Přehled posledních diskuzních příspěvků
Červen, na vodu jedem
Lidmila Nejedlá 1.6. 19:04
Krutá zkušenost, Libore. Také jich pár pamatuji. Hlavně, že to vždy dobře dopadlo a teď se na to docela dobře vzpomíná.
Docent Rajko Doleček, popularizátor zdraví
Miroslav Štorch 1.6. 14:54
Moje maminka chodila v Bělehradě s Rajko Dolečkem do školy, protože tam žila silná česká menšina ještě z dob Rakouska-Uherska. Jejím tatínkem byl Čech od Prahy a maminka byla ze Srbska. Mnoho Chorvatů i Srbů studovalo později v Praze. Když byli zkoušeni a nemohli si v češtině vzpomenout na konkrétní české slovo do odpovědi, tak říkali srbochorvatsky "óvaj, óvaj " to je v překladu "ten, ten". Proto se jihoslovaským studentům přezdívalo přátelsky " Óvajové." :-)
Karel Šíp má Všechnopárty, nejlepší českou talkshow
Miroslav Štorch 1.6. 14:41
Jako studenti jsme chodili v Praze "na brigády" někdy jako kompars k filmu a někdy i do televize. Člověk viděl něco zajímavého - jak se natáčí film nebo televizní Silvestr a dostal nějaké korunky bez dřiny a špinavé práce. Tak jsem kdysi zažil tehdy mladého a velmi pohotového Karla Šípa společně s muzikantem a skladatelem Jaroslavem Uhlířem(15.9.1945) v Telezním klubu mladých. Jejich humor byl příjemný a inteligentní a vydržel jim dodnes. Podobné talkshow měl Michal Prokop, Jan Kraus nebo Marek Eben - Na plovárně. Karel Šíp patří mezi neoblíbenější. Díky redakci za prima vzpomínku.
Psí sirotci
Lidmila Nejedlá 1.6. 10:10
Aničko, Vy jste mne dojmula k slzám hned po ránu. Takový hezký příběh štěňátek...to je dobře, že mají své páníčky.
Film pro pamětníky: Dva týdny štěstí
Vladka Steinová 1.6. 09:32
Velmi dobrá společenská odlehčená komedie z r. 1940.
Půvabná Adina jako Marta a skvělý J.Marvan.Natáčelo se v bývalí,m hotelu
Kdo získal tablet? Doma na staré pekárně je vítězný jarní fotopříběh!
Marie Magdalena Klosová 31.5. 18:52
Blahopřeji jarním vítězům!!!
Co vše je možné zaslechnout aneb Humor mezi knihami II.
Zuzana Pivcová 31.5. 17:39
To jsou opravdu skvělé perličky. Stojí za přečtení. V málokterém zaměstnání se je může člověk doslechnout!
Monica
Zuzana Pivcová 31.5. 17:31
Je to zase velmi citově silný příběh, Míšo. Ano, některé vazby matka - dítě přetrvávají po mnoho let v podobě, kdy syn, dcera byli opravdu dětmi. Matka má, byť v dobré vůli, neustále potřebu mluvit do života a hlavně do partnerských vztahů. Někdy se člověk od matky nedokáže zcela odpoutat vůbec, a když ta pak zemře, je mu třeba 50 i víc a najednou nemá nic, ani ji, ani svůj osobní život. Je to docela smutné.
Muškátové země
Jana Šenbergerová 31.5. 13:23
Když jsem před lety vyjela poprvé na západ, byla jsem ohromena spoustou květin v každé vesničce i hodně vysoko v horách. Tak se mi kdysi líbila naše nádraží. Malá i velká byla samá květina. Výpravčí se snažili, aby to jejich bylo co nejhezčí. Dnes smutno pohledět, jak se z kdysi milých malých nádraží stávají ruiny.
Fresh senior festival ozdobí naše modelky, ale i básnířky
Olga Štolbová 31.5. 08:36
Určitě se příjdu podívat a už teď držím palce všem učinkujícím, zvláště Daně a Zuzce. *****
Špatně nasazená hlava
Hana Rypáčková 30.5. 21:26
Super Hani, to je ono.Mám krční páteř taky v čudu a šum svistu , jak tomu říkám, mne taky všude doprovází.Přece se nezblázníme....
Máte rádi teplo? Pak vám počasí v červnu udělá radost
Hana Rypáčková 30.5. 21:10
No , jen aby to platilo i v Liberci.To bychom mohli jet nalehko.
Jarní fotopříběh: Šťastnou cestu od hranic k hlavnímu městu
Jaroslava Handlová 30.5. 17:18
Patřím také k těm venkovanům, pro něž má Praha kouzlo vskutku neopakovatelné. Mohu tam jet třeba po sté a vždy objevím něco pěkného, nového, zajímavého, včetně lidí.
Turisté na Kosu nemusí mít strach z běženců, tvrdí cestovky
Lidmila Nejedlá 30.5. 12:24
Je to smutné zjištění a incident v Olomouci ho ještě podtrhuje.
Přírodní amfiteátr v Plzni navštíví Urbanová i Dvorský
Hana Rypáčková 30.5. 12:23
Urbanová je fakt dobrá...
Jarní fotopříběh: Jaro je nový život a mládí!
Lidmila Nejedlá 30.5. 12:19
Vando, to se Ti povedlo, nádherná heboučká kuřátka, jarní kvítí. Čiší z toho skutečné jaro. I ten článek je něžně psaný. Díky, paráda.
Jarní fotopříběh: Obyčejné jaro
Zuzana Pivcová 30.5. 08:57
Já vím, že míváš často obrázky z vlastní zahrady a vždy jsou hezké. Kdo má rád zahradu a s láskou o ni pečuje, umí ji asi zároveň i přiblížit na fotkách a ve vyprávění druhým. A "normální" jaro asi nikdy není obyčejné. Vždy má v sobě krásu. :-)
Co můžeme dělat v červnu? Tady je několik našich tipů!
Dagmar Bartušková 30.5. 08:51
Lákavých nabídek je všude spousta, ale já budu bloumat vyprahlými ulicemi sem a zase tam. Nuda, co? Ale ne, tak zlé to nebude. Dobrou kávičku nebo vínečko bílé si vždy ráda dám v půvabných zákoutích Prahy. A s kým? To si, prosím, nechám jen pro sebe. Věřte nebo ne - i to má něco do sebe. Hlavně se nelitovat, proč nejsem třeba u moře. Keep smiling! :-)))
Jízda králů poprvé v Praze
Elena Valeriánová 30.5. 08:42
Vando, hezké přiblížení. To musela být nádhera. Krásné, povedené reportážní fotky.
V Brně na nádraží
Eva Balúchová 30.5. 08:14
Taky si nostalgicky vzpomínám když nám maminka koupila na nádraží housku se salámem.Dodnes cítím tu chuť.Doma jsme salámy nejedli,byl to pro mě vždycky svátek.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.