Přehled posledních diskuzních příspěvků

Ve Francii s kočkou

Hana Rypáčková 11.1. 09:16
Moc se mi to líbí, miluji zvířata. A jednoho přítulného mořského racka jsem zažila v Poreči. Jak jsme jedli, už byl na zídce a koukal. Mysleli jsme , že má jednu nohu a litovali jsme ho a poctivě krmili. Při loučení se prostě postavil na obě. Simulant !

Konečně jsem šťastná

Libuše Křapová 10.1. 15:14
Jano, moc vám přeji, ať vám to štěstí vydrží. Tfuj, tfuj, tfuj :-)

Zase ten pes

Zuzana Pivcová 10.1. 08:32
Podobnou zkušenost máme i s kočkami, ne obecně, ale některý kocour byl v pokročilejším věku také dost hluchý. A kromě horšího sluchu, zraku a pohybových obtíží se dá u zvířátek vypozorovat i určitá únava mozku. Jako u nás lidí. Díky. Libuško.

Žena jako inspirace: Eva Jiřičná

Zuzana Pivcová 10.1. 07:27
Paní Jiřičná se mi moc zamlouvá, byla dokonce asi talentovanější než uznávaný Jan Kaplický. Prý spolu dělali přijímací zkoušky na VŠ, kam ji přijali, zatímco jeho napoprvé ne. Cením si i toho, že na něj po rozchodu z jeho strany nikdy nezanevřela a vždy za ním stála. Z jejího popudu byla instalována i nynější výstava v Tančícím domě o díle Kaplického. Jak jsem četla, stýká se dodnes i s jeho poslední manželkou Eliškou a pro dcerku Johanku je to teta Eva. Myslím, že je dobrým příkladem toho, že ne každý, kdo odešel na Západ, tam se prosadil a je na tom finančně velmi dobře, musí být nesolidní zbohatlík.

Jak pečovat o vlasy v zimě

Zuzana Pivcová 9.1. 14:16
Ženy, které i ve zralém věku mají bohatou kštici, mají opravdu velký dar. To já bohužel ne. V prvé řadě je to genetická záležitost, pak na to mají vliv hormony, zvláště estrogen, takže po klimakteriu už většinou vlasy zeslábnou a prořídnou. Pokrývky hlavy vlasům nesvědčí, protože se pod nimi zahřívají a plihnou, na druhé straně však zase chrání před chladem a nastuzením a rýmou. Tak co s tím? Po téhle stránce zimu jako roční období opravdu nemám ráda. Zde doporučené tipy určitě neuškodí.

Zimní vycházka na Říp

Hana Rypáčková 9.1. 12:45
Je jasné, že se tam musíš stále vracet. Máš to za humny. A je tam krásně. Já mám tu mou Švejcarovku. Jedu v zimě od hradu a zpátky zase autobusem nebo těch deset km pěšky. Díky za procházku . Sluníčko tě odměnilo ...

O světle do tmavé chodby

Oldřich Čepelka 9.1. 11:18
Teda, pane Horenský, tohleto zveršovat? Zůstávám beze slov :-)

Vzdělávání seniorů je hitem

Jarmila Komberec Jakubcová 8.1. 17:16
V současné době nenavštěvuji Univerzitu třetího věku z důvodu, že podnikám a časově bych to nestíhala. Ale jakmile skončím se svou prací budu u nás v Plzni Univerzitu navštěvovat. Zajímám se o historii a dějiny umění.

Ten pravý ráj je doma!

Hana Rypáčková 8.1. 13:46
Jo a minulý článek Moře to mě baví. Hledala jsem toho tvora...

Já a legenda Harley-Davidson

Jana Šenbergerová 8.1. 13:31
Já se vozívala jen na Čezetě, Jávě, skútru a Pionýru, ale moc se mi to líbilo. S jízdou v autě se to nedá srovnat. Dovedu si představit, jaké je to na takové mašině, ale je mi jasné, že se na ní nesvezu. I když, synovec je motorkář ...

Jsem ti blíž?

Zuzana Pivcová 8.1. 09:18
Je to výrazově stručné, jazykově libozvučné a obsahově bohaté.

Potíže

Zuzana Pivcová 8.1. 09:16
Zveršovaná krizová situace, která mě nedávno potrefila také. Ještě, že mám zlatou paní doktorku, původem z Arménie. Myslím, Jani, že je to trochu starší, zatoulaná básnička. :-D

Zamyšlení o bílých závějích

Hana Rypáčková 7.1. 15:48
Hezké. Nevím Marie odkud jsi, ale i když je tady v jižních Čechách letos sněhu málo, vzpomínky na dětství mám velmi podobné. Mám ráda sníh. Zasněžená krajina hýří velebností...

Jen vzpomínka

Karel Hyndrák 7.1. 12:39
Nedaleko od mé rodné městyse Lhenice je zřícenina hrádku a kláštera Kuklov (Kuglweit). Natáčeli tam film "Markéta Lazarová". Když už tam filmaři byli střihli si souběžně nízkonákladový film "Údolí včel". V komparzu byli obyvatelé naší městyse (vypadají tam jako pračlověci). Film občas dávají v televizi, fakt se tomu musím smát, neboť je poznávám.

Abutilon nebo mračňák

Hana Rypáčková 6.1. 22:22
Nikdy jsem ho neměla, ale v knížkách o pokojových květinách byl mezi prvními v abecedě. Ať se mu u tebe daří, Aničko.

Samota a ohrožení chudobou

Zuzana Pivcová 6.1. 12:14
Zatím si to neumím moc představit, jak to bude dál. Jsme se sestrou dvě v obdobné situaci. Obě máme malobyt. V nejhorším případě by šlo sestěhovat se dohromady a druhý byt pronajmout. Je to ale hodně stísněný prostor, bez soukromí. Zatím to ale neřešíme.

Novinky na portálu i60

Eva Balúchová 6.1. 11:59
Díky za vše co pro nás děláte i díky za krásnou fotku Aničky.

Hrátky s češtinou - páry

Zuzana Pivcová 6.1. 10:52
Skvělé, Helenko, my se sestrou taky různě experimentujeme a většinou si vytváříme mužské tvary od zvířecích druhů se ženskou mluvnickou podobou - gorilák, koalák, myšák, nebo naopak od mužských názvů - klokanka, lachtanka, varanka, králičice. To je snad ještě přípustné. S těmi mláďaty by mě zajímalo, jak se vyjadřuje příchod na svět. Tak kráva se telí, kočka kotí. A co psice-fena, koza, ovce, lama, velbloudice, hrošice a tolik dalších? Kdo to ví??

Otužilci na Otavě

Zuzana Pivcová 6.1. 10:36
Otužilce obdivuji, ale při pohledu na ně mi naskakuje husí kůže. Líbí se mi, jak někteří novoroční plavci ve Vltavě u Národního divadla některé roky stěžují, že je voda moc teplá.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.