Přehled posledních diskuzních příspěvků
Lubomír Satora: Pes může být pro pohřešovaného poslední nadějí
Eva Mužíková 11.12. 19:52
Obdivuhodná práce. Zaujala mne zmínka o tom, že jsou li na jednom předmětu pachové stopy jiných osob, nežli osoby hledané, musí být před hledáním tyto další osoby na místě přítomné. Zajímalo by mne, jak si ze všech těch pachů pes vybere tu správnou. Asi bych odpověď nalezla v této knize....
Rájem rozhlednovým
Vladislava Dejmková 11.12. 13:47
Také mám ráda rozhledny. Tu co mám nejblíže, je také docela nová. Ale už jsem na ni vylezla několikrát. Moje srdeční záležitost je rozhledna na Žalým. Tam jsem byla jako první ve svém životě a ráda se tam vracím.
Připravit se na dovolenou není žádná legrace
Věra Ježková 11.12. 11:17
Jendo, dobře víš, že tvé průvodce vytvořené před cestou jsem už mnohokrát obdivovala. Tak spíš pro ostatní. To jste určitě nikdy neviděli. Takové přípravy na cesty, z nichž se poučovaly i průvodkyně.
Sladké překvapení
Zuzana Pivcová 11.12. 08:57
Pobavilo mě to, někdy jsem takhle skočila na keramické cukroví. A také se mi líbí ten výraz heklované, čili podle němčiny uháčkované. Díky, Hani.
Žijeme ve století vdov. Žen, kterým zemřel manžel, je nejvíc v historii
Věra Halátová 10.12. 15:14
Mužů je méně než žen a dřív umírají. Pokud je osamělá žena vdovou, je na tom lépe, než ta rozvedená. Ten vdovský důchod, ten máme za odvahu. Jinak v tom nevidím žádný problém. Prostě to tak je. Předevčírem byla u mne na návštěvě paní, které v létě zemřel přítel. Vdova není, je léta rozvedená. Vdovský důchod nemá, protože není vdova. Je to samostatná, pohotová, inteligentní žena, schopna se sama o sebe postarat. Měla sebou exemplář muže - svého bratra i jeho ženu, vlastně pečovatelku. Ta paní měla toho manžela jako nějaké dítě - toto si dej k jídlu, nezapomeň na prášky, nezapomeň si dát injekci - on je diabetik, ale diabetické pero měla ona u sebe v kabelce. On si ten inzulín píchal před zraky všech v restauraci. No, ještěže mne nic takového nepotkalo. Myslím, toho muže.
První Štědrý večer na vojně
Jana Šenbergerová 10.12. 14:15
Možná proto, že jsem na vojně nikdy nebyla, mám ráda příběhy těch, kteří ji zažili. Obzvláště když nebyly smutné, ale veselé. Jen vzpomínejte dál. :-)
Vzpomínka na Beatles
Irena Mertová 10.12. 13:50
Zdá se mi, že tehdy pro nás hudba znamenala daleko víc (hlavně ta zápaďácká), než dnes, ale možná se mýlím. Já jsem tím taky žila, sháněli jsme desky, hráli na kytaru, nahrávali na magneťák ... hezké vzpomínky.
Jinovatka
Marie Měchurová 10.12. 09:24
Jinovatka je taková něžná krajka. Když si tam ještě navíc upřede pavouk sítě, je umění na světě. Hezké !!
Společná řeč: Dejme seniorům možnost se rozhodnout
Soňa Prachfeldová 10.12. 09:14
Myslím, že každý, kdo jen trochu může, by si měl brát svého blízkého na pár dní domů i v průběhu roku, pokud i ten zdravotně může. Testy oboustranné. Budoucnost bych viděla v dobře zařízených pečovatelských domech, kde by bylo soukromí a náležitá péče . A stejná práva, jako všichni běžní občané. Ta budoucnost už měla být , nebo alespoň na ní už pracovat. Je to na naší lidské společnosti, na tom, kam směřuje me a jaké vyznáváme hodnoty. Nejvyšší hodnota je člověk.
Jak jsem psychicky vydíral chudou vdovu
Jana Hošková 9.12. 13:59
Krásný článek ve stylu "Jak dobro zvítězilo nad zlem". Bohužel se to moc často asi nestává v dnešní době. Přeju vám, že jste zvítězil a našel vhodnou taktiku ! Asi matka na synáčka měla dost velký vliv (naštěstí).
Výlet do Klecan - za přírodou i památkami
Hana Nováková 9.12. 11:06
Matino, děkuji za krásnou podzimní procházku, do které jsem se nezvána vnutila a kterou mě provedl váš komentář.
Proutěná výstava I
Zuzana Pivcová 9.12. 09:31
Moc se mi líbí, že si vždy dokážeš najít a pak navštívit zajímavou a dost atypickou výstavu. A pak ji samozřejmě fundovaně představit. Letohrádek je moc hezký, i když jsem v něm vlastně byla jen jednou, a to bylo před několika lety na jedné z módních přehlídek i60. Díky, Věrko.
