Přehled posledních diskuzních příspěvků

Mezinárodní den památky obětí holocaustu

Libuše Křapová 26.1. 08:19
Co říct? Byla to těžká doba. Můžeme jen doufat, že nic podobného nevrátí.

Tip na dovolenou: Španělská Murcia. Pro čtenáře i60 se slevou!

Květoslava HOUDKOVÁ 26.1. 07:42
Cizina - a zejm. "éroplánová" doprava jde mimo mne. Jsem už 20 r. v důchodu - ani to nestačilo pro naši zem - snad ještě něco "stihnu"? Ale tu CK aspoň sdělím do rodiny - možná někdy využijí.

Internet a Vy, 2. díl: Jak si založit profil na Facebooku?

Miluše Hasenohrlová 25.1. 19:16
Podle mého názoru je Facebook "žrout času" a největší drbárna o blbostech....

Nedělní odpoledne na Miladě

Zuzana Pivcová 25.1. 15:11
Moc hezké. A pohladit labuť, to se mi asi nikdy nepodaří.

Jaký byl rok 2016 a jaký bude 2017?

Zuzana Pivcová 25.1. 08:43
Myslím, že starší mají trochu tendenci být skeptičtější, ale zcela určitě nehraje prvořadou roli jen věk, nýbrž situace, v které se nacházejí, tj. méně financí, větší výdaje za léky a různé zdravotní úkony, a navíc ještě vidina blížící se nemohoucnosti a potřeba zajištění odpovídajícího bydlení a péče. protože je opravdu velký rozdíl, zařadit do ankety 58-leté nebo osmdesátníky a výše. Já třeba se stavím k roku 2017 pozitivně, ale jak to bude dál???

Hrátky s češtinou

Zuzana Pivcová 25.1. 08:17
Já jsem si, Lenko, tohle při čekání zkoušela, ale zatím jen s křestními jmény, to je jednodušší. Od každého písmena tři, bez hledání a dlouhého přemýšlení. od C jsou myslím Cerhenice, v Británii Cambridge, v Německu mají E často, třeba Erfurt, Essen nebo Eisenach. No, raději toho nechám, abych se teď do toho nezamotala.

Vrba - Povídka, část 1.

Lenka Hudečková 24.1. 14:31
Elenko, hezká povídka...už se těším na další část..

Cena za samotu při cestování

Jitka Hašková 24.1. 11:27
Existuje cestovní portál Senior 55+, dá se s nimi cestovat a mít jednolůžkový pokoj bez příplatku. Cestuji s kamarádkou a zásadně jenom v jednolůžkových pokojích bez problémů. Každá máme své pohodli. Do zahraničí cestuji zásadně sama. Domluvím se a vše si zařídím. S tim, abych někomu překládala a starala se, mám jenom špatné zkušenosti.

Románek v Kutné Hoře

Libuše Křapová 24.1. 11:14
Zdeni, vy se nezdáte :-) Má románek pokračování?

Když odcházíš

Zuzana Pivcová 24.1. 08:34
Je to, Nino, krásná báseň. Pokud je však pokračováním Tvé poměrně nedávné básně Pozdní láska, tak bych Ti skoro přála, aby raději nevznikla.

Nový život jako chůva

Věra Lišková 24.1. 08:16
Sama zkušenosti s opatrováním (mimo vnoučat) nemám, ale moje sestra v důchodu nějaký čas tuto práci vykonávala. Vždy to s dětmi uměla, měly ji moc rádi. Na starosti měla jen hlídání dětí, nic navíc. Jenže dnešní moderní výchova, nijak děti neomezovat jí dávala pořádně zabrat. Měla celý den na starosti dvouletého a čtyřletého chlapečka. Ten větší zlobil a z rozpustilosti zkoušel co si může dovolit (vylil třeba hrneček s kakaem na stůl a smál se tomu ). Na vlastní děti jde zakřičet, nebo je plesknout přes ruku, ale tady to nešlo. Víc sestru bavilo dělat průvodce, třeba v muzeu, nepřinášelo to tolik starostí a vracela se domů odpočinutá, kdežto od opatrování dětí unavená.

O změně trakce

Lidmila Nejedlá 23.1. 17:08
I vagony za tím tendrem jedou pěkně po řadě. Nemůžou jet mimo kolej, to je přeci nasnadě.

Kouřit či nekouřit - má smysl klást takovou otázku?

Zuzana Pivcová 23.1. 09:11
Naprosto souhlasím. Je škoda, že tolik mladých kouří. U nich jde bohužel zatím jen o požitek a módu, protože problémy ještě nemají žádné. Pokud ale kouří i starší, kteří jasně cítí, že jim to škodí, pak je opravdu nechápu. A nejvíc nechápu ty, kteří jsou lhostejní k ostatním, hlavně k dětem. Ohledně opatření v restauracích jsem jedině ráda. Bylo trapné, když jsme přišli do zakouřené restaurace (to ale nebyla žádná dupárna), a pokud jsme chtěli nekuřácký prostor, byl nám nabídnut nějaký nevytopený kamrlík v suterénu. Jako bychom chtěli něco nestandardního a otravovali.

Tenisová tipovačka je právě v poločase

Jana Šenbergerová 22.1. 19:46
Líbí se mi aktivita v tipovačce. :-)

Senioři a turistický byznys

Jana Šenbergerová 22.1. 19:42
Dobré téma v pravý čas. Jsem zvědavá, jaké budou nabídky. Zatím jsme o letošním cestování ani nemluvili. Dáváme přednost cestování v tuzemsku, ale není vyloučeno, že uděláme výjimku.

Nemoc v mládí

Jana Šenbergerová 22.1. 16:44
Příbeh neveselý, leč vzpomínka moc hezká.

Kouzlo časů minulých: Pomocná ruka

Zuzana Pivcová 22.1. 09:10
Tak to jsem sama zvědavá, jestli se bývalá spolužačka opravdu natolik zaangažovala, že Vám pomohla.

Jak stárnout ve zdraví?

Zuzana Pivcová 21.1. 19:11
To desatero je sice velmi pozitivní a poučné, ale už každý jednotlivý bod by stál za samostatný výukový kurs. Vše je složitější, kombinované a něčím dalším podmíněné.

Mikrovlnná trouba

Anna Potůčková 21.1. 16:26
Také jsem technický antitalent, i mně trvá někdy hodně dlouze, než na něco přijdu. Ale článek je napínavý až do konce a na konci hodně úsměvný

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.