Přehled posledních diskuzních příspěvků
V čekárně očního lékaře
Helenka Vambleki 31.1. 16:59
Budu se opakovat - stáří není dle rodného listu, věk si určujeme sami v hlavě. Jak vidno z článku, nikdo se necítil tak starý, jak na první pohled vypadal. A když se sešla dobrá parta, hned bylo v čekárně veselo!
Můj seniorský život: Učíme se s vnukem
Hana Rypáčková 31.1. 15:27
Já do důchodu vplula a plavu a plavu.....Rozhodně je nejdůležitější zdraví. Pak jde všechno samo...
Óda na krásu
Helenka Vambleki 31.1. 13:14
...až oči přecházejí...přeji, ať se ti pěstování těch krásek daří i v budoucnu
Festival narcisů v Solné komoře
Vladka Steinová 31.1. 12:13
Jarmilko, je to milé zamyšlení a skvělá pozvánka s přídechem jara. A krásných květin. Děkuji.
Muž na lavičce. Příběh k fotu dne "Bez domova"
Lubomír Müller 31.1. 12:01
Niterně vyprávěné, Vando, a k zamyšlení. Myslím si, že není nikdo z nás, kdo by se aspoň jednou nedostal do situace, kdy se potká s beznadějí symbolizovanou konkrétním osudem. Proto jsme společenství lidí, abychom jedince ochránili. Ochránili aspoň drobným okamžikem účasti a nějakou formou pomoci, kterou můžeme poskytnout. Ale ta největší práce zůstává na tom, kdo se ocitnul v beznaději. A ta práce je nejtěžší z nejtěžších. Jen ten, kdo se někdy v takové situaci ocitnul, opravdu ví, jak je to těžké nepodlehnout zmaru a beznaději a jak je sebemenší pomoc důležitá. Každý osud je však jedinečný a za tuto jedinečnost platíme jistým druhem osamocení. Není potřeba se stydět, že "my" jsme zaopatření, a "někdo" není. Všichni si svůj život projektujeme sami a děláme chyby, za které platíme nějakou svou daň. Pokud se však dostaneme do soukolí lhostejnosti druhých, ta daň se stává neúnosnou. Je to těžké téma a má více otázek než spolehlivých řešení. Tvoje úvaha, Vando, je velmi dobrá a nutí k zamyšlení a hledání odpovědí. Díky.
Upadáte často do rozpaků? Pak jste dobráci
Helena Hejduková 31.1. 00:06
Tak s tím si dovolím nesouhlasit.Spíš si myslím, že lidé, kteří klopí oč, neví co s rukama nebo se červenají si nejsou jistiti sami sebou a nezvládají pro ně neobvyklou situaci. Příklad s korpulentní dámou není šťastně volen, pokud bych byla účastna takovéto události, tak bych asi sdělila velmi slušnou formou, že by mohl mít více taktu a vážit slova a s onou korpulentní dámou bych navázala hovor na téma, že lidská blbost je věčná, a že někteří si nevidí do úst, aby ona se především necítila trapně. Takže dle úvah v článku nejsem dobrák, protože bych se nenechala přemoct pocitem nepatřičnosti, ale tu nepatřičnost bych se snažila v rámci možností minimalizovat. A souhlasím s panem Horáčkem.
Únor? Rukavice nechte doma, deštníky s sebou!
Hana Rypáčková 30.1. 18:42
Poslední únorový týden na horách- stále věřím, že bude ještě nový sníh ....
Pedagogem ve vedlejší roli
Jarmila Komberec Jakubcová 30.1. 17:47
Článek jsem si přečetla a rozumím vám pane Františku. Dnešní mladí lidé mají jiné priority.
Dědova zelňačka
Jarmila Komberec Jakubcová 30.1. 17:43
Zajímavý recept, tak jsem ještě zelňačku nedělala, překvapila mi ta kurkuma. Ale zkusím to bez ní. Dík za recept
Jak jsem se učila být samostatná aneb Jedna etapa mého života
Lenka Hudečková 30.1. 12:43
Helenko, hezké, líbí se mi, jak jste si poradila se životem. Čím vším si musíme projít, abychom se dočkaly nějakého hezkého života. Já se dočkala, když jsem potkala Jiříka. Ať je Vám stále hezky, dávám ***** :D
V Karlově Studánce nedostatek sněhu nepřekvapí
Alena Vávrová 30.1. 10:29
Karlova Studánka kdykoliv - (nejen) moje láska, že jo, Bohumíňáci a spol. ?? ;-)
Můj seniorský život: Jak jsem vplula do seniorského života
Hana Rypáčková 29.1. 18:33
Moc ráda jsem se zase podívala na Balt . V Kodani jsem byla týden, ale na kocábce jsem se neplavila.Líbí se mi, jak si to děti užívaly....A ta fotka nebezpečného moře při špatném počasí, je krásná..
Čeští senioři milují slunné Středomoří. Nejatraktivnější zájezdy rychle mizí
Naděžda Špásová 29.1. 17:20
Nevím jak kdo, já dávám přednost klidu, takže u mě jednoznačně vyhrává Chorvatsko.
Televize uvede speciální sérii cyklu 13. komnata
Květoslava HOUDKOVÁ 29.1. 12:00
Po dlouhé době to bude zajímavý pořad = ze života! (Kam se hrabou pitomé seriály, které se životu marně snaží podobat.
Zatoulaný doklad
Lenka Hudečková 29.1. 10:13
Mám husinu z Vašeho příběhu, krásně napsaný...a je hezké, když můžeme vzpomínat na něco, na co jsme třeba zapomněli a pak se nám vybaví vzpomínka díky někomu jinému...Pěkné :-)
Předčasnou menopauzu může vyvolat genetika, onemocnění i špatná životospráva
Jana Šenbergerová 28.1. 23:11
Mohu jen konstatovat, že jsem ráda, že se mi takové problémy vyhnuly. A mám radost, že se mě menopauza dotkla jen tím příjemnějším způsobem, tzn. bez jakýchkoliv problémů. Možná za odměnu. :-)
Babiččin tažený štrůdl
Jiřina Pilátová 28.1. 23:04
Moje teta jej dávala na nějakou dobu - to těsto pod nahřátý kastrol.Býval výborný!
Žena se má líbit
Jarmila Komberec Jakubcová 28.1. 20:02
Článek přesně vystihuje i můj názor. Zena čím je starší by měla být upravenější, používat decentní líčení, úpravu vlasů a kvalitní parfém.A to se týče i kvalitního oblečení.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.