Jste zvědaví? Tak to zůstanete dlouho mladí
Milan Pepo 9.12. 09:01
Nejsem si jistý, jestli zde autorka nezaměnila výraz ,,zvědavost" za ,,zvídavost." Pokud se zajímám o současné dění, snažím se vzdělávat v nových trendech, absolvuji například univerzitu třetího věku pak jsem zvídavý. Pokud nakukuji přes záclonu, kdože to jde k sousedce od naproti pak už jde o zvědavost. Zvídavost člověka rozvíjí. Něco si přečtu, narazím na řadu dalších nezodpovězených otázek a tak hledám další odpovědi. Ano to je pozitivní. Pokud, ale začnu přemýšlet ,,kdože to byl", kdo šel k té sousedce. Tedy on to mohl být třeba instalatér. Ovšem pokud začnu ,,dedukovat", že to určitě bude nějaký milenec ... ,,No fuj v jejím věku." Začnu to ještě rozebírat u kafíčka s kamarádkou, tak to určitě nepřispěje k nějakému duševnímu růstu.
PS: A jinak... zvědavost může i ohrozit zdraví. Sousedům přivezli nový nábytek. Druhá sousedka neviděla přes plot tak si v rohu své zahrady dala prkýnko na sud s vodou na zalévání, pod něj obráceně kolečko a vyšplhala se na tu rozhlednu. Jak asi tušíte, zteřelé prkýnko povolilo a sousedka se s rachotem sesypala dolů. Takže se pořádně zmáčela a ještě potloukla.
Ale zase je fakt, že než být zvídavý a šťourat do zásuvky hřebíkem kdeže ten proud vůbec je, tak raději ten sud s vodou. ;-)
Moje další kniha
Alena Tollarová 8.12. 12:20
Určitě to dalo hodně práce, ale nepochybuji, že všichni litoměřičtí judisté si ji pořídí.
Magdalena Dietlová: Smrt mého muže
Daniela Řeřichová 8.12. 09:31
Děkuji za silné osobní vyznání. Pamatuji se, že nečekaný odchod pana J. Dietla, jehož seriály byly velice oblíbené a sledované, zarmoutil celou společnost.
Mikulášská procházka po Hostýnských horách
Zuzana Pivcová 8.12. 09:04
Je to krásná krajina a příroda je opravdu nezničitelná. Zatím ano. Moc děkuji za vycházku.
Poslankyně Monika Červíčková: Nezaměstnaní ve věku 50+ jsou nejpočetnější skupinou v evidenci Úřadů práce, je na čase to řešit legislativně
Ivo Patta 8.12. 00:06
Jedná se jen o další nesystémové řešení. Skutečné řešení je ve snížení věku odchodu do důchodu pro ty, kteří nejen pracovali, ale také vychovali tři a více dětí, budoucí plátce odvodů sociálního pojištění. Sociálního pojištění, ze kterého (navzdory slovu pojištění), jsou přímo vypláceny peníze na důchody dnešním důchodcům (průběžně neboli mezigeneračně financovaný systém). Jsem si vědom, že údajní odborníci na státní důchodové systémy z OECD, doporučili vládě prodlužovat nadále věk odchodu do důchodu pro všechny. OECD odborníci nedokážou doporučení zdůvodnit jinak, než tím, že se při prodlužování věku odchodu do důchodu systém nezhroutí, tj. ve výsledku se jen prodlouží doba jeho agonie. Přitom nedokážou odpovědět na dvě klíčové otázky: 1. Co je to starobní důchod? (definice). 2. Jak jsou starobní důchody ve státním důchodovém systému financovány? Je to jen další šaráda, jak ze strany paní poslankyně Červíčkové, tak ze strany OECD a v neposlední řadě ze strany politiků všech barev. Šaráda,jako byla ta nedávná o zrušení tzv. superhrubé mzdy, tj. úplné mzdy, kterou má pro pracovníka připravenou zaměstnavatel. Lze zrušit vyplácení mezd pracovníkům?
Odstranění šedého zákalu vám přinese radost do života
Oldřich Čepelka 7.12. 14:30
není to špatný. Jen mě mrzí, že pan operatér se mě špatně zeptal. Ptal se: Na jakou vzdálenost byste chtěl vidět bez brýlí? Odpověděl jsem že tak do jednoho metru. Tím jsem pochopitelně myslel od nula do 1jednoho metru. ale výsledek je, že bez brýlí vidím od 0,9 do 1,1 metru a musel sjem si obstarat brýle na čtené, které jsem dříve nenosil. Takže 1. přibyly brýle na blízko, 2. pořád je musím odkládat a tím pádem zapomínám a hend n a to si beru jiné brýle na svou oční vadu. Těžkosti navíc. Ale jsem rád, že nové čočky mám, protože by asi prognóza byla stejně blbá a tak jsem si to raději nechal udělat už v mladším věku necelých 70 let.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.