Přehled posledních diskuzních příspěvků

Z původních obyvatel sídlišť jsou senioři. Často osamělí

Věra Jelínková 29.4. 21:31
Jsem z Ostravy a opravdu to tak je. My jsme také "panelák důchodců", v domě jsou jen 2 rodiny mladých lidí. Padesát let jsem sice jezdila do Beskyd, takže jsem v bytě jen přespávala, ani jsem ostatní nájemníky neznala. Jedna taková úsměvná a pro mě trapná příhoda se sousedem. Jela jsem z práce a že se na vás někdo upřeně dívá vycítíte. Onen mužský šel všude za mnou až k výtahu v domě. A to už jsem se na něho obrátila a říkám mu: "Pane, vy tady bydlíte?" A on odvětil: "Již 30 let paní Jelínková"!

Malý velký muž Dustin Hoffman slavil kulatiny

Věra Jelínková 29.4. 21:15
Opravdu je to "malý velký muž". Skvělý herec a perfekcionalista. Ve filmu Tootsie byl "jedinečná". Rain Man se mu také náramně vyvedl. Holt, Dustin Hoffman UMÍ.

Poslední žijící hrdina ze Sedmi statečných

Věra Jelínková 29.4. 21:08
Viděla jsem ten film několikrát. Nejsem žádný filmový fajnšmekr, herce moc neznám, ale film Sedm statečných se mi líbil. A poslední žijící herec Robert Vaughn se doufám dožije jednaosmdesátin a pak budeme oslavovat na dálku spolu. Jen je o malounko starší než já.

Repliku bitvy u Slavkova ozdobí dobový kanón

Věra Jelínková 29.4. 21:03
Již za několik dnů se pojedeme s U3V podívat do Brna a také navštívíme tento památník bitvy u Slavkova. V Borodinu jsem byla a tam jsem si říkala: Ten Napoleon musel být na mol, když se vypravil do Ruska. Jsem zvědavá, co mi přijde na mysl ve Slavkově.

Zájem seniorů o dotované dovolené výrazně roste

Věra Jelínková 29.4. 20:53
To je zajímavá zpráva ten program Europe Senior Tourism. Mi by docela vyhovovala vedlejší sezóna a někde "ve stínu lípy asi ne, někde ve stínu nějaké památky". Díky za informaci.

Senioři stále více používají mobilní telefon a internet

Jana Šenbergerová 29.4. 15:41
Z přehledu zcela jasně vyplývá, že až nám bude 75, bude toto číslo mnohem vyšší, :-)

Pláču a nemám slz

Jana Šenbergerová 29.4. 15:32
Jitko, doufám, že tohle je už dávno odžitá zkušenost. Moc hezky jsi ji vykreslila.

O rodné řeči

Jitka Chodorová 29.4. 12:45
Z tvé básně Jano,čiší hrdost k rodnému jazyku a já s tebou plně souhlasím.

Maršál Kutuzov: muž, jenž smazal Napoleona

Věra Jelínková 29.4. 11:22
Byla jsem v památníku Borodino v Moskvě, protože dnes je to jen cesta metrem. Je to něco podobného jako v Praze Maroldovo panoráma - Bitva u Lipan. A jako "obraz" z každé války je to pohled, na který se ani zapomenout snad nedá.

Pavel Trávníček: Radost je pro mne dobré jídlo

Jana Šenbergerová 29.4. 10:50
Kdo by to do "třetího prince" řekl? Tak ať mu ještě dlouho chutná a vaření ho baví.

Domácí Lučina

Jana Šenbergerová 29.4. 10:39
S pažitkou, koprem, zelenou cibulkou, ředkvičkami, rajčátky ...mňam!

Soutěžní příspěvek: Janina masová specialita

Jana Šenbergerová 29.4. 10:35
To by určitě tak dlouho v naší lednici nevydrželo...

Soutěžní příspěvek: Závitky podle Hany

Jana Šenbergerová 29.4. 10:30
Vypadá to dobře a nepochybně stejně chutná. Já bych si k tomu přidala misku syrové zeleniny a olizovala bych se až za ušima.

Před dvaceti lety uchvátil svět nový fenomén: bezplatný web

Jana Šenbergerová 29.4. 10:27
Před dvaceti lety bych řekla : Ne, ne, ne! Teď mám své webové stránky a ráda chodím na jiné...

Flora Olomouc

Jitka Chodorová 29.4. 08:19
Růženko,to je nádhera,děkuji a musím vám napsat,že jste mimořádná žena ve všech směrech. Na Floru já bych se jen těžko dostala,tak jsem aspoň ochutnala z vašeho příspěvku,Moc děkuji.

Skloňování

Věra Jelínková 28.4. 22:16
...papuče letí pod pohovku... "Něco o lásce" , zpíval Pavel Dobeš již v roce 1988. To mi některá z mých dvou hemisfér zpívala, když jsem četla o "Skloňování" slova LÁSKA. Abyste si to mohli "oživit" přidávám link http://www.youtube.com/watch?v=sxY1vNA_fqs

Čtecí kámen aneb brýle

Jana Šenbergerová 28.4. 19:34
Pěkné a pro mě velmi aktuální. Po letošní dlouhé zimě, kterou jsem trávila často u PC, se mi dost zhoršil už tak špatný zrak. Mimo jiné je zajímavé, že brýle mají jméno podle berylu. Příští týden navštívím oční lékařku, abych si mohla pořídit nové.

Halina Pawlowská: Těším se na pochod a novou roli

Jana Šenbergerová 28.4. 17:57
Přeji paní Halině i všem, kteří jsou ochotni dělat také něco pro jiné lidi, hodně štěstí a radosti z dosažených cílů.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.