Přehled posledních diskuzních příspěvků

Sýrové trubičky

Zuzana Pivcová 8.11. 19:27
Od Tebe mám, Dano, ještě stále "v repertoáru" salát z kysaného zelí s jablky a dalším ovocem. Trubičky vyzkouším také, ty zvládnu:-)))

Příběh na 50 slov: Listopadové zamyšlení

Lidmila Nejedlá 8.11. 18:51
Ano, nemůžeme mít vše. Přesto buďme spokojeni.

Překvapení

Elena Valeriánová 8.11. 18:44
Hezky jsem se s Vámi prošla, tuto lokalitu neznám. Pokud to jsou Vaše první fotky přírody, tak gratuluji, líbí se mi. Tak jen dál - je to krásný koníček.

Bitvou na Bílé hoře začalo období temna

Jiřina Benešová 8.11. 17:47
Prohranou bitvou na Bílé hoře začaly těžké časy pro obyvatele žijících na území Čech. Začalo to vyvlastňováním panství náležejících nekatolíkům, následovaly popravy na Staroměstském náměstí. Násilná rekatolizace, zemi musely opustit tisíce schopných lidí. Největší břímě války museli nést lidé na venkově, musely živit hordy vojáků a sami trpěli hladem. Některé vesnice byly zpustošeny tak, že tam zbylo jen několik obyvatel, některé byly zpustošeny zcela - jako moje rodná vesnice. To vše jsem se dozvěděla v archivech když jsem pátrala po svých předcích. Byla to tenkrát těžká doba. Překvapila mě odpověď Tomáše Halíka, když se ho ptali, už je to několik let ale já na to nemohu zapomenout, ptali se ho, co mu udělalo radost v souvislosti s výročím 17. listopadu. On odpověděl, že oslavuje výročí v í t ě z s t v í na Bílé hoře. I když jsem si pana Halíka vážila, po tomto rozhovoru ho zcela ignoruji.

Na pět desítek umělců získalo ceny Senior Prix

Eva Balúchová 8.11. 17:34
Pavel Chrastina,o tom jsem už dlouho neslyšela.Na Olympicu jsem byla v Brně,byl to první můj živý koncert.Dodnes si tu báječnou artmosféru pamatuji. Všem gratuluji.

Jak jsem vstoupil dvakrát do jedné řeky

Eva Balúchová 8.11. 17:07
Cyklistice fandím,ale sama jsem chodec.Jsem ráda nohama na pevné zemi. 2000km máte krásně najeto.Tak ať příští rok najeté kilometry ve zdraví překonáte.

Podzimní vycházka

Hana Šorejsová 8.11. 14:09
Evičko, krátký článeček, ale pěkný. Poslední dvě věty jsou hezké, také ráda chodím. Přeji ti hodně hezkých výšlapů !

Starý strom je jako starý člověk

Jana Šenbergerová 8.11. 10:02
Moc hezky jsi to Hanko napsala i nafotila. O to víc mě děsí, jak je teď "módní" likvidovat staré stromy, protože nás prý ohrožují. Kdyby to tak dělali naši předkové, stěží by se dochovala spousta nádherných letitých stromů. Stromy většinou umírají vestoje.

Zima v nedohlednu. Bude vůbec nějaká?

Zdenka Jírová 8.11. 01:07
Celý svět je naruby, i to počasí se nechová normálně. Ti Mayové asi měli pravdu, že nastane konec světa, ne toho hmotného, ale morálního. To, co se v současnosti děje kolem nás je konec našeho známého světa. Někdy mne napadá, že jsem vlastně ráda, že už jsem stará a nedožiji se ještě horší situace. Ale co naše děti a vnuci?

Karolína Plíšková titul Elite Trophy nezískala

Miroslav Štorch 7.11. 18:21
Berdych včera málem porazil Djokoviče a dnes po utkání Wawrinky s Djokovičem bude hrát čtyřhru se Štěpánkem proti dvojici Dodig-Melo. Berdych má formu a mohl by ji uplatnit alespoň ve čtyřhře dnes v sobotu po 18: 30 v Paříži. Nechme se překvapit.

Mříže, vrata, zábradlí, vývěsní štíty (2. část)

Alena Várošová 7.11. 15:02
Moc pěkné,kovářská,umělecká díla jsou k nezaplacení.

