Přehled posledních diskuzních příspěvků
Kouzlo časů minulých: Vytoužená Kuba
Zuzana Pivcová 17.3. 10:24
Vzpomínám si, že moje o něco mladší kolegyně letěla s nějakou skupinou svazáků začátkem roku 1983 na Kubu. Opravdu letěli nad New Yorkem a viděli obrovské množství světel. Bylo to v době energetické krize u nás, kdy se omezovalo svícení i třeba vysílání TV. Pobavila nás vyprávěním, že jeden zasloužilý svazák, který si krátil dlouhý let alkoholem, začal vykřikovat: Podívejte se na ty za....kapitalisty, jak si svítí! :-D Jiný soudruh při mezipřistání v Montrealu v tranzitu omylem vyšel z odbaveného prostoru ven a byl v Kanadě, aniž by chtěl. Trvalo několik dní, než ho tamní úřady prošetřily a vrátily do ČSSR. V práci z toho měl malér.
Jinak se ale Kuba všem moc líbila.
Život s kolouškem aneb kouzlo nerovných vztahů
Libuše Křapová 17.3. 09:18
S tímhle článkem můžu jen souhlasit. Sama si vedle sebe nedokážu představit muže o hodně mladšího. Nemám to sebevědomí, jako Lucie Bílá a ostatní dámy. Ale proč by to nemohlo u ostatních fungovat? Je to přece jen jejich věc. I kdyby to mělo fungovat na principu - mladší žena hledá otcovský typ, mladší muž zase mateřský. A ostatním do toho nic není. Kdo nejvíce pomlouvá, nejvíc závidí.
Internet a Vy, 5. díl: Chytrý prohlížeč na Seznamu
Josef Soukup 16.3. 16:45
Chybička se vloudila. Ta tečka na koci odkazu musí pryč. Správně má být http://www.seznam.cz/prohlizec
Místo mého srdce: Drahanská vrchovina
Libuše Münsterová 16.3. 11:17
Maruško, moc moc krásné Chytlo mě to za srdíčko. Zdravím do Boskovic.
Poznáte toto nádraží?
Jitka Hašková 16.3. 09:28
Já znám jen Rudolfův pramen a ten je ve velmi známých lázních, což toto město není.
Setkání v Rožnově pod Radhoštěm
Zuzana Pivcová 15.3. 13:07
Program vyznívá velmi lákavě. A Rožnov budeme rozhýbávat speciálně my?? :-D
Čtyřlístek mýtů o chřipce
Jarmila Komberec Jakubcová 15.3. 10:46
Předloni jsem se nechala očkovat proti chřipce - dostala jsem tak silnou, že na ni nezapomenu. V loni žádné očkování nebylo a nebyla ani chřipka. Tak nevím co je dobře a co špatně. Lékař mi říkal že mám nyní asi lepší imunitu. A to nejsem poslankyně - to bych měla teprve tu správnou. Každé ráno piji šťávu z jednoho citronu, používám ještě výtažek z rakytníku - máme ho na zahradě 4 keře a letos měl velkou úrodu.
Je jiná doba
Naděžda Špásová 15.3. 10:14
Jano, s tím, co jste napsala plně souhlasím. Mobil samozřejmě taky používám a jsem ráda, že ho mám, ale když vidím, jak jsou lidé na něm neustále přilepeni, tak mám chuť jim něco říct. To, že je mládež neurvalá a nevychovaná, není dobou, ale bohužel v lidech a hlavně v rodičích.
Poznáte toto nádraží?
Jitka Hašková 15.3. 08:57
Myslím, že jsem poznala město, většinou jsem tam jezdívala autobusem, ale ten vlak přes náměstí si pamatuji. Je tam krásné koupaliště a velká chemička. Jezdila jsem tam za kamarádkou, kteá mi bohužel na podzim zemřela.
Téma týdne: Sportem ku zdraví nebo k trvalé invaliditě?
Libuše Münsterová 14.3. 14:19
Úžasné, úžasné. Hani, máš můj obdiv
Jsem životní optimistka :-)
Zuzana Pivcová 14.3. 11:48
Štěstí, ale i správný přístup k životu se vším všudy. A k tomu patří i Tvůj humor a optimismus.
Přijďte na setkání íčkařů ve čtvrtek 30. 3. 2017
Jarmila Komberec Jakubcová 14.3. 11:26
Milá Helenko, já určitě přijedu a moc se těším. Prahu dobře znám, tak "prasátka" najdu. Jen to tričko mně bude chybět. Ani nevím, že íčko nějaké má.
