Přehled posledních diskuzních příspěvků

Letět by se chtělo

Jana Šenbergerová 29.10. 14:35
A ke všemu dokonalý rým. :-)

Moje nová práce aneb Svět patří těm, co se...

Jana Šenbergerová 29.10. 14:13
Sama takovou zkušenost nemám, ale vím, že podobně jsou na tom i mladší ročníky. Žádný smysl pro fair play. Pěkně jste nám svou zkušenost vylíčila. Bez hořkosti, s vtipem a nadhledem.

Pozvánka na 7. českou Wikikonferenci

Jana Šenbergerová 29.10. 14:11
To vypadá na zajímavou akci. Doufám, že se účastníci s námi podělí o své postřehy.

Paranormální schopnost vám může zajistit miliony

Jana Šenbergerová 29.10. 14:04
Na tohle by mi stačil smajlík, který kroutí hlavou. :-)

Film pro pamětníky: Lucerna

Vladka Steinová 29.10. 10:53
První němá verze Lucerny, vděčného literárního díla A. Jiráska je z r. 1925 s Anny Ondrákovou v roli Haničky. O 13 let později, tedy v r. 1938, stejný režisér K. Lamač realizoval velmi úspěšný zvukový remake. Podruhé se realizace Lucerny skvěle ujal režisér p.F.Filip, když v r. 1967 natočil pro TV Lucernu s vynikajícím obsazením-R.Brzobohatý, B.Záhorský, L.Dostálová, K.Fialová, J.Pivec, J.Obermaierová, a mnozí další. Avizovanou verzi Lucerny na DVD nemám, děkuji redakci za připomenutí.

Bill Gates: od piškvorek přes "okna" až k dobročinnosti

Jana Šenbergerová 28.10. 22:02
"Gates také s finančníkem Warrenem Buffettem založil v roce 2010 iniciativu Příslib (The Giving Pledge), jejímž cílem je přimět nejbohatší lidi, aby nejméně polovinu svého majetku věnovali na charitu." Pokud by toho dosáhli, zasloužili by si Nobelovu cenu. Přesto si myslím, že víc než charitu, potřebuje svět ZMĚNU. Změnu pohledu na naši existenci na této planetě.

Klášter Broumov chystá prohlídky běžně nepřístupných míst

Alena Tollarová 28.10. 19:23
Já mám tolik restů ... a ten Broumov bych tak ráda viděla. Mám ještě sakra co dělat ...

Barevná roudnická zákoutí

Zuzana Pivcová 28.10. 19:10
Barevně vylíčená pestrobarevnost Roudnice, myslím, že tam je hezky celoročně. Já osobně jen vždy projíždím vlakem směrem do Německa. Fascinuje mě díky archivní práci i ten krásně zrenovovaný bunkr. Určitě je přístupný veřejnosti??

Jabloně a recepty z jablek

Zuzana Pivcová 28.10. 18:04
Nepochybuji o tom, že mít dobrá vlastní jablka je k nezaplacení. Ta drahá dovážená, která v hypermarketech převažují, mě nijak zvlášť nepřitahují.

Byli jsme na Novém Světě

Vladka Steinová 28.10. 17:02
Velmi dobře popsaná zajímavá, tajemná a stále zcela neprobádaná část Prahy.Jen bych se s dovolením zeptala, byl to výklad tak dobrý, dělala jste si poznámky, nebo jste pak použila i jiný zdroj? Moc děkuji.Vladka

Tanečník

Jana Šenbergerová 28.10. 14:04
Panečku, v nářečí bych to nedala. Je to z moravsko-slovenského pomezí nebo odjinud? Na tancovačkách se dalo zažít leccos. S odstupem času se na to hezky vzpomíná, i když to nebylo vždycky moc veselé.

Šípkový likér

Zuzana Pivcová 28.10. 07:48
Vyrobit bych to sice neuměla, ale šípky jsou mi sympatické už od dětství v podobě šípkového čaje, a jak je dobrá marmeláda! Stopečkou likéru denně bych rozhodně nepohrdla.

Plzeň, moje město na soutoku čtyř řek

Květoslava HOUDKOVÁ 28.10. 07:25
Pokud se kdo rozhodne jet do Plzně fandit naším manekýnkám, tak možná se stihne podívat aspoň k Radbuze - i když u vody bude zřejmě dost zima.

Příběhy z masážního salonku: Učitel sexu

Zuzana Pivcová 27.10. 18:48
Pokud měl jen řeči, bylo to sice asi protivné, ale ještě ne útočné. Určitě si, Hanko, necháváš ty špeky na konec! :-)))

Lída Baarová, hvězda milovaná i proklínaná

Zuzana Pivcová 27.10. 18:12
Lída Baarová byla jako žena opravdu zvláštně krásná. Vztah s Goebbelsem předurčil její další osud. V jednom pozdním rozhovoru se to snažila vysvětlit tím, že byla velmi mladá a jen jí lichotilo jeho dvoření. Bylo jí ale už 23 a nebyla žádná začátečnice, za sebou měla několik filmů a sám Vlasta Burian se do ní při natáčení Lelíčka (to jí bylo 17) zamiloval a chtěl se rozvést. V Německu žila s nějakým hercem, věřím, že to upřesní Vladka. Vztah s Goebbelsem byl oboustranný, ji omlouvá trochu snad jen to, že to bylo před válkou a ještě nebylo známo, čeho všeho se nacisté dopustí. Magda Goebbelsová, která jinak manželovi avantýry s herečkami trpěla, pochopila, že je to tady jiné a vydala se za Hitlerem. Ten Goebbelsovi vztah zakázal a Lída musela z Německa pryč. To, že byla po válce obviněna z kolaborace, ale nebylo rozhodně jen kvůli nevinnému románku. Ze zpravodajské dokumentace z protektorátu je patrné, že byla herečkou upřednostňovanou a chráněnou, točila i v Itálii a kolegové se jí dost báli. Víc to nechci rozvádět. Budu ráda, když nás Vladka seznámí i s osobou mladší sestry Baarové.

Dvojitá profesní deformace

Eva Balúchová 27.10. 14:49
Taky mě udivuje,že počet čtenářů u mých článků přibývá.A překvapuje mě,že nejvíc čtenářů četlo(nebo aspoň rozkliklo) můj recept na houbovou čalamádu,ale reagovala pouze Jana Š.

Moje dopoledne na očním

Jana Šenbergerová 27.10. 14:05
Tak vidím, Heli, že sis to náležitě užila. Samotný výkon byl proti tomu asi brnkačka. :-) Hlavně dodržuj lékařská doporučení, ať je všechno v pořádku a můžeme tě přivítat mezi odoperovanými bystrozrakými. :-)

Univerzita Karlova o svátcích zpřístupní svou expozici

Květoslava HOUDKOVÁ 27.10. 11:24
Dodatek: 28. 10. lze navštívit i Národní technické muzeum, Praha-Letná za 1/2 vstupné (neověřeno !)

Pečené žampiony v Pečence

Elena Valeriánová 27.10. 11:00
Nevěděla jsem, co k dnešnímu obědu. Potřebné ingredience včetně žampionů mám v lednici, jdu na to. Děkuji za inspirací.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.