Přehled posledních diskuzních příspěvků
Jak se připravit na to, aby bylo v seniorském věku doma dobře
Libuše Křapová 10.1. 10:31
S paní Hofmanovou se dá v mnohém souhlasit, ale zrovna tak diskutovat. Nelze zevšeobecňovat a dát jen na rady. Když jsem před lety šla do důchodu, kupovala jsem domek právě s vyhlídkou, že budu mít zahradu, psa. Kolegyně mne varovala - do důchodu tolik starostí? Proč nezůstaneš v bytě, Jak to zvládneš, až nebudeš moci? Moje odpověď zněla - a to mám už teď, v necelých šedesáti, koukat z okna bytu a myslet jen na to, že jednou zemřu? A žít takhle třeba dvacet let? Když mne zahrada baví? Ano, samozřejmě, myslela jsem při koupi na další roky a na tomu uzpůsobila rekonstrukci. Ano, souhlasím, že se musíme naučit nehromadit předměty. Ale co když zrovna ta těžká nepraktická váza, kterou by nám někdo doporučil vyhodit, je památka na svatební cestu s manželem? Nebo jsme ji podědili po mamince?
Nechci tím říct, že v článku nejsou uvedeny hluboké pravdy. To jen, že po jeho přečtení jsem se spíše dostala do stavu blízkém depresi. Po šedesáti musíme myslet opravdu jen na nemohoucí stáří a smrt? Někdo je nemohoucí vinou nemoci od mládí, někdo velmi vitální v devadesáti. A je schopen zvládnout - i když jistě omezeně - i ty kytičky či mrkev na záhoncích.
Jaroslav Seifert: Nejkrásnější ze všech bohů je láska
Hana Šorejsová 10.1. 09:10
Pane Havlas, moc děkuji za článek. Jaroslav Seifert je můj oblíbený od dětství, "Maminčina píseň". Jako dívka jsem poslouchala v radiu, když říkával ..."slyším, co jiní neslyší". Byl to promne nejlepší český básník. Na starých schodech k Loretě
blouznivou větu po větě
do vlasů šeptáš komusi,
kdo rozumět ti nemusí.
Když ohlédneš se, kde jsi stál
a co jsi dříve neviděl,
anděla spatříš opodál,
jenž stojí tu, však bez křídel.....nádhera.
Naše procházka do minula X.: Jindřišská věž
Zuzana Pivcová 10.1. 07:46
Na Jindřišské věži jsem byla vlastně jen jednou, ale bylo to velmi zajímavé, ani modernizace provozu mi nijak nevadila, naopak jsem uvítala, že nemusím stoupat tolik schodů. Myslím, že kromě zmíněné výstavy věže tam byly tehdy ještě betlémy. Krátkodobé výstavy se tu zřejmě střídají.
Mrazy nebudou, ale sněhu si ještě užijeme
Jarmila Komberec Jakubcová 9.1. 19:51
Ilustrační foto nemá chybu - správná kočka
Návštěva Yad Yashem v Jeruzalémě
Marie Seitlová 9.1. 18:41
Děkuji Jarmilko za pěkný článek, tam nás cestovka nevzala. Je to velmi smutné místo.
Loď Calypso oceánografa Cousteaua opět vypluje na moře
Hana Šorejsová 9.1. 16:08
Hezký článek o připomnění . Byl to opravdu významný člověk, oceánograf, ochránce přírody , vynálezce. Byl to výjimečný člověk. Díky za článek.
Retro lyžování
Radovan Cakl 9.1. 12:35
Dík za hezkou připomínku i mých začátků. Ještě mám schované starší lyže než na obrázku. Na špičkách mají nosy a místo kandaháru řemínkové vázání s pružinou a přezkou jen na patě. Naposledy jsem lyžoval asi před 15 lety, ale to pózování na kopci by mi šlo i teď, kdyby mě tam někdo rolbou vyvezl a dolů svezl, protože o kristiánkách se mi už jen může zdát ;-)
Ještě pár slov o Vánocích
Lidmila Nejedlá 8.1. 20:07
Magdalenko, to jsi napsala moc hezky. Ani mě nevadí, když je stromeček křivý.
Jaká je ideální teplota vody pro koupel či sprchu?
Alena Tollarová 8.1. 20:01
Tělové mléko do sprchy jsem na radu vyměnila za olejový tělový balzám do sprchy. Ale to teploty vody si kecat nenechám.
Příběh na 50 slov: Ach ta statistika
Zuzana Pivcová 8.1. 19:27
Jsem ráda, že daňové přiznání s námi dělá v práci naše "finančačka". Sama bych zcvokla, na věci podobného rázu jsem zcela neschopná. :-)
A stále kveteme
Jarmila Komberec Jakubcová 8.1. 16:49
Hezký článek a titulní fotka je skvostná. Také i ostatní fota krásná jen dotaz jsou to vaše květiny?
Jiří Dienstbier: významná postava disentu i polistopadové politiky
Ladislav Vesecký 8.1. 12:12
Byl to právě on, který daroval naše území Polákům. Je to neomluvitelný zločin! Hrdina, když stříhal ploty na hranicích a dnes by se všem hodily, při organizované invazi "uprchlíků".
Kvůli věku bez milované práce
Marie Magdalena Klosová 8.1. 11:25
Paní Hanko,je to velmi smutná zkušenost a chápu,že zanechá trpkou vzpomínku.Vy jste se dokázala přenést,a to je dobře.Možná,že i televize Nova by byla překvapena tímto nečekaným obratem.O těchto věcech nemůžeme mlčet,starších lidí s bohatými zkušenosti bude stále více a budou určitě ve společnosti považováni.Musíme na tom pracovat.Nenechte si ujít nádherný film Stážista s Robertem de Niro v hlavní roli.Teď běží v kinech a de Niro je příkladem naší generace pro tu mladou.mm
Jen blázen čas
Olga Štolbová 8.1. 10:10
Milá Zuzko, smích nezaháněj, ten se hodí vždycky a ven z těžkých dnů utíkej fofrem. Ty to přece umíš. ♥ *****
Toulky okolo Doubravky
Hana Rypáčková 7.1. 20:09
Díky povídání a fotkám jako bych tam byla! Připomíná mi to naši jihočeskou říčku Blanici.
Vyrazte na běžky do pražské Chuchle
Hana Rypáčková 7.1. 19:56
No umělý sníh může být kdekoli a v Praze docela nasněžilo...Chudá 4 km Jizerská padesátka....
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.