou mám kousek od nás, to mi vadí. Upřímně, co se děje v Anglii je mi úplně fuk. To je zase můj názor.
Vzpomínka na oslavy MDŽ
Eva Kopecká 3.3. 09:23
Pamatuji si také oslavy s živou muzikou. Dostavily jsme se na placenou večeři do restaurace. Popovídaly jsme si, pojedly, popisky. Tančit nebylo s kým v ryze ženském kolektivu. Tak ty nejodvážnější vykrůcaly se svými kolegyněmi. Účast byla dobrovolně povinná a ty tanečky to byl tedy pohled. Nic, bez čeho bych se nemohla obejít....
Procházky kolem mostu v pražské Troji
Martina Růžičková 3.3. 09:01
Váš článek a hezké fotky mě potěšily, protože tato místa jsou také pro nás cílem častých vycházek. Architekturu nového mostu moc obdivuji.
Jeskyně a další přírodní krásy (5. díl)
Zuzana Pivcová 2.3. 13:31
Jarko, stále čtivá reportáž a nádherné fotky. Ty máš vysokou úroveň vždy a díky za to.
Informační dieta. Trend, který je dobré znát a vyzkoušet právě v této době
Daniela Řeřichová 2.3. 10:17
Je důležité umět informace analyzovat. My, co jsme soběstační, přijímáme zároveň mnoho pozitivních zpráv o světě kolem nás. Bohužel, hůř jsou na tom lidé, kteří musí být z různých důvodů izolovaní a nemají možnost vybalancovat tento poměr.
Stromy a já
Daniela Řeřichová 2.3. 09:10
Moc hezká vycházka. Ano, jsme součástí přírody a je dobré chovat se k sobě s respektem.
Příběh na 75 slov: Vůně života VII - O rodné hroudě
Zuzana Pivcová 2.3. 08:42
Moc hezké vyznání Praze, které mi připomíná klasické básníky. Děkuji.
S Botswanou máme šlus...
Zuzana Pivcová 2.3. 08:40
Vando a ostatní, když se předělával před několika lety portál i60, zmizely přílohové fotky od všech do té doby vydaných článků. Myslím, že to nevysvětlil ani náš IT Libor. Tak zbyla jen ta povedená báseň.
Komentář: Proti covidu funguje hlavně zdravý rozum, ne politické preference
Daniela Řeřichová 1.3. 18:17
Pod tento článek se s radostí podepíšu.
Lavičko, mohla bys někdy promluvit
Zuzana Pivcová 1.3. 13:27
Úvaha je zajímavá, ale nejvíc se mi líbí skutečně ty různorodé lavičky. Umíte si všímat.
Jak se žije na Sinaji?
Hana Nováková 1.3. 12:48
Je krásné z pohodlí domova cestovat destinací pro mě neznámou. Děkuji za přiblížení, bylo to fajn...
Startuje druhá vlna očkování. Registrovat se mohou senioři a seniorky nad 70 let
Věra Ježková 1.3. 10:32
Naše Praha 7 organizuje očkování a informuje o něm výborně. Už se těším, až přijde řada na nás mladé. :-)
Jak na peníze s Českou bankovní asociací: Při sjednávání půjčky buďte opatrní
Daniela Řeřichová 1.3. 10:27
V roce 1980 jsme si brali s manželem půjčku na škodovku. S dvěma vysokoškolskými platy jsme potřebovali 12 ručitelů, kteří se museli dostavit ve stejnou dobu k podpisu do České spořitelny. Byl to logisticky náročný, ale úspěšný akt. Dneska bankovní i nebankovní subjekty poskytnou půjčku prakticky komukoliv, a tím ty finančně negramotné vhánějí do dluhové pasti.
Příští premiér? Po povolebním patu prezident prosadí Prymulu. Pak přijde pořádné peklo
Zuzana Pivcová 1.3. 08:52
Sepsat článek na P je velký výkon, to by jen tak někdo nedokázal. Ale na obsah se mi nechce ani pomyslet.
Už jste si zkusili namíchat doma dobrý drink ?
Vladislava Dejmková 1.3. 08:48
Dobrá inspirace, až skončím dnes práci, něco z toho si dám.
Sardinie je nazývána Karibikem Středomoří (4. díl)
Zuzana Pivcová 28.2. 13:28
To je dobře, že už jste byly zase v plném počtu. Takže vzhůru na další cesty.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.