Přehled posledních diskuzních příspěvků

Jak jsem chtěla být užitečná (IV. část)

Zuzana Pivcová 12.10. 10:22
Myslím, že někomu je těžko vyhovět za všech okolností.

Lidé upouští od zahrad s anglickým trávníkem

Zdenka Jírová 11.10. 22:16
Rozhoně jsem pro. Nemám ráda vyumělkované zahrady, kde se nesmí pomalu ani šlápnout vedle, aby se něco neponičilo. Mám ráda tzv. anglické parky, kde nejsou přesně střižené záhony a je tam jistá volnost .

Čtyři roční období: fotosoutěž o autorské kalendáře 2016

Lidmila Nejedlá 11.10. 21:06
Kalendář bude určitě hezký. Snímků je možná na pět kalendářů. Těším se na něj.

BESIP aneb O řidiči Standovi

Hana Rypáčková 11.10. 20:08
Denně volant nesvírám, pot si z čela utírám, když se řítím šedesátkou, raděj volím cestu krátkou. Na dlouhé to pouti, srdce mé se rmoutí, po dálnici mě tlačí, víc než stovkou, pláči...

Mějte radost ze života!

Lidmila Nejedlá 11.10. 19:19
Ano, z takových prostých věcí se skládá život a jeho radosti.

Kouzlo časů minulých: Lyžařem proti své vůli

Hana Rypáčková 11.10. 19:18
No už se nám zimní čas pomalu blíží nejen ve vzpomínkách.Sledovala jsem dávno tomu na Zadově lyžařský výcvik vojáků v bílém maskovacím oblečení.Vyhrabali se na kopec a s velkou legrací se šůsem pustili z kopce, to byly držkopády a pak taky samozřejmě i lavory. Naštěstí to po sobě pořádně ušlapali. Ale nikdo je nic neučil a je to zřejmě moc bavilo.

Franz Werfel, průkopník expresionismu

VANDA Blaškovič 11.10. 15:52
Přátelé, tuším, že tak jako mne, ani nikoho z čtenářů i60 nenapadlo, že tento odborný článek mohl napsat někdo z nás. Ale stalo se. Napsala ho Vladka. Myslím, že jedině ona zde má tyto skvělé znalosti o historii, filmu, divadlu, knihách atd. Prostě znalosti z humanitních věd. Ani nemusí hledat doplňující informace na internetu, na rozdíl ode mne. Již jsme se o širokém rozhledu Vladky přesvědčili mnohokrát, zejména v jejich komentářích. Vladko, musím se přiznat, ke své ostudě, že mi jméno Franz Werfel nic neříkalo. Proto jsem i článek jaksi přešla. Ale nyní je to již jiné, díky Tobě. Také jsem se musela podívat, co přesně znamená termín expresionismus. Jistě, kdybys do nadpisu uvedla svůdnici Almu Mahlerovou, to by mne okamžitě zaujalo a myslím, že by byl i ohlas na článek vyšší. To víš, ženský! Není to pro nás úplně lehké čtení. Ale Ty jsi nás chtěla informovat o židovském spisovateli Franzovi Werfelovi, a akcích pořádaných na jeho počest. A já ti za tuto informaci děkuji! Zase se mi trochu rozšířil obzor… Ahoj!

Barevný podzim v kuchyni: zvěřina, jehněčí i zelenina

Jana Šenbergerová 11.10. 12:57
Doma si dáváme hlavně zeleninu na 101 způsobů, ale na neobvyklá masa zajdeme raději do restaurace.

Neznámý soused

Hana Rypáčková 11.10. 12:02
To je jak logická hra. Václav má zlomená žebra. Břéťa a Vašek mají hůl. Fanouš má budíka. Mirek má hercna. Franta Burda má čivavu. Zdena má Parkinsona. Džony se baví o kuvrách. Honza Malina je sportovec. Kdo sedí vedle Vaška?

Film pro pamětníky: Dobře situovaný pán

Vladka Steinová 11.10. 10:48
Film v režii M. Cikána z r. 1939 je příjemný film pro dlouhé zimní večery. V TV není příliš uváděn. Paní Nedošínská i ostatní herci té doby opět nezklamali. Některé scény byly natáčeny v Rokycanech a na Nebozízku.

Albánie: zapomenutá kráska se zbytečně špatnou pověstí

Eva Balúchová 11.10. 08:13
Jsem ráda,že jsem tvým prostřednictvím poznala zase další koutek země a budu se těšit na pokračování.

Jak jsem chtěla být užitečná (III. část)

Alena Tollarová 10.10. 22:13
Některé články jsou tak dlouhé, že se mi ani do nich nechce. Tady by klidně mohlo být víc najednou. Jsem zvědavá.

Nejlepšími „neviditelnými“ herci jsou Preiss a Cibulková

Vladka Steinová 10.10. 18:44
Anketu čs. rozhlasu Neviditelný herec sleduji pravidelně, ale nehlasuji, je těžké vybrat.Přesto p.Preissovi a p.Cibulkové gratuluji.

Vulgarity v chorvatštině? Ale kdepak!

Hana Rypáčková 10.10. 13:25
Taky jsem se kroutila požádat o chladnou piču. Naštěstí je dost slov se stejným významem /ruka, krava, voda /.Hezky si užíváš Vand podzimu.Už tě záda nebolí? Máte sklizeny olivy? Nechceš pomoci při sklizni?

S podzimem přichází nejlepší čas na sázení dřevin

Hana Rypáčková 10.10. 10:14
Sázení stromů je správná činnost. Ale také jejich ošetřování , prořezávání a likvidace starých stromů, snižování koruny pro bezpečnou sklizeň.To zrovna řeším nejvíce.

Kolik slov?

Soňa Prachfeldová 10.10. 08:31
Štěstí je vrtkavé, tak jako my lidé, anebo my si vytváříme takové představy ? Je tu, jen si po něm nedokážem sáhnout - občas ano a pak je svět krásný, jako Tvá báseň Zuzko.

Z říjnové zahrady

Soňa Prachfeldová 10.10. 08:27
Jejda to je ještě krásných kytiček. To vyrazím také něco ulovit na zahrádku. hezké !

Pavel "Lanďák" Landovský: odvážný muž a skvělý herec

Dagmar Bartušková 10.10. 07:58
"Lanďáka" jsem nemusela, snad, když hrál v pár filmech zamlada. Byl to hrubián. NE!

John Lennon se stal ikonou druhé poloviny 20. století

Hana Rypáčková 9.10. 20:10
Byla jsem veliká fanynka a jela jsem do Liverpoolu jen kvůli nim. Mám mnoho knih, časopisů, plakátů, desek a nikdo jiný v rodině si toho necení.Ale už mě to pustilo .

Za kouzlem starých časů do technického muzea

Zuzana Pivcová 9.10. 17:20
Byla jsem tam kdysi a jednou jsme se pokusili dostat tam o Muzejní noci, ale nepředstavitelná fronta nás nakonec odradila. Protože ale mám muzea související s dopravou a celkově technikou ráda, určitě se tam vydám.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.