Přehled posledních diskuzních příspěvků

Návraty - Když tě náhodou potkám

Věra Ježková 16.8. 07:26
Jendo, je to krásné, dojemné. Však už to ode mne víš.

MiniEUROLAND v Klodzké kotlině

Zuzana Pivcová 15.8. 09:33
Je to pěkný areál. někomu připadají ministavby až trochu kýčovité, ale mně se líbí, tím spíš, že to jsou mnohdy objekty, které ve skutečnosti nenavštívím.

Stromy odcházejí

Dana Puchalská 15.8. 08:37
Ireno, krásně a přitom moc smutně jsi popsala dnešní rádoby péči o zeleň v našem městě. Občas taky kroutím hlavou a nechápu....

Paletka chutí pro ty nejmlsnější kočky

Jarmila Komberec Jakubcová 14.8. 15:03
Koupila jsem kočence Britušce pochoutky od Brit Care Cat a musím souhlasit, že jim nyní dává přednost před jinými značkami. Po otevření konzervičky kočičí jídlo skutečně příjemně voní,

Když padají hvězdy

Jana Šenbergerová 14.8. 14:09
Moc milé čtení. Upřímně přeji, ať vám i tentokrát "hvězdy" splní vaše přání. Jsem si jistá, že nikdo zblblý by nic tak hezkého nenapsal.

No, dobře, tak učesaná a neučesaná

Hana Nováková 14.8. 11:13
Hano, celý život mám nakrátko střižené vlasy, i když do 4. třídy jsem měla copy, ale před školou v přírodě, mi je maminka ustřihla. Prý jsem se moc nechtěla česat, tahalo mě to a na škole v přírodě by nebyl čas. Pak přišlo i závodní plavání a to už dlouhé nešly. Mám ráda účes vlající, bez kudrdlin, bez množství laku a je mi zcela jedno, kam se vlasu zamane si pohovět. Prostě i ležérnost v účesu je jakýsi druh elegance, i když jsou mnohé, kterým by se to určitě nělibilo. Ale každá nosí to, co ji vyhovuje. A co říkají ostatní je mi zcela fuk, já si žiju svůj život a oni ať se starají o sebe. Hezký článek

Povídání o vodě

Irena Mertová 14.8. 09:06
Ano, naprostý souhlas, hezký článek a fotky :-)

Hančino básnění

Marie Doušová 14.8. 07:59
Upřímné přátelství je dar ,kterého si každý dokáže vážit.Hano Vaše básně /písně/ jsou plné touhy,lásky k písni a k životu .Potěší a přeji Vám oběma hodně zdraví a ještě hodně takových básniček a článečků.Dík.

O xenofobii s úsměvem XV: Poláci

Jan Zelenka 13.8. 11:41
Poláky příliš neznám, než abych se mohl fundovaně vyjádřit k jejich povaze. Jistě, jsou to v dobrém slova smyslu nacionalisté, jak píše paní Kosťunová. Ale na druhé straně nejsou u nás příliš populární, taky kvůli problémům s dovozem jejich méně kvalitních potravin. Nevím, jak je vnímají Britové, kde je Poláků fůra. Já se spíš ohlédnu zpět do historie. Když na podzim 1683 Turci oblehli Vídeň, polská jízda, v té době nejlepší v Evropě, v čele s polským králem Janem III. Sobieskim, zcela rozdrtila turecké obléhání. Západní spojenci by si asi sami neporadili s obrovskou tureckou armádou. A druhým, pro mne zajímavým faktem, je polská romantická literatura - Slowacki, Mickiewicz, Krasiňski atd. , která se k nám dostala po potlačení polského povstání v roce 1830. S polskými emigranty se k nám dostaly i překlady literatury anglické. Když jsme ještě se ženou procházeli nádherným královským krakovským Wawelem, postál jsem s úctou před náhrobky Mickiewicze a Slowackého, velkých literárních soupeřů, kteří tam leží vedle sebe. Víc k Polákům těžko něco řeknu. Dnes si dělají svoji politiku, historicky nemají rádi Rusy a bohužel staví na východních hranicích americké základny, čímž zvyšuji napětí v této části Evropy. A je to nejbigotnější národ Evropy.

Parodická báseň 2

Vladislava Dejmková 13.8. 08:23
Kupodivu má na mě příspěvek jiný vliv, než by asi zamýšlen. Při čtení originálu jsem si vzpomněla na jednou moc hezkou část mého života, která byla se Šrámkovou básní spojená.

Rovnost v partnerském vztahu je nesmysl. Starší lidé to vědí

Olga Škopánová 13.8. 07:09
Nejen mladé ženy i mladí muži si myslí, že mají právo na štěsti. Jistě muži a ženy nejsou stejní měli by ovšem mít stejná práva a stejné možnosti ve škole i v práci. To že se dneska mladé páry rozcházejí je dílo jich obou. Dřív žena držela manželství za každou cenu, protože neměla jinou možnost dnes ji naštěstí má.

Zamyšlení v horkém odpoledni

Jana Šenbergerová 12.8. 14:12
V tomto ohledu je mé svědomí čisté. Jak již slovo samo napovídá, má to co do činění s vědomím. Vzhledem k tomu, že většina světové populace si není nějakého vědomí vůbec vědoma, jak může mít nějaké svědomí? Jen si uvědomme, kolik dětí bývá "potrestáno za to, když něčemu nerozumí". Když si uvědomím, že neznám člověka, který by vždy a za všech okolností rozuměl všemu, pak mi nemůže unikat, že už ve školním věku některé jedince, troufám si tvrdit, že mnohé, poškozujeme na celý život. Ale to je na hodně dlouhou polemiku, ze které nemohu vyjít bez ztráty jedničky. Naštěstí jsem na nich nikdy nebyla závislá. :-) Pěkný článek jste napsala.

Mé tělo je chrám

Hana Nováková 12.8. 10:37
Hano, vše na světě se vyvíjí i tělo, vše na světě má svůj konec i to tělo. Všichni to tak máme, všem někdy nadejde den poslední. Netřeba o něm přemýšlet, stejně přijde, ale využít těch dní, co ještě nám zbývají....

Dovča 2020 Díl 10. Vzducholoď

Anna Potůčková 12.8. 09:39
Heli ty máš zkrátka muže pro každou příležitost! Z fotek čiší naprostá jejich pohoda a dobrá nálada!

Věčně

Hana Šimková 12.8. 07:02
PROSTĚ NÁDHERNÉ

Marta - horké léto

Zuzana Pivcová 11.8. 19:39
Tak snad to přece jen dobře dopadne. Proč by to nemohl být takový hezký model, jak s někým žít?

Babiččino jídlo vnoučatům nechutná. Stravovací návyky patří nyní k největším rozdílům mezi generacemi

Libuse Lysova 11.8. 10:04
Tak uplne s tim nesouhlasim. Uz to, ze i deti techto babicek preferuji jiny jidelnicek znamena, ze neprebraly stravovaci navyky od svych rodicu/maminek. Moji rodice byli velci milovnici masa, ja jsem vegan. Jsem taky babicka, dokonce osminasobna, nedela mi problem uvarit to, co maji deti a vnoucata radi, pres svuj babickovsky vek znam trendy ve stravovani a cast me rodiny jsou take vