Přehled posledních diskuzních příspěvků
Všechny chutě světa můžete vyzkoušet v Dobřichovicích!
Květoslava HOUDKOVÁ 7.6. 13:41
Zdravím - nevím, kolikátá jsem v pořadí, ale můj příspěvek je ten, že do Dobřichovic pojedu - přeci je také seniorce dovoleno "stávkovat" = 13. 6. NEVAŘÍM!
Z Katlova do Čáslavi
Soňa Prachfeldová 7.6. 10:33
Díky za prohlédnutí Čáslavi, moc hezké fotky, lezení do věží je také moje velká záliba, je krásné vidět, co je pod námi.
Voňavý přístav Hong Kong
VANDA Blaškovič 7.6. 10:21
Skvělé, Jano! To je cestopis podle mého gusta! Krásně jsi popsala neskutečné zážitky. To bych si nechala také líbit!...:)) Člověk nikdy neví, třeba tam budu také někdy pozvaná....:)minimálně na výměnný pobyt....:) Pokud máš, Jano, ještě nějaká fota, přidej je, fakt náádhera!!
Evelyna Steimarová herečkou být nechtěla
Alena Tollarová 7.6. 08:56
Znáte písničku Evelýna, Evelýna, kdo ji zná, ten neusíná ... zpíval Vašek Neckář. Všechno nejlepší!
Cockerell: muž, který vymyslel vznášedlo
Alena Tollarová 7.6. 08:52
Vznášedlo jsem jednou v životě viděla. Předváděli ho na letišti v Ústí nad Labem při leteckém dnu.
Ladislav Smoljak: přísný pedagog a mistr humoru
Soňa Prachfeldová 6.6. 22:51
Pro mne Svěrák - Smoljak byla nerozlučná dvojice a vytvořili spolu spoustu úžasného.
Ludvík Vaculík: samorost a výjimečný spisovatel
Zuzana Pivcová 6.6. 19:58
Vaculíkova Sekyra byla jedna z tehdy moderních knih, které nám doporučovala číst naše pokroková češtinářka k maturitě. Na spisovatelích konce 60. let jsem vyrostla. O to horší pak byl pád do normalizace.
Tropy jsou tady, ale přijdou bouřky a prudké ochlazení
Jana Šenbergerová 6.6. 12:26
Tak u nás už je 24 stupňů ve stínu. Po obědě mizíme na zahrádku našich přátel, kde bývá pravidelně mnohem víc, protože je v závětří a pálí na ni slunce od samého rána. V domě je ale spíše zima, takže i bez vody je kde se ochladit. Pár minut budeme chytat bronz a pak někde ve stínu lelky. :-) Mějte se krásně a raději nic nepřehánějte.
Šafářová hraje druhé finále, tipněte si, jak dopadne!
Miroslav Štorch 6.6. 11:05
Na aktuálním světovém žebříčku žen WTA je Lucie Šafářová na 5.místě se součtem bodů 2477 a až na pátém místě Petra Kvitová 2346 bodů. A to Lucie ještě může získat více bodů v případě vítězství ve finále :-) A Karolína Plíšková je dokonce na 7.místě 2066 bodů. Tři české hráčky v TOP TEN. Neuvěřitelné.
Chci ti jen říct
Soňa Prachfeldová 5.6. 22:27
Také Ti chci jen říct, že jsi v milostné poezii skvělá a nevyčerpatelná.
Indiáni a rybolov
Zuzana Pivcová 5.6. 19:05
Jakub je mi sympatický tím, že mnohdy doslova nasazuje život, aby rybu ulovil, a pak ji pustí zpět tam, kde je doma. Jistě to byl pěkný zážitek. Tvůj příspěvek tu radost nese v sobě.
Co dříve nebylo...
Miroslav Štorch 5.6. 17:27
Hezká veršovánka o navigaci v autě. U naší navigace jsme hlasovou navigaci vypnuli, aby nás nerušila a babičku nevylekala. Ale nesmí se podle ní jezdit slepě. Jednou nám nabídla zkratku lesem, ale lesníci tam měli zamčenou závoru přes cestu. Jindy průjezd křižovatkou, ale tam byly složené panely a dlouhá objížďka. Na místo se sice dostaneme, ale někdy dost komplikovaně. V Polsku jel řidič v noci rycle podle navigace a vjel do jezera. V Čechách kamion cizince podle navigace zajel do vesnice a nemohl tam projet úzkou cestou ani se otočit. Na místě to s kamionem nejde a couvat je hodně náročné. Technika není všechno.
Krumlovská točna začne Psem baskervillským
Květoslava HOUDKOVÁ 5.6. 14:50
J ú - "Pes baskervilský" - to bude zážitek - to se budou lidi krásně bát !! - takovou dekoraci, jako je při krumlovské točně, klasické divadlo nesvede.
Není to tak zlé, za byt a jídlo vydá penzista méně peněz než dříve
Květoslava HOUDKOVÁ 5.6. 14:43
"Statistika věda je, má však cenné údaje" - zpívá se v jedné pohádce. Já si však vzpomínám na větu našeho vyučujícího = profesora statistiky na střední škole: "Statistika je přesný součet nepřesných čísel" !!
Finanční gramotnost pod lupou
Květoslava HOUDKOVÁ 5.6. 08:14
Milá Hanko - dík za Tvůj článek. Včera jsem se v Praze zúčastnila Konference "Stáří sbližuje" - a mezi řečníky byl i pan Nacher. Každý řečník měl dobu 15 min., ale budu se s p.Nacherem kontaktovat - získám určitě nějakou ofic. propagaci a mohu doporučovat! Je opravdu dobrý - moudrý - a to senioři určitě potřebují !!
Zoufalé činy zoufalého člověka
Elena Valeriánová 5.6. 07:23
Lidmilko, úplně cítím tu snahu pohnout věci dopředu a tu neochotu ostatních. Nezájem, z teplého místečka se na lidi, kteří je platí ze svých daní dívají pěškně z výšky. Stavěli jsme zahradní domek (první nám vzala voda v 97) a úředník na stavebním úřadu,chtěl doplnit nějakou maličkost do projektu, banalitu a úplně sprostě si řekl o úplatek. Byl drzý, prý mám špatnou žádost apod. Nedala jsem mu ani kačku, raději bych tu chatku nechtěla. Tlak mi vylítl tak, že jsem musela ráno k doktorovi. Projekt jsme doplnili a další týden ho předali jinému úředníkovi. Bez problémů. Toho prvního za nedlouho vyhodili a dokonce snad i zavřeli. Alespoň jednou přišlo i na darebáky. Ale Ty jsi obdivuhodná.
Pozvánka do Jeskyně Na Špičáku
VANDA Blaškovič 4.6. 21:16
Děkuji za "protažení" jeskyní, Eleno! Těch 8 stupňů bylo opravdu příjemných..:)
Začínají Slavnosti piva, ochutnat lze 150 značek
Marie Novotná 4.6. 19:01
I u nás jsou slavnosti.Program opravdu parádní.Pro mladé i ty,,pokročilé".Jen já tam letos nebudu.Tak snad příště.
http://www.hbrebel.cz/o-pivovaru/neprehlednete/223-slavnosti-piva-rebel-2015
Fantazie: Lucie Šafářová si zahraje finále grandslamu!
Miroslav Štorch 4.6. 15:08
Lucie Šafářová by za chvilku mohla porazit bývalou světovou jedničku Anu Ivanovič ze Srbska. Ve finále by nebyla bez šancí proti Sereně Williams, se kterou už hrála vyrovnané zápasy. :-) Však uvidíme.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.