Přehled posledních diskuzních příspěvků
Kouzlo časů minulých: Jak mně sklaplo
Zuzana Pivcová 4.11. 17:58
Pamatuji si z doby, kdy jsem působila v Českých Budějovicích, na zemětřesení, které mělo epicentrum v nedalekém Rakousku. Bydlela jsem ve 2. patře na ubytovně, pěkně se to s námi zhouplo a v patrech nad námi začali ječet.
Glosa: Přezrávání
Zuzana Pivcová 4.11. 17:53
Myslím, Haničko, že úkolem v životě není jen přivést na svět potomstvo. Takže asi splněno nemáš, hezky tu ještě pobuď a vyprávěj ve svém stylu dál!! :-)
Čekám
Jiří Libánský 4.11. 11:24
Velmi krásné, hluboké a plné citu, navíc dokonale zveršované. Co víc o tom psát? Každý kdo to čte, ten to cítí.
Machův včelín v Krušlově
Květoslava HOUDKOVÁ 4.11. 11:10
Hani, dík za tip = nejen pro mne. Už 3 moje vnoučata jsou vedoucími skautských oddílů - sdělím pro event. možnost výletu s dětmi.
Poznejte severskou exotiku v Norsku
Hana Rypáčková 4.11. 09:01
Norsko je nádherná země pro všechny , nejen pro rybáře....
O rodiče se postaráme. Ale zvládneme to?
Hana Práglová 3.11. 17:50
No,já o tom tak přesvědčena nejsem.Prožívala jsem tuto situaci na vlastní kůži nedávno.A musím přiznat,že to nebylo vůbec lehké.Rodiče můžeme mít rádi sebevíc,ale pokud máme doma i protějšek a lásku či péči v jednom bytě musíte chtě nechtě dělit na několik částí,navíc,když už není k ruce nikdo jiný,kdo by občas jakkoliv pomohl,je to velice těžká situace.
Neskutečná doba!
Jana Šenbergerová 3.11. 13:13
Pro mě hezká myšlenka i postřeh. Vítám vás, pane Bořku, mezi námi. :-)
Recept: Vydatná podzimní polévka s bramborami
Růžena Marková 3.11. 12:22
Polévka může být dobrá. Připomíná mi naší polévku, říkáme jí bílá. Rozdíl je, že nedáváme klobásu, ale vajíčka.
Halloween s vnoučaty
Hana Rypáčková 2.11. 18:28
Jiný kraj, jiný mrav. My byli dnes pozdě odpoledne na hřbitově. Byla tam spousta lidí a dětí, světýlek a nazdobených hrobů. Hlavně dětské hlásky oživovaly ponurou náladu. "Můžu říci babičce básničku ?" "Jsou tam oba s dědou?" "Hele brouček , vleze k nim?" "Není to dušička?" Bylo to tak láskyplné, vůbec smutné....
Podivný rozchod
Naděžda Špásová 2.11. 14:39
Františku, váš článek se mi líbí. Je komický, ale i k zamyšlení. Bylo by zajímavé, vědět, kdo to napsal.
Za císaře pána, Češi v době Františka Josefa I.
Ladislav Vesecký 2.11. 11:55
Žádné noviny nekupuji. Vyhozené peníze za psané lži.
Úvaha: Na okraji civilizace?
Hana Rypáčková 1.11. 21:16
Máš pravdu.Jídlo nebylo samo sebou. Když jsme bydleli v Praze - živili nás příbuzní z venkova. A tady jsme si vyhledali soukromé zemědělce, kteří potřebovali každou korunu a rádi výpěstky a mléko , chleba prodali. Brambory jsme měli až z Václavova od Koryty, ale mléko a chleba z Radošovic .Vajíčka se nakládala do vápna a nudle se tvořily do foroty. Zelí v sudě a cibule v copech. Maminka se nejvíc bála hladu, když ho za války zažila. Nesnáším plýtvání potravinami.
Učitel v nesnázích: Vyhýbavá odpověď, část 1.
Zdenka Jírová 1.11. 17:54
Na Vaši otázku: dětem se nikdy nesmí lhát, ale odpověď musí být adekvátní k jejich věku. Mám zkušenosti se svým velmi zvídavým vnukem, kterému je nyní 10 let. Myslím, že jsem mu vždy odpověděla k jeho i mé spokojenosti.
V zámku a podzámčí
Zuzana Pivcová 1.11. 14:40
Zajímavé místo a tajuplné fotky, i když se asi neobejdou bez námitek. Líbí se mi i to vaše motto: I´m only me......
Co jsme jedli, když nebyly supermarkety? Rádi bychom znali váš názor!
Růžena Marková 1.11. 12:17
V obchodech nebyl takový výběr jako dnes. Na košík se muselo občas chvíli počkat. Na vybrané ovoce se stály fronty. To vše je pravda. Ale jablka byla po celý rok a 3 koruny kilo. Maso bylo za dostupnou. Byly sice druhy masa která byla nedostatková, ale mohli jsme si kopit levnější druhy, které byly vždy. Nebylo tolik druhů potravin, jako v dnešních obchodech, ale my jsme uměli uvařit dobrá jídla i s tak malého výběru. Uzenina byla z masa a né ze separátu a soji jako dnes. Na zboží byly mnohem přísnější normy než jsou dnes a mohli jste si vybrat zda chcete výběr první nebo druhou jakost, tady se nesměly objevit shnilé kusy zboží. Mírně nahnilé se objevovali v nestendardu, což byla třetí jakost. Dnes jdete koupit zeleninu či ovoce a je jedno co je to za zboží, Výběr a nestandard za stejnou cenu. Nechtěla bych, aby se vrátily staré časy, stačilo by, kdyby jsme se vrátily ke starým normám, ale to by pak k nám z Evropských státu nemohl nikdo nic dovézt, protože by se nevešel do českých norem.
Jiří Bartoška: Potřeboval jsem hlavně klid
Libor Farský 31.10. 16:54
Jiří Bartoška je úžasný. Velmi si ho vážím.
Vzpomínka na „babí léto“ v Rožnově pod Radhoštěm
Zuzana Pivcová 31.10. 15:19
To je tak idylická krajina, že už samo prohlížení fotografií mě naplňuje energií. Vše jako jeden velký celek.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.