Sportem ku zdraví? Lidé ve zralém věku často sportování přehánějí
Libuše Křapová 14.3. 09:22
Mne osobně takové články, ve kterých se říká - tytyty - hodně dráždí. Sama nesportuji, občas kolo, turistika. Ale proč by senior, který sportoval celý život, v tom nemohl pokračovat dál? Má umřít nešťastný v houpacím křesle nebo v parku při krmení holubů jen proto, protože je mu osmdesát? Mne osobně inlajny hodně lákají, bojím se jen pádů. Proč se senioři pouštějí do sportů, které v mládí nedělali? Není to i proto, že společnost propaguje kult mládí? Když nesportuješ, nejsi in a tudíž jsi odepsaný? Je známo, že hranice stáří se posouvá do pozdějšího věku. To, co nyní mladí u osmdesátníků odsuzují a klepou si při tom na čelo, budou možná sami dělat ještě o pár let později. Samozřejmě nerozumím oněm dámám, které se ve vedrech pokusily absolvovat náročný výstup. Ale brala bych to jako ojedinělý exces. Něco jako když se mladí ošklíbají a posmívají starším řidičům, kteří způsobí autonehodu, a opomíjejí při tom statistiky, které dokazují v procentech vysokou míru zavinění právě u těch mladých. A ta procenta jsou o hodně vyšší. Nechte ty staré a starší sportovat - když se jim chce a myslí si, že na to mají. Ať se vědci a kritici zaměří spíše na prevenci. Právě poukazováním na zvýšenou možnost úrazu, proč se úrazy stávají, jak se jim bránit a co pak dělat. To by mi připadlo přínosnější, než vyloženě sportování bránit jen poukazem na vysoký věk.
Výstava orchidejí ve skleníku Fata Morgana
Zuzana Pivcová 13.3. 10:05
Jedna známá pěstuje orchideje za okny bytu na Letné, kdo jde kolem, zůstrane stát a obdivuje je. V kultivovaném prostředí skleníku Fata Morgana jsou také krásné. A dají se tam koupit.
Sportování ve vyšším věku
Zuzana Pivcová 13.3. 09:28
Obdivuji ty, kteří jsou i ve vyšším věku pohybově nebo přímo sportovně zdatní. Je ale pravda, že to jsou v naprosté většině lidé, kteří takto žijí od mládí. Hýbat se, to rozhodně ano, ale začít s nějakým rychlostním či silovým sportem může mnohdy spíš uškodit než prospět. Asi před 10 lety, když mi začala nabývat váha, jsem si zaplatila kurz hubnutí. Jeho propagátorka byla tehdy v této oblasti už docela známá osobnost. Po úvodní instruktáži a prezentaci, kdy se na mě všechny dívaly s despektem, co tam vůbec dělám, nás nahnali okamžitě na hodinu aerobiku, kde předcvičovala mladá dívka. Měla jsem tehdy dost velké problémy s arytmií a asi po půl hodině jsem byla na kolaps. Odešla jsem a peníze za kurz propadly. Tento článek dobře upozorňuje na to, že by se mělo vše dělat individuálně a s rozmyslem.
Lidská paměť a technika. Jak jdou dohromady?
Květoslava HOUDKOVÁ 13.3. 08:30
Informací se hrne opravdu moc - ani génius si však nepamatuje vše. Mnoho pitomostí, pracně dřených ve škole, nahradila možnost vyhledání, ale zase jsou stále nové. Kamarádka mne zlákala do Kurzu trénování paměti - ale brzo jsem zjistila, že nás učí další pitomosti na h .... - víc jsem do kurzu nešla !
Fulnecká zastavení, aneb po stopách učitele národů
Helena Lepková 12.3. 19:26
Ano, Fulnek je opravdu krásný. Znám jej docela dobře, bydlela jsem nedaleko a jezdili jsme tam na výlety. Má krásné opravené náměstí, celé roky se jezdilo napříč , ale, myslím, Fulnek má obchvat centra. Uprostřed náměstí je barokní morový sloup a socha sv. Sarkandra. Na náměstí je i muzeum Jana Amose Komenského, strávil ve městě šťastné roky se svou manželkou a dětmi. Všichni ovšem v krátké době zemřeli. N náměstí je ještě překrásný kostel, nad ním méně udržovaný park, z něj je nádherný výhled na náměstí, je v kopci nad náměstím, trošinku bychom se zadýchali. Na této straně je vidět z dálky horní a dolní zámek, zblízka už ovšem takovou slávu nedělá. Myslím, že je dnes v soukromých rukou, už nevím podrobnosti, ale zdá se mi, že se dohadovali dva potomci a úředníci vydávali a zase odnímali české občanství, mezitím soupeři stárli. Naproti zámku přes náměstí je bývalý klášter, kdysi se uvažovalo o jeho zbourání, ale dává se pomalu dohromady, konají se zde výstavy a kulturní akce. Kolem Fulneku je hezké okolí, několik turistických cest. Fulnek stojí za shlédnutí na pár hodin. Akorát nevím, jak je to s občerstvením o víkendu. Asi bych jela přes týden. Vlakové spojení je dobré - v Suchdole nad Odrou se přestoupí na vláček. Autobusem je městečko taky dosažitelné.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.