Přehled posledních diskuzních příspěvků
Můj zážitek roku: vystoupení na veřejnosti
Zuzana Pivcová 4.12. 20:07
Tak to byl pro mě opravdu velký zážitek, vidět Vaše video. Z článku už jsem leccos tušila, ale Vaše vystoupení Eurobabičky předčilo mé očekávání. Milá, veselá, a přitom na zapamatování velmi náročná scénka v kostýmu babičky a potom ta proměna v ženu plnou života a neutuchajícího gejzíru energie. Myslím, že po té debatě, která tu nedávno proběhla, budou mnozí zírat. Vy v sobě nemáte žádnou hloupou namyšlenost a nekritičnost, působíte mile a přátelsky, včetně příjemného klidného hlasu, který je upřímný. Můžete být naprosto spokojená. Přeji Vám ten úspěch a přála bych Vám ho ještě daleko víc. Ale nakonec, co je to úspěch? Fandím Vám.
Vojtěch Jasný: Skvělý filmař, mystik a jogín
Vladka Steinová 4.12. 16:59
Pan Vojtěch Jasný-jeden z naších nejlepších režisérů, kterému přeji hodně pevného zdraví. Pan Jasný je stejný ročník -1925-jako moje maminka. Vynikající člověk, půl roku žijící v New Yorku a půl roku v Domově seniorů v Bystrém, v malebném městečku asi 10 km od Poličky, kde natočil film Všichni dobří rodáci. Říká se, že pan Jasný velmi dlouho jezdil a hledal příhodnou vesnici a rovněž samostatný strom v poli. To našel právě, zde v Bystrém. Stejně tak douho nechával "zrát" p. Radka Brzobohatého pro jeho životní roli Františka v Rodácích. A jaký je to skvělý film vědí všichni, kteří ho viděli. Nedávno uvedla TV ČT2 zajímavý dokument "Proč Havel", kde byl průvodce Miloš Forman.
Andílci z papírových ruliček
Alena Várošová 4.12. 15:42
Paní Růženko máte zlaté ruce,tak tohle bych nesvedla ani náhodou.To se řekne copánek,vlasy z řetězů.........Nádherní andílci Vám zdobí byt, paráda.
Film pro pamětníky: Matka Kráčmerka
Vladka Steinová 4.12. 15:36
Matka Kráčmerka je vynikající veselohra z r. 1934 a je jakýmsi završením předchozích němých verzí filmu s námětem spisovatelky a dramatičky Marie Popelkové, která publikovala pod různými pseudonymy. Celý život žila v malém domku na Vyšehradě. Jak čteme v článku redakce, nejprve to byla němá verze Do panského stavu, neboli Matka Kráčmerka I., která měla premiéru 25.12.1925 a v r. 1927 opět němá verze, pokračování s názvem V panském stavu. Připomínám píseň a tango z filmu ze zvukové verze z r 1934 Chudobná světnička autorů Beneše , Járy a Hašlera. Bez zajímavosti rovněž není zachycení pražských reálií v němé verzi z r. 1925 - Tah loterie v Reprezentačním domě , či cesta Prahou v taxíku. Jsou to unikátní záběry a podrobně se jimi zabýval i vynikající filmolog a propagátor Karel Čáslavský.
Tuhle píseň znáš
Hana Rypáčková 4.12. 12:16
Jako vždy moc hezké.Někdy to opravdu bolí.Každý to zažívá.
Svatá Barbora: patronka horníků a dělostřelců
Hana Rypáčková 4.12. 12:11
Horníci ji uctívali. A není divu.
Svátek mají Barbory a Barbary
Dagmar Bartušková 4.12. 11:07
Jano, tak to se Vám moc povedlo. Bezva, bezva, bezva!!!
Hrdinové Agathy Christie opět ožívají
Jarmila Peerová 4.12. 10:22
Jsem ráda,že jste připomněli " první dámu " detektivní tvorby, její knihy ráda čtu a často se k nim vracím.Byla to dáma s obrovskou fantazií a skvělými nápady,takže čtenář či divák až do poslední chvíle netuší,kdo je tím " padouchem "...
