Přehled posledních diskuzních příspěvků

Touha

Jana Šenbergerová 16.2. 18:06
Všechno je pomíjivé, i naše touhy se časem uklidní. Po letech vášnivých poklidné přijdou dni. :-)

Češi jsou národem mamánků

Jana Šenbergerová 16.2. 17:52
Myslím si, že hlavní problém není v těch mladých, ale v maminkách. Matky mužů své chlapečky opravdu rozmazlují. Pak se nemohou divit, že se chovají, jako by bylo všechno v pořádku, i když není.

Malé zamyšlení nad židovskými hřbitovy

Vladka Steinová 16.2. 11:54
Dobrý den, p. Ivo, děkuji Vám za příspěvek. O žid. hřbitovech by se dalo psát hodně. Ale stále je to oblast velkého tabu a nezájmu. Na Váš dotaz, proč se nosí kamínky na žid.hrob a též je možno si jeden kamínek odnést, odpovídám, toto vychází ze zvyku a z tradice. Tento zvyk je již z dob odchodu (exodu) židů z Egypta. To je moje zjednodušené vysvětlení, také by se o tom dalo více napsat. Na hrob svých předků na jednom malém židovském hřbitově (viz foto) chodím a opravdu je tam tísnivá a smutná atmosféra, snad to způsobuje břečťan, snad smutek v duši. Děkuji Vám Vladka.

Miloš Kopecký byl elegantním svůdníkem i skvělým bavičem

Naděžda Špásová 16.2. 10:14
Miloš Kopecký byl jeden z našich nejlepších herců a v jeho herecké kreativitě ho zatím nikdo nenahradil a asi nenahradí.

Titanic v Praze

Helenka Vambleki 16.2. 09:20
Ryšavá Irko, blahopřeji, tentokrát téměř bezproblémová jízda pražskou MHD za pěknou podívanou! :-)

Mé zážitky s policií - aneb Je to v lidech

Lenka Hudečková 15.2. 17:41
Libore, hezky sepsané vzpomínky. Dobře se mi to četlo. Je to na vydání knížky :-). My máme s policisty spíš špatné zkušenosti. Sice neděláme žádné velké přestupky, ale když už někde něco, vždy jsou HNED na místě a chtějí pokutu. Takže sem tam 200 Kč nebo 500 Kč jsme již párkrát zaplatili. Nikdy neplatí to, že jiným to projde. Nám NE.

Návrh na třetí setkání přátel i60

Eva Balúchová 15.2. 15:29
Hani,mě by se setkání v Jeseníkách moc líbilo.Pokud termín sladím s hlídáním vnoučat,tak určitě přijedu.Děkuji za pozvání všem z Bohumína!!!

Nejkrásnější jaro čeká seniory ve španělském Středomoří

Jana Šenbergerová 15.2. 14:54
Nepochybně je tam krásně, ale my už se moc těšíme na jaro u nás, kde je pro nás nejkrásnější. :-)

TV Barrandov odvysílá reportáž z módní přehlídky našich zralých modelek

Libor Farský 15.2. 12:23
Jsem tím nadšený a naše půvabné dámy obdivuji. Pokusím se si tu reportáž nějak nahrát a uložit, bohužel zrovna u TV Barradnov to na set-top boxu nejde, EPG jin nefunguje. Pokusím se něco vymyslet.

Loučení se štěnátky

Hana Novotná 15.2. 11:52
Moc pěkní mazlíčci.

Můj milý

Hana Rypáčková 15.2. 07:59
Krásné vyznání *****

Vůně vzpomínek a kávy

Lenka Hudečková 14.2. 18:17
Smutné psaní, ale krásná slovíčka...Na dálku posílám pohlazení a dávám *****

Ruce tvé jsou křídla osudu aneb Valentýn s Valentýnou

Lenka Hudečková 14.2. 13:43
Krásná slova, nádherná píseň....děkujeme...snad ji máte komu zahrát a zazpívat Moc bych Vám to přála.

Můj seniorský život - carpe diem

Alena Tollarová 14.2. 09:45
Heleno, Vy se toho určitě dožijete a já doufám, že my všichni důchodem povinní tady na íčku se dožijeme dalších Vašich příspěvků. S těmi džínami mě to pobavilo, já to mám stejně - hezky do pasu. Jen Vám přeji, aby si vnučka víc než kufříček s šatičkami na panenku nepřála toho ufouna. Pardon smartfouna nebo takovou nějakou potvoru :) :) :)

Dodatek k anketě

Jana Slavíková 14.2. 08:40
Paní Houdková, když máte tak malý důchod, zkusila jste požádat o nějakou sociální dávku? Třeba příspěvek na bydlení. Nejsou to tisíce, ale každá koruna dobrá.

Už je to tady

Lenka Hudečková 14.2. 08:26
Pěkné plány do života, paní Hano...jen ať se Vám všechny vydaří. Jen bych hry na PC vyměnila za knihu, ale jinak OK :-)

Zemřel výtvarník a architekt Bořek Šípek, bylo mu 66 let

Jiří Libánský 13.2. 21:06
Děkuji redakci za článek věnovaný Bořkovi Šípkovi. Je to člověk, který si to zaslouží. Několik let jsem se staral kamarádovi o jeho výstavní a prodejní prostory designového skla. Jelikož jsem jezdil po sklárnách a sháněl zajímavé a dobře prodejné výrobky, seznámil jsem se s mnoha skláři a sklárnami na severu Čech i severu Moravy. Tak jak jsem si skláře a prostředí skláren oblíbil, musím říct, že sklárna Ajeto byla sklárna, do které jsem se vždy těšil nejvíce. Hlavně pro to neformální a kamarádské prostředí, které tam vládlo. Majitelé této sklárny nejen, že byli přesvědčeni, že pro kvalitní tvůrčí práci je spokojený a nestresovaný zaměstnanec podmínkou, ale dokázali to i uplatnit v praxi. Staral jsem se o to, aby vystavené kusy byly prezentovány potencionálním zákazníkům co nejlépe. Bořek si ale ve své preciznosti mnohá svá díla chtěl nabídnout podle svých představ. A nebo se jen tak zastavil na kus řeči. Jen tak, popovídat si o skle a vyměnit si pár vtipů. Dodnes mám doma spoustu skla. Nejen od špičkových designérů, ale hlavně dárky o svých kamarádů, sklářů z Nového Boru. Některé vyrobili přímo pro mne, některé i doma ve sklepě v malé elektrické pícce, kterou doma mnozí doma mají. I dnes, po těch mnoha letech na tu dobu často vzpomínám a mám vás, národe sklářský, rád.

Pro zkoušku

Růžena Antlová 13.2. 19:12
Trpělivost najděte si postup a určitě se Vám to povede !!!!!

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.