Přehled posledních diskuzních příspěvků

Předjaří

Marie Ženatová 19.2. 06:39
Vaše slova mne berou za srdce, také to tak cítím a už se na ten nový zázrak jara moc těším...

Hádky a mlčení. I to je mnohdy manželství v penzi.

Dagmar Bartušková 18.2. 11:14
S partnerem pod jednou střechou napořád? To by musel být ze zlata. Mám pár přátel, kteří spolu žijí celý život. Obdivuhodné? Ale vůbec ne. Je to jen kvůli dětem, vnoučatům a majetku. Niic pro mě. Mám ráda volnost a změnu. Žádné omezování. Nemohla bych žít v přetvářce, tolerovat ty různé partnerské móresy, o kterých se tu píše. A když to neklape ani v posteli, tak potěš Pánbůh...

Vít Lucuk: Sběratel neuvěřitelných příběhů

Svatava Páleníková 18.2. 10:57
Obdivuhodná a ušlechtilá práce. Pane Lucuku, opravdu klobouk dolů. Takoví lidé by se měli vyznamenávat na Hradě...

O vyměšování

Lidmila Nejedlá 18.2. 10:36
Pěkně peprné...ale veselé ze života.

Poznáte toto nádraží?

Eva Krausová 18.2. 10:35
Že by směr Moldava...?

Masopust na Drahanské vrchovině

Hana Rypáčková 18.2. 09:24
Moc pěkné...A to nářečí...

Už se nám nemá říkat senioři!

Jitka Hašková 17.2. 16:27
Mně osobně vadí oslovování dědečku nebo babičko nejen ve zdravotnických zařízeních, ale obecně. Slyšíte i od novinářů říct šel tam děda nebo babička, když vidí jít starého člověka. Potýkala se s tím už moje babička a mamka, když byla v nemocnici. Ta britská směrnice je nesmyslná. Když jsem žila v Londýně, tak jsem považovala za správné, že angličané považovali za nevhodný výraz "invalid" = méněcenný a používali zásadně slovo "disabled" pro invalidy. Ale moderní angličtina k mému překvapení používá výraz invalid people (je to i v učebnicich). Jedině bych považovala za rozumné z té britské směrnice, aby se vrátili ke slovu disabled people, protože invalid má v angličtině trochu jiný význam. Je to opak valid=platný, čili invalid=neplatny, méněcenný.

Jste soutěživí?

Květoslava HOUDKOVÁ 17.2. 08:23
Já také ráda tuto soutěž sleduji (někdy jen opakování.) Do soutěž. týmu bych se nehlásila, ale obdobné = české soutěže - pro každého - bych vítala od naší redakce. Nikam nemuset jezdit (vzdálenost, čas) - otázky i odpovědi zde - by vyhovovalo mnoha čtenářům?

Únorové povídání

Zuzana Pivcová 16.2. 19:33
Postoj obyvatel k úložišti jaderného odpadu? To je tedy dílo. Jakpak asi lidé odpovídali? Trochu mi to připomíná výstavbu jaderné elektrárny Temelín v bezprostřední blízkosti mého někdejšího bydliště. Jenže to bylo ještě za bývalého režimu a tam si nikdo moc nedovolil mluvit proti. No, a nakonec si lidé zvykli, zůstali v tom kraji a jsou spokojeni. A kupodivu se tam mají také dobře, výstavba, komunikace, zásobování, vše díky elektrárně hodně pokročilo. Moc se mi líbí ale ta vzpomínka na dětství, jako už v nějakém předchozím článku.

Přepadly mě vzpomínky

Naděžda Špásová 16.2. 15:04
MM, dobře jsi to napsala. Já jsem trochu mladší, ale ne o moc. V r. 67 mi bylo 14, ale starosti jsme měly podobné. Na tapetě už byli kluci, hádaly jsme se, který z Beatlesáků je nejhezčí a pod.. V. Čižmárová kdysi zpívala Léta letí a fakt je to pravda. Dokonce i ten šusťáček byl, ne sice ten pravý, ale aspoň napodobenina. A dneska? Máme to všichni podobné. Žijeme, jak umíme nejlíp a jsme za to rádi. A ta poslední otázka? Kup si něco nového, radost bychom si měli dělat každý den a dobře se bav.

Šedesátnice se bouří: Módní byznys na nás kašle

Zuzana Pivcová 16.2. 08:40
Ano, i v rámci šedesátek může být široká škála typů oblečení i barev, ne jen, že se jedním univerzálním stylem odliší od mladých. Na nápady návrhářů, pokud dorazí i k nám, se skutečně těším (i když, jak se znám, stejně si budu chodit po svém:-D).

Ideální domov pro seniory. Existuje?

Dagmar Bartušková 16.2. 04:17
Může být deální domov pro seniory? Nevím, ... Sledovala jsem nedávné kauzy senioři versus provozovatelé. Hrůza! Při sebelepším oťukávání DD vám nikdo nezaručí, když se za člověkem zavřou dveře, jak s ním bude nadále zacházeno. Není všechno zlato, co se třpytí. Pokud budeme litovat personál, že za tu "dřinu" není dobře finančně ohodnocen, tak se mu vlastně nahrává, že mohou na lidi "kašlat", co by za těch pár šupů vlastně chtěli... Každá práce - i ta kancelářská ma své. Pokud bych se do důchoďáku dostala, určitě mi bude jedno, jestli budu mít balkón nebo terasu, ale bude prioritou, abych vůbec důstojně dožila jako člověk, aby mi po zaplacení všech výdajů provozovateli ještě zbylo něco pro sebe.

Kuřácké ejchuchu i ouvej

Marie Ženatová 15.2. 18:54
Jsem nekuřačka, v mé rodině také nikdo nekouří - ale chápu ty tři miliony kuřáků, je to nezdravé ale je to pro ně droga... Já v současnosti ujíždím na čokoládě - také je nezdravá, ale je to také pro mne droga... Jsem šetrná, kupuji si 100g oříškovou za 9,90 - doufám, že ji nezakážou doma konzumovat...

Dlouhý smích

Jana Šenbergerová 15.2. 15:58
Dlouhý článek odměňuji hvězdičkami a řadou krátkých či delších chechtání. Myslím, že nejeden z nás má podobné zkušenosti, tedy i "starosti". (slzy na krajíčku). Ale nás jen tak něco neotráví. Spíš mám trochu obavy, abychom si na soustavné kapičky "otravností" nezvykli a nezačali být natolik imunní, že nakonec pohár jedu přeteče a otráví nás dokonale.

Románek v Kutné hoře 4

Naděžda Špásová 15.2. 13:32
Tak to se těším na další vyprávění. Zdenko, to není škodolibost, to je zvědavost. Myslím si, že to zvládnete levou zadní. Držím palce

Váš partner těžce onemocněl. Dovedete se o něj postarat?

Alena Tollarová 15.2. 13:12
Nedovedu si takovou situaci vůbec představit a ani se o to raději nesnažím. Proč se tím stresovat v době, kdy to není aktuální. Ale jsme ve věku, kdy se to může stát kdykoliv, ze dne na den. Ale může to být i opačně - bezmocná zůstane žena. Když se to stalo mně, byla jsem v nemocnici a vrátila se domů už po svých. Ale v lázních bylo několik dvojic, kde jeden z partnerů byl na vozíčku, asi po mrtvici. Bylo to tak napůl, některý vozík tlačila žena, na jiném seděla ...

Pramen živé vody

Marie Ženatová 15.2. 07:17
Vaše verše mne moc oslovily. Díky moc...

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.