Přehled posledních diskuzních příspěvků
Zuzana Pivcová zpovídá studentku pana Farského
Dana Kolářová 27.10. 10:10
Děkuji za zajímavý rozhovor i za vzkaz paní podnikatelky.
Literáti na trati II: jen malý dodatek
Zuzana Pivcová 27.10. 08:44
To je docela překvapivá informace, tolik literátů z řad železničářů. Každopádně chvályhodná akce v důstojném prostředí. Prezidentský salonek jsem měla možnost navštívit jednou v rámci Dne otevřených dveří.
Stíhačka Mustang byla postrachem Luftwaffe
Květoslava HOUDKOVÁ 27.10. 08:09
Několik let jsem pracovala v leteckých opravnách. Dělníci si pochvalovali, že jen díky "zásobám součástek" z německých letadel jsou schopni opravit také další stroje.
Přehlídka v Letňanech mi nesměla uniknout!
Alena Tollarová 26.10. 19:06
Seniorská děvčata v publiku jsou nedílnou součástí přehlídek. Bez nich by to nebylo ono. Aspoň já jsem tam hlavně kvůli nim. A kdepak jsou, Lidmilo, ta vajíčka? Fotku jsem Ti přece poslala ***
Eva Pilarová si připomíná 55 let na hudební scéně
Vladka Steinová 26.10. 16:04
Paní zpěvačka! Nechť se jí daří i nadále ve zpívání i v soukromí.
Vědci zařadili uzeniny na roveň cigaretám
Zuzana Pivcová 26.10. 14:38
Většinou jsou uzeniny tak lákavě ochucené, že se stávají obdobnou drogou jako cigareta. A vzpomínám si, že již dávno nežijící vynikající léčitel, pan Josef Zezulka, který jako jeden z mála uměl dostat lidi z rakoviny, řekl mimo jiné, že jeho pacient nesmí sníst ani gram uzeniny.
Bez krásné Rybovy mše si české Vánoce dovede představit málokdo
Dagmar Bartušková 26.10. 14:10
Rybova Česká mše vánoční patří neodmyslitelně k Vánocům, ráda ji poslouchám.
Vycházka k meandrům
Dana Kolářová 26.10. 13:08
Hani, za tři roky jsme s Tebou a tvými seniory projeli a viděli mnoho zajímavých koutů naší krásné země. Děkuji za hezké zážitky.
A trochu jsem se spletla
Jiří Libánský 26.10. 12:02
Ono to hledání klidu si lze u divošky Zuzany těžko představit.
Je to smutné, ale hezky smutné.
Zatočte s únavou: sedm tipů, jak připravit tělo na podzim
Dagmar Bartušková 26.10. 10:14
Rady k nezaplacení, ale moc se jimi neřídím. Občas dojde na vitaminovou bombu z kysaného zelí. Ovoce, česnek a med - běžně. Kávu si dám i před spaním, mám ráda její linoucí se vůni a lahodnou chuť. V bodě 6. jsem pravý opak, dobu temna ne, jen větrám. Pohybuji se denně a ráda. :)
Václav Thám: vlastenec a průkopník divadla
Hana Šorejsová 26.10. 06:57
Seriál F.L.Věk patří mezi mé nejoblíbenější, a tam zazářil v postavě Václava Tháma Radovan Lukavský. Václav Thám určitě patřil mezi české vlastence a obrozence na konci 18.století.
Lucie Šafářová s Bethanií Mattek mají první výhru na Masters
Hana Šorejsová 26.10. 06:51
Děvčatům se daří. Včera vstoupily vítězně i Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, lehce si poradily s duem Babosová/Mladenovicová 6:2 a 6:1. Uvidíme dnes, jsou vstupní duely ve dvouhře pro Lucku a Petru. Fandíme !
Muzeum představí Čínu na výstavě Říše středu
Zdenka Jírová 25.10. 23:29
Vojtěch Náprstek byl velmi angažovaný v národním obrození, založil 1. českou Americkou školu pro ženy a dívky, která byla v Praze velmi populární a revoluční. V jeho muzeu jsou i sbírky z cest Emila Holuba v Africe. V jeho činnosti mu hodně pomáhala jeho maminka.
Podzimní výlet do Českého Krumlova
Zuzana Pivcová 25.10. 19:39
Ano, hezké vyprávění o hezkém Krumlově. Připomnělo mi to náš loňský jarní víkend tam, ale myslím, že už jsem to někde uváděla. Přitom se jednalo o internetovou nabídku, na které já zrovna moc nejsem.
Zelí srdce rozveselí aneb Proč bych si nekoupil Hyundai
Alena Várošová 25.10. 13:14
Jo,jo zelí to je každoroční moje práce. Mít nachystaný,čistý,kameninový hrnec,zajedeme do Zahradnctví,kde si zelí zvážíme,očistíme a pak nám jej nakrouhají.Zaplatíme a vezeme si dva pytlíky asi 25 kg domů.Pak už si nasadím několikatery igelitové sáčky,ovážu gumkou a tlapu,jak medvěd v čistém škopku z plastu,přisolím dát necelé 3/4 kg soli,okmínuji,ale zase ne moc.Zelí by bylo tmavě zbarvené.Mám nachystanou nakrájenou cibuli a to hodně plnou větší mísu,kterou prohodím do hrnce,když jej tam pěchuji.Ovšem nesmí chybět křen.Ten je velmi důležitý
Zelí s křenem,je ostré jako řemen.
Zelíčku nám už dole buble v kotelně,potom hrnec přestěhujeme do sklepa.kde je chladno.Nesmíme zapomenout dolévat žlábek,jinak by zplesnivilo.
Dobrou chuť, všem,kteří si zelí sami šlapou i těm ostatním.
Král valčíků Johann Strauss mladší
Vladka Steinová 25.10. 12:33
Geniální hudební skladatel, který světu zanechal překrásné,něžné melodie.Však také pro Rakušany, hlavně pro Vídeňáky něco znamená!
Moje postřehy z módní přehlídky v Letňanech
Jana Šenbergerová 25.10. 10:02
Vando, to je dobře, že ses překonala a na přehlídku vyrazila. Podáváš zas trochu jiný pohled na stejnou událost, takže i my, co jsme se nezúčastnili, získáme ucelenější přehled. Tímto zdravím Olinku, už dlouho ji nebylo vidět ani "slyšet".
Vzpomínka na naše hezké mládí
Zuzana Pivcová 25.10. 07:33
Škoda, že už si se svou kamarádkou (viz Maruška/Můj příběh) takhle v kavárně hezky zavzpomínat nemohu.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.