Přehled posledních diskuzních příspěvků
Den D - Očkování proti Covidu a jak to bylo dál
Jana Šenbergerová 30.3. 12:53
Díky, Libo. A tak to má být. Já řeknu svůj názor, ty řekneš svůj. Možná se shodneme, možná také ne. Zkušenosti mohou být různé a také jsou. Je dobře, že jste to zvládli v pohodě. Většinou se dá předpokládat, že ti, kteří mají nějaké potíže po jakémkoliv očkování, mohou je mít i teď, ale také nemusí. Přeji všem očkovaným, ať je pro ně očkování přínosem. Mě to možná čeká zítra, jsem v pořadí. :-)
Putování Tichomořím v roce 1995, díl 4: Aotearoa (Nový Zéland), severní ostrov
Zuzana Pivcová 30.3. 12:34
O Novém Zélandu jsem slyšela prvně díky verneovce Děti kapitána Granta. Určitě to je velmi různorodá země. Počátkem 90. let jsem potkala někdejší spolužačku, jejíž dcerka šla už jako středoškolačka studovat do USA. Vrátila se, nastoupila k nějaké firmě, ta ji poslala do Austrálie a odtud se jela díky výdělku podívat na Zéland, zatímco my s její mámou kdysi pracně šrotily němčinu a jely tak do NDR. Moc zajímavé vyprávění, za které děkuji.
Akroteleuton o smutku
Zuzana Pivcová 30.3. 08:26
Vyjádřit poeticky své emoce a ještě navíc dodržovat určité zásady verše, to bych skutečně neuměla. Vy ano, děkuji.
Červená vajíčka, lampiony. Řecké Velikonoce jsou jiné, doslova fascinující
Daniela Řeřichová 30.3. 07:55
Děkuji za zajímavý článek, o těchto tradicích jsem nevěděla. Mentalita Řeků je mi sympatická, umějí se radovat ze života.
Andalusie - stezka El Chorro -
Jana Šenbergerová 29.3. 12:17
Ještě před pár lety by mě taková procházka nadchla, teď už po adrenalinu netoužím. Nicméně ráda jsem se prošla aspoň virtuálně. Díky za úchvatný zážitek.
Moderní hladovění. Lidé znovu drží půst, stejně jako v minulosti
Margita Melegova 29.3. 11:32
Vyslovene pust nedrzim, jen par dni snizim porce na odlehceni.
Kapsy
Zuzana Pivcová 29.3. 09:12
Věrko, to je nápaditá úvaha, díky. Do kapes strkám akorát ruce, když mě zebou, ale jinak je v současnosti moc nepoužívám. Někdy pozoruji většinou muže, jak mají v zadní kapse kalhot zastrčené pouzdro s doklady a mobil. To bych nepovažovala za moc bezpečné. Jako mladá učitelka jsem také, jako se zmiňuješ, mívala kapesník v levém rukávu.
Smutný zajíček
Jana Šenbergerová 29.3. 08:14
Nebuď smutný zajíčku, pobuď s námi na íčku, možná se tu dostaneš i k nejednomu vajíčku.
Jdeme do muzea, zatím prostřednictvím počítače. Co všechno můžeme vidět? Tady je několik tipů
Martina Růžičková 29.3. 08:09
Děkuji za připomenutí této možnosti. Nabídka je lákavá, určitě do některého z muzeí virtuálně zavítám.
Vdova Martina: Stála jsem na nové startovací čáře zatížená dluhem po manželovi a obrovskou nejistotou
Olga Škopánová 28.3. 12:23
Nějak tomu nerozumím, myslím, že pokud nebyli manželé tak dluhy partnera šly výhradně za ním.
Den Blbec, souputník navždy věrný
Hana Šimková 28.3. 12:14
Asi se Vám to nebude líbit ,ale den blbec neexistuje. Každý si své dny vytváří sám a svádět to na nějakého blbce je hodně blbé.
Manažerky versus laskavé matky
Jana Hošková 28.3. 09:53
Páni ! Do písmene s vámi souhlasím ! Jako bych ten článek napsala i já ! Když někdy vidím americký film, jak se tam někomu narodí dítě a oni ještě malé miminko svěří "chůvám", které mnohdy neumí třeba ani pořádně anglicky, protože jsou to "aupairky", tak mi naskakuje doslova husí kůže. Chápu, že to tam asi mají těžké. Nemají takové výhody,jaké tu máme my. O to víc bychom si toho měli vážit a užít si ten čas s dítětem - uteče to jako voda a je to nevratné.
Zralá generace si udržuje sportovní návyky i v době pandemie. Mladí sportují míň, motivaci a radu by mohli získat právě od seniorů
Jitka Caklová 28.3. 09:10
"Mladí sportují míň, motivaci a radu by mohli získat právě od seniorů" Moje řeč, řekla bych, že ne jen mladí, ale vyprávějte to někomu :-). Pro mě zdravotní procházka znamená, 7 km za hodinu a půl bez treking holí, po které se vracím domů, ve "funkčním" prádle, které moc nefunguje, protože se vracím domů úplně zpocená. Střídání chůze s jízdou na koloběžce, pro mně ideál. Nemusím nic a mohu všechno. Ať žije stáří :-)
Místo, kam se ráda vracím
Daniela Řeřichová 27.3. 13:53
Kouzelné, jako vždy. A hejno racků v protisvětle je třešinka na dortu.
Vzácná návštěva aneb když přilétly dlouhonosky
Jan Zelenka 27.3. 11:16
To musela být unikátní podívaná. ještě, že jste stihla pár fotek.
Fotoreportáž: Vycházka k řece Odře
Zuzana Pivcová 27.3. 09:18
Podle fotek to tu působí trochu opuštěně, ale stejně se mi to líbí. Příroda má své kouzlo všude.
Předpověď na DUBEN podle znamení zvěrokruhu
Zuzana Pivcová 27.3. 09:12
Hezké, i když, jak píšeš, vymyšlené. Přála bych si prožít duben podle svého horoskopu. :-D
Dar od Pána
Jitka Caklová 27.3. 07:58
Svatá pravda, s covidem či bez covidu, čeká to bez rozdílu každého. Lépe je odejít do světla smířený, než ve své temnotě věčné škodit na zemí ♥♥♥
Odletíme, neodletíme?
Jana Šenbergerová 26.3. 14:41
Vidím, že jsem v tomto životě o něco přišla, ale něčeho byla ušetřena. Asi už to tak zůstane a letadla nad svou hlavou budu sledovat v blízkosti a bezpečí pevné země pod nohama, i když se mi párkrát letělo dobře. Další pěkný článek i fotografie.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.