Přehled posledních diskuzních příspěvků
Vánoční putování Sýrií v době klidu a míru
Hana Nováková 21.12. 10:04
Z hlediska historických památek tam musí být krásně a je nebo spíš bylo určitě co si prohlédnout. Škoda jen, že díky fanatikům je mnoho zničeno a už nikdo to nedá dohromady.
Ušetříte na energiích, dovezeme nákup... Šmejdi se ani v době pandemie nezdráhají okrádat staré lidi
Ján Zábranský 21.12. 09:11
Život poskytuje člověku dostatek času a příležitostí, aby dospěl k určitému stupni poznání, moudrosti, ale i rizik, které mu hrozí.
Vánoční čas
Anna Potůčková 21.12. 08:51
Článek se mně moc líbí. Ano přesně tak to bylo. I k nám nejen na Štědrý den chodila jedna stará paní, která sice měla rodinu, ale moc o ni nestáli a nejraději chodila k nám. Bývala s námi i u Štědrovečerní večeře a sledovala naši radost u stromečku. I ona pod ním našla pro sebe vždy nějaký dárek. A ještě dodám, že pokud mrzlo, tatínek nám vždy zaledoval téměř celý dvůr, abychom mohly bruslit na dvoře a ne na tehdejším koupališti, kde hrozilo prolomení ledu. Co na tom, že slepicím nebo husám se na ledu rozjížděly nohy. Tomu jsme se vždy nejvíce smály, že musí bruslit i drůbež.
Zemřel písničkář a evangelický farář Svatopluk Karásek
Daniela Řeřichová 20.12. 17:23
Děkuji za připomenutí významné osobnosti. Sváťa Karásek měl ryzí charakter. Čest jeho památce.
Noční přiznání, které svou brutální existencí změnilo nadcházející vánoční chvíle
Jana Petlachová 20.12. 10:15
Rozesmálo mě to tak, že jsem se polila nedopitým čajem. :-) Držím palce. ať to ta kurýrní služba zvládne.
Vánoční výstavy - vzpomínka na výstavu v Betlémské kapli v roce 2014
Věra Ježková 20.12. 09:36
Jitko, díky za vzpomínku. Výstavy v Betlémské kapli bývaly krásné. I díky prostředí. Chodila jsem tam hodně let. I do Botanické zahrady Na Slupi.
10 tipů, jak zvládnout vedro v kanceláři
Patrik Poula 19.12. 19:09
Já jsem rád, že už jsem v důchodu a jsem tak doma, kde se akorát dohaduji s manželkou :-D . I to je kolikrát dost náročné :-D . Naštěstí je nám oběma v létě stejné teplo, takže jsme se shodli na tom, že si koupíme klimatizaci z https://www.shop-klimatizace.cz/klimatizace-s-montazi/ . Akorát jsme řešili, jak ji přiděláme, ale pak, když jsem narazil na klimatizace s montáží, tak to byla jasná volba. Zapínáme si ji v létě skoro pořád a léto tak pro nás už není tak náročné.
Sprchová hadice, prací prášek. Co vše lidé dostávají k Vánocům
Lenka Kočandrlová 19.12. 14:08
Všechny ty případy ukazují jedno: dávat dárky povinně na Vánoce je blbost! Jen dětem ano,dospělí si koupí,co chtějí,a není pak třeba psát o nesmyslných předmětech,vydávaných za dárky.....Já jsem už dávno odbourala "výměnu pazourků",Vánoce přece nemají být honbou za dary,ale svátky poklidu,odpočinku,pospolitosti,vzpomínání....krásné chvíle v našich srdcích.
Vánoce na severu Itálie: trhy, čertovské zvyky a koláč Zelten
Ivan Navrátil 19.12. 10:59
V Tyrolsku jsme si s partnerkou koupili přes https://italicahomes.com/cs domek, o kterém jsme dlouho snili. Musím říct, že to byly nejlépe investované peníze. Většinou se tam jezdíme uklidit na zimu, letos to bylo teda trochu komplikovanější. Ale přesně jak píšete. Ty zvyky jsou naprosto geniální. Miluju český Masopust, čertovské reje.. Ale buď žijeme ve špatném kraji (severní Čechy) anebo to v Itálii umí prostě lépe. A u čertů mi přijde zajímavější ta verze německých Krampus, ze kterých i v Itálii vychází, než naši ladovští. :))
Ten čas vánoční
Hana Šimková 19.12. 09:10
Ano, každý máme podobné nostalgické vzpomínky. A že je máme je moc dobré.
Rozvody v seniorském věku komplikují život celých rodin
ema kucerova 18.12. 19:48
Nevím,jaký by byl rozdíl,kdyby se rodiče rozvedli někdy kolem 50 a žádný z nich nenavázal nový trvalý vztah. Tak by žili stejně odděleně,nemoci by se také časem objevily a ta starost a nutná péče by byla zapotřebí tak jako tak.
Strašidlo komunismu obchází Evropu pod covidovou rouškou
Jana Kollinová 18.12. 12:16
Politicky vyprofilovaný názor autorky je otevřenou obžalobou současného premiéra. Nepochybuji o tom, že má pro svá sdělení důvody, ale závěrečné věta " Evropou obchází strašidlo - strašidlo komunismu! " mě téměř vyděsila faktem připomenutím Manifestu komunistické strany. Poslední větu jsem si zapamatovala z článků pana Mendlíka, s poselství mnou akceptovatelným: "Lidé bděte - neblbněte!" Budu se opakovat, ale jeden zvláštní pán pečující o labutě na Zámeckém rybníku tvrdí, že pod záminkou Covidu jsou zakuklení mimozemšťané. Těším se na jeho reakci, až mu sdělím, že za Covid mohou komunisté. :-)
Vánoční příběh o rodinném štěstí
Daniela Řeřichová 18.12. 11:11
Dojemné vyznání úcty, lásky a vděčnosti. Dříve byla větší rodinná soudržnost a jak je patrné z Vašeho článku, to pouto přetrvá navěky.
Hrátky s češtinou: V.S.
Daniela Řeřichová 18.12. 09:39
Pane Mračku, zadání jste splnil skvostně, gratuluji.
Docent Martin Fiala: Fibrilace síní bude stále větší zátěží nejen pro zdravotní, ale i sociální systém
Irena Mertová 18.12. 09:21
Děkuji za článek, který se mne právě týká...
Není řetězec jako řetězec aneb závody pokladních se zákazníky
Vladislava Dejmková 17.12. 12:36
Také jsem podobné věci zažila. Ale naštěstí často chodím do malé prodejny, kde už skoro všechny pokladní znám aspoň od vidění. Už akceptovaly můj “systém”, jen se občas diví, že chci vidět i displej zobrazující co a za kolik právě namarkovaly. Občas nestíhám, ale občas nějakou tu “chybku” reklamuji.
Dva vdovci po jedné ženě
Růžena Kuželková 17.12. 11:50
Jak se říká - máte víc štěstí,než rozumu (nic ve zlém),to se každému nepodaří,přeji hodně pěkných dn do dalšího života. :-))
Jak jsem jela pro kalendář až do Prahy
Pavel Kopřiva 17.12. 09:41
Díky za nádhernou procházku dobře "průchodnou" Prahou. Už mám prolistováno, pročteno, a dokonce i dvě sloky pro "možná" příští rýmovačky nad novým kalendářem. :-)
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.