Přehled posledních diskuzních příspěvků

Českosaské Švýcarsko

Zuzana Pivcová 7.10. 15:29
Tenhle nádherný kus krajiny podél Labe mám taky moc ráda, sice jsem tam osobně byla jen v dětství, ale jezdím vždy kolem do Německa a znovu a znovu doslova visím z okna vlaku a pozoruji, skály pokračují i za hranicemi, kde už se to jmenuje jen Saské Švýcarsko, ale to je fuk, jak se to jmenuje a kterému státu to patří, je to zkrátka přírodní nádhera.

Ruská star Pugačovová si pořídila dvojčata

Jana Šenbergerová 7.10. 13:15
Pořídit si mohu leccos. Ale děti? Ty by se měly s láskou přivádět na svět. Možná by pak i jinak vypadal.

Thajská masáž není jen pro mladý

Jana Šenbergerová 7.10. 11:16
Je moc dobře, že si čtenáři nenechávají své zážitky jen pro sebe. Děkuji! Mám pocit, jako bych aspoň částečně byla u toho. To jistě ocení každý, kdo ví, jak je důležitá zpětná vazba.

Hyena z Osvětimi: Irma Greseová

Jana Šenbergerová 7.10. 10:57
Na tom mě děsí fakt, že takových hyen s andělskou tváří běhají po světě spousty a jen čekají na svou příležitost. Nedejme jim ji!

Můj tisící kilometr na kole

Jana Šenbergerová 7.10. 10:51
Věrko, je moc hezké, dělit se o radosti s přáteli. Tobě blahopřeji a všem vám přeji ještě hodně krásných společných chvil, a to nejen na kole.

Stranická volební taktika

Jana Šenbergerová 7.10. 08:08
Pěkně jste to vystihl. Závidím všem, kteří už mají jasno, koho budou volit. Zatím si připadám jako lovná zvěř, na kterou mají políčeno všechny strany. Docela mě baví, jak všechny ví, co je špatného na ostatních stranách. Všechny svorně slibují. Ale tak to je před každými volbami. Po nich obyčejně nestačíme koukat, komu jsme to zas dali svůj hlas. My důchodci začínáme být nepřehlédnutelnou silou. Nenechme se ukolébat sliby, začněme hodnotit a odměňovat činy. Není mi jedno, za jakých okolností se budu nebo nebudu mít dobře.

„Kachna“ pro čtyři venkovany, pytel brambor a ošatku vajec

Jana Šenbergerová 6.10. 19:54
Má jen o rok a a tři měsice kratší historii než já. Ten na obrázku je moc pěkný kousek.

Květiny pro Václava Havla

Olga Gálová 6.10. 13:42
Snažím se pochopit, ale stále nechápu. Proč? Proč jsme tam, kde určitě ani Václav Havel být nechtěl. To si myslím já. Ovšem? Výsledkem mého poznání je víra v Boha. A za to jsem vděčná. A to je dost.

Křemílek a Vochomůrka vznikli před 45 lety. Okouzlili i vás?

Jana Šenbergerová 5.10. 18:26
Koho by neokouzlil? Dodnes tyto večerníčky v podání paní Bohdalové pokládám za jedny z nejlíbeznějších.

Přijmi mě celou

Jiří Libánský 5.10. 11:43
Až mi zas někdo poví, že nelze lásku vyjádřit slovy, jak marně se o to snaží básníci i literáti prózu píšící, já odpověď mám pro něj takovou: Tak to nečetl jsi ještě Pivcovou.

Nešetřete na svém jídle, tělo potřebuje kvalitní potraviny

Jana Šenbergerová 4.10. 09:27
Myslím si, že víc, než snaha šetřit, tady funguje zvyk,. A ten, jak je známo, je železná košile. Tak to dělají převážně ti, kteří chodili brzy ráno do práce a potřebovali se najíst rychle, i ti, kteří si tento zvyk jíst po ránu bílé pečivo nesou celým životem už od dětství. Jen si vzpomeňte, co nabízely nemocnice, které si občas mylně spojujeme se zdravím. Nebo co se pokládá za klasickou kontinentální snídani. Nad ovocem a zeleninou většina mých vrstevníků ještě v mladších letech života ohrnovala nos a pokládala je za méně hodnotnou potravu. Opak je pravdou. Rozhodně si dám k snídani raději voňavé ovoce, než rádoby zdravý jogurt s bůhvíčím. A k obědu zeleninu s kouskem masa, než maso s kouskem zeleniny, což je u nás zažitá praxe. A ještě častěji si libujeme v omáčkách plných mouky. A přitom získat chuť k jídlu, a tím zároveň i k životu, je mnohem snadnější, než si dovede většina zastánců klasického stravování představit. Nepíšu to proto, abych byla za chytrou, ale proto, že to mám vyzkoušené a léty ověřené na vlastní kůži.

Krásné chvíle

Jana Šenbergerová 4.10. 08:58
Zuzko, chvílemi mám pocit, že se díváš klíčovou dírkou a potají píšeš kroniku mého současného života. Tvé verše se mi líbí stejně, jako on.

O léčebné marijánce

Jana Šenbergerová 3.10. 16:52
Tyto verše vnímám jako báječný protestsong. Kdyby lidé nebyli zpozdilí, mohlo by konopí člověku sloužit v mnoha oblastech života. Kdyby...

Říjen

Zuzana Pivcová 2.10. 19:57
Moc poeticky zdařilé, opravdu, a takové optimistické. Prima.

Touha žít

Jitka Chodorová 2.10. 17:39
Zuzko,tentokrát jsem trochu v rozpacích,básnické vyjádření je nádherné,ale ten obsah mi k tobě nesedí,sálá na mě tak trochu beznaděj,i když možná touhu žít,si každá z nás představuje jinak.Fotku redakce vybrala k tomu příznačnou,a tak ještě znásobila můj pocit.Možná je to ale jen moje mylné chápání.Přesto díky.

Zemřel textař, skladatel a muzikant Zdeněk Rytíř

Vladka Steinová 2.10. 14:44
Upřímnou a hlubkou soustrast rodině p. Zd. Rytíře. Jeho texty , nádherné texty ke krásným písním nám budou všem určitě moc chybět.

Jaký je "Život bez bariér"? Prozradí výstava v Ostravě

Olga Štolbová 2.10. 13:34
Tahle výstava by mohla být putovní,věřím,že zájemců by bylo dost.Pro mnoho lidí je Ostrava hodně daleko.

Kouzelná mapa: knižní bestseller, jež ukáže správnou cestu životem

Jana Šenbergerová 2.10. 10:08
Děkuji za tip na vánoční dárek. :-) Knih, které nám napovídají, jak se posunout k lepšímu životu, je na našem trhu spousta. Stačí si vybrat, ale nestačí jen přečíst a snít. Přečtené a pochopené je dobré také žít. Přinejmenším by ubylo nespokojenců a lidí z vlastní vůle nešťastných.

Vyznání

Zuzana Pivcová 2.10. 05:05
Já sice ráda cestuji i ven, ale krajinu u nás mám také ráda. A nejvíc vzpomínám na Český ráj, kde jsem vyrostla. Tam je příroda krásná právě na podzim, kdy smíšené lesy hrají všemi barvami. Tak krásně jako Ty bych se ale ze svého obdivu vyznat neuměla.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.