O auře stromů aneb Z knihy Štěstěnky z Méčné dráhy

Lubomír Müller 7.11. 10:50
Dobrý a pěkný den všen čtenářkám a čtenářům. Můj článek je jen kousekm textu z knihy Štěstěnky z Mléčné dráhy, která zanedlouho vyjde a já věřím, že by vás zaujala celá. Tenhle článek o auře stromů jen něznačuje poetiku vyprávění celé knihy, která je o tak nějak hledání "tajemství života". nejsem odborník na aurická pole, jen jsem se setkával s lidmi, kteří věděli víc než já a snažil se od nich učit. Paní Jitko, ptáte se o předávání a proměně negativní energie skrze stromy u človkě zemských znamení, tedy Býka, Pannu a Kazoroha. Stromy jsou nejen plícemi Matky Země, ale i továrnou na pozitivní energii, kdybych to měl takto vyjdářit. Stromy ovlivňují, vylaďují človkěa mnoha způsoby - vzhledem, barvou, vůní, zvukem, dotykem. Lesy proměňují sluneční záření na jakési "světelně-vzdušné morfium", které má na náš organismus blahodárný vliv. Ale asi tak jednoduché to nebude, že by negativně naladěný (zlý, nepřející, žárlivý, hrubý....) člověk objal strom a hned se své negativity zbavil, strom ji přetransformoval skrz zemi do vesmíru. Negativita člověka je většinou v člověku hluboce zakořeněna a odstranit ji je práce na sobě samém, většinou dlouhodobá práce s proměnou svého myšlení. Ale stromy mohou pomoci, pokud člověk věří, že mu pomohou. Paní Ivano, k Vašemu postřehu - staré x nové - a aurické vyzařování (vyzařování energie). Staré věci mají jistě mnohem více vstřebané energie od lidí a prostředí, ale jako každá energie, buď s časem sílí nebo vyprchává a proměňuje se v něco dalšího. Záleží na našem naladění. Někomu staré věci říkají víc, protože má k nim emocionální vztah. K novým si teprve tento vztah hledá. Ale nové věci mají silné anergetické pole, většinou ještě nenarušené. Ale opět záleží na citlivosti člověka tohle vnímat. je to jen na něm.

V listopadu na ryby? Je to klid a pohoda!

Dagmar Bartušková 7.11. 01:51
Na rybaření nemám trpělivost. Tam na břehu, kdesi u rybníka, bych mohla tak akorát čekat na vodníka.

Mám rád svoji restauraci

Jana Šenbergerová 6.11. 19:05
Přemýšlím o tom, že zřejmě většina mužů "básní" o své oblíbené restauraci. Vy o ní básníte doopravdy a hezky.

Dámy a pánové, na parket!

Jarmila Komberec Jakubcová 6.11. 17:01
Jsme čtyři kamarádky tzv.sing a tak bohužel tato forma zábavy je nám nedostupná.Muži singl v našem věku dávají spíše přednost gaučinku.

Dvougenerační soužití

Jana Šenbergerová 6.11. 14:10
Pro to mám já jediné vysvětlení. Stejné přitahuje stejné. Kdo za vším hledá bubáky, za vším je najde. Přitahujeme si do života to, na co myslíme. Pokud se někdo v životě setkává se stále stejnými problémy a potížemi, měl by se vážně zamyslet nad tím, jaké myšlenky se mu honí hlavou. Když kolikrát slyším postesknutí: "Takový dobrý člověk to byl...", myslím si své. O tom, co kdo nosí v hlavě nevíme. Proč o tom píšu? V Německu jsou podobné služby mnohem běžnější a lidé tam s nimi mají dobré zkušenosti, proto je očekávají a většinou se nezmýlí.

O Mariánských Lázních, berlích a manekýnách

Alena Tollarová 6.11. 13:05
Lidmilo, na kterém místě v modelkách se právě nachází? Doufám totiž, že se za tu manekýnu přihlásila. :)

Australská rybí polévka s pórkem a kapari

Květoslava HOUDKOVÁ 6.11. 11:33
Polévková moc nejsem a rybí ? - to už vůbec ne, ani na Vánoce.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.