Můj zážitek roku 2015: Krmení žiraf
Květoslava HOUDKOVÁ 4.12. 07:05
Milá Alenko - přeji Ti ten krásný zážitek v pražské ZOO. Mně loni bylo 70 r. = mohu do ZOO kdykoliv za Kč 1,- - tak si ji užívám! Návštěvy si - ze zdrav. důvodů - dělím vždy na 3x: horní-střední a dolní část Zaplatím tedy 3x Kč 1,- ale nejsem unavená. V sezoně si užívám cvičení lemurů (ošetřovatelka každý výkon odmění: za 1 rozinku Sultánku předvedou kde co. Po cvičení zůstanou volně mezi diváky - na lavičce tedy "můžeme pokecat". ZOO má mnoho akcí, kterých se zúčastňuji. Vyřiď dalším: Kdo je senior a ještě mu nebylo 70 r., může do ZOO za Kč 1,- také = vždy 1. pondělí/měs. - info na internetu.
Vaříme s panem Mackem
Hana Rypáčková 3.12. 20:13
Rohlíkové knedlíky vařím, ale ne zelené. Taky je zkusím .
Advent v Mariazellu
Alena Várošová 3.12. 19:49
Paní Jarko,ten Váš článek je tak úžasný,včetně moc krásných fotografií.Na titulní straně zajímavá vánoční vyřezávaná a vytvořená díla.Děkuji za krásný zájezd na kterém jsem byla vlastně zadarmo,díky fotkám a seznámení s Vašim článkem.V tento adventní čas. Skvělé.
O včelkách a včelařích
Jana Šenbergerová 3.12. 14:03
Svým hezkým a poučným článkem jste mě potěšila. Mám ráda med, a proto jsem včelkám i včelařům za jejich práci moc vděčná. Vyřiďte, prosím, můj pozdrav svému muži včelaři. :-)
Můj zážitek roku: Vysoké Tatry
Jaroslava Handlová 3.12. 12:40
Již samotný pobyt ve Vysokých Tatrách je krásným zážitkem. Takové setkání s medvědím mládětem - to bych asi zálibně pozorovala a ani nedutala.
Já jsem se kdysi dávno nechala vyfotografovat v T.Lomnici při objímání s velkým medvědem. Jenže to byla jen opravdu hodně zdařilá maska, v níž byl člověk v kůži medvěda.
Tajemství třetího kříže
Jaroslava Handlová 3.12. 12:05
Pěkně napínavé vyprávění dramatického příběhu. Zdenku, zajímá mne, zda Vám ho někdo už kdysi dávno vyprávěl, nebo čerpáte z nějakých písemností? Atmosféru té doby jste vylíčil mistrně! Při čtení mne napadla podobnost mezi tehdejším mladým klukem - vojákem, posedlým myšlenkou, že musí sloužit svému "vůdci" a těmi dnešními mladými bojovníky Islámského státu, kteří zabíjejí ve jménu Alaha!
Příběh na 50 slov
Zuzana Pivcová 3.12. 09:43
Vypadá to jako snadné, ale pro trochu povídavější, k nimž patřím i já, není jednoduché vměstnat představy a myšlenky do 50 slov. Někdy se pokusím. Od Tebe je to pěkná a veršovaná výzva.
Výlov rybníku Řežabinec
Jana Šenbergerová 3.12. 08:22
Letos jsme na žádném výlovu nebyli, ale kapra si ujít nenecháme. Vzala jste to hezky zkrátka, od rybníka na talíř. :-)
Dům U Černé Matky boží opět prezentuje český kubismus
Hana Šorejsová 2.12. 23:17
Mám velkou radost, že redakce upozornila na tuto jedinečnou a nádhernou budovu, včetně nově otevřené a stálé expozice, na kterou jsem i dala tip. Je to jedinečný architektonický skvost na celém světě. Zamysleme se, kolik nádherných domů máme v Praze ! Redakci děkuji.
Křehkou múzu básníků Sidonii Nádhernou stihl tragický osud
Michaela Přibová 2.12. 20:16
Upoutala mi tato zajímavá žena, tato femme fatale. Koupila jsem si o ní knihu Aleny Wagnerové: Sidonie Nádherná a konec střední Evropy. Děkuji za zajímavý článek.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.