Přehled posledních diskuzních příspěvků

Dárek pod stromeček: kalendář magazínu i60!

Zuzana Pivcová 7.12. 19:23
Na kalendář se těším. Rovněž na různé soutěže, které třeba sleduji jen z povzdálí s vědomím, že nevyhraju.

Jak si vypěstovat sebeúctu a naučit se mít rád

Zuzana Pivcová 7.12. 19:18
Když si dá někdo vypracovat opravdovým odborníkem osobní horoskop, najde v něm jednotlivé domy - tedy oblasti své osobnosti a jejich analýzu. Takový člověk pak už snáze nepodlehne sebepodceňování z důvodu neúspěchu v jedné oblasti. Asi už nikdy nevysloví to "Jsem k ničemu". Zatímco má třeba celoživotně úspěchy v práci, oblast jeho rodinného života zeje prázdnotou. Ano, tak to je. Každý jsme k něčemu předurčen a "pro nic za nic" nás sem nikdo nepřesadil. To není žádný nový poznatek americké psycholožky, ale to už jsme si tu kolikrát řekli. :-)

Moje smíření

Jana Šenbergerová 7.12. 18:11
Děkuji za prasátko pro štěstí a věřím, že štěstí se nevyhne ani vám, Hanko.

Ke mně přicházíš

Jiří Libánský 7.12. 15:15
Tolik romantické něhy. Kdo by to byl do Tebe řekl? Já ano.

Můj anděl strážný

Zuzana Pivcová 7.12. 11:58
Tak doufám, že to oba dodržíte!:-))

Můj zážitek roku 2015: Svaz důchodců slavil čtvrt století

Lidmila Nejedlá 6.12. 23:57
Soňo, věřím, že to bylo hezké setkání. Doufám, že jsi byla za své aktivity pro seniory odměněna. Určitě si to zasloužíš.

Proč bych tak rád podpořil spisovatele Michala Viewegha

Hana Rypáčková 6.12. 18:40
Je prý to jediný spisovatel, kterého psaní uživí. První knihy se mi líbily, Ty spousty dalších už ani nečtu. Ale přeji mu plné uzdravení a práci, která ho těší.

Ach jo, Vánoce budou bílé zase jenom na horách

Jarmila Komberec Jakubcová 6.12. 13:07
Proč zrovna pana V.Klause? Já zdravím Radegasta, Krakonoše a další horské skřítky. Dnes můžeme za sněhem dojet i do Alp, V.Tater, Kavkaz či jiných hor.

Můj zážitek roku: radost i starost

Dagmar Bartušková 6.12. 07:01
Jo, jo, ono se říká do třetice..., tak to snad bude jen radost. Veselé Vánoce.

Alexandre Dumas: klasik světové literatury

Zdenka Jírová 6.12. 00:03
Nehynoucí klasik, kdo by neznal Tři mušketýry nebo Hraběte Monte Christo. I filmové zpracování těchto románů bylo skvělé. Je milé si tohoto romantického spisovatele připomenout.

Šaman v čase a prostoru

Marie Magdalena Klosová 5.12. 23:31
Váš příspěvek jsem přečetla CELÝ,díky za něj.Pro mě to není problém.Od roku 1990 dávám takové literatuře přednost.Jsem prostě zvědavá a zvídavá.Některé věci jsou,pravda obtížnější na pochopení,ale náš svět také není jednoduchý.

Kouzlo časů minulých: Tak kam s ním?

Zuzana Pivcová 5.12. 21:37
Přede mnou ještě umístěnky vystudovaných pedagogů fungovaly, proto se mnoho dívek před státnicemi vdalo, aby nemusely někam na Šumavu. Když jsem spolu s dalšími 3 dostala nabídku učit němčinu na jazykové škole v jihočeské metropoli, myslela jsem si, jaké nemám krásné místo. No, ve skutečnosti to byla odpolední a večerní výuka kurzů s přebíháním do různých budov. A byt? A stravování? O tom jsem si mohla nechat jen zdát.

Mikuláš: společný předek Santa Clause i Pere Noëla

Jana Šenbergerová 5.12. 19:13
Hezký článek, který mi připomněl, že jsem tu loni uveřejnila Mikulášskou rýmovačku. Musím se přeptat, jak přijala Mikuláše naše dvouletá vnučka.

Vánoční perníčky voňavé, jednoduché

Soňa Prachfeldová 5.12. 18:43
Je tolik různých receptů na perníčky a na tom snad ani tolik nesejde, důležitá je ta rodinná pospolitost a vlastně proto to činíme. A děti moc rády pomáhají, vždyť bys to bez nich Hanko nezvládla že :-)

Věty, které před Vánoci neříkejme

Jiří Libánský 5.12. 17:56
Tento článek považuji v tomto předvánočním čase za velmi užitečný,

Svátky světel v Jeruzalémské synagoze

Jiří Libánský 5.12. 16:11
Milé pozvání. V této synagoze jsem už dlouho nebyl, ač často chodím kolem. Chanuka, to už je nějaký svátek. Že bych oprášil jarmulku? :-)

Nejsme žádní zapšklouni

Květoslava HOUDKOVÁ 5.12. 13:02
Pane Horáčku - dík za upřímnost. Můj důchod je pod hranicí chudoby v ČR (hranice je-myslím-9600,- = toho se asi ani nedožiju). Přesto se snažím žít aktivně - výlety, hobby, být mezi lidmi. O politiku se nezajímám - pro svých "pár pátků" se ničím nechci rozčilovat, chci pohodu.

Můj zážitek roku: Štědrý večer nastane

Květoslava HOUDKOVÁ 5.12. 12:52
Milá Haničko - krásný článek je umocněný obrázkem Národního divadla. Pro mne "bývalou pražačku" to není neznámé, přesto se těším, že v prosinci se, předvánočně, sejdeme některé "í"čkařky právě v kavárně Slavia - tak jak jsme se (kvůli rezervaci) nahlásily. Dnes jsem dokončila výdobu části chodby u nás v Pečováku, něco budu mít i v bytě, ale hlavně mám plné okno živých květin. Sice nyní nekvetou, ale jsou živé! - a na svět se klube také novorozeně = další Zmijovec

Radovesická výsypka

Hana Rypáčková 5.12. 09:23
Krásné fotky Soňo...Jsem ráda, že si krajina vydechla a začal tam nový život. Ale hezké vesničky se nevrátí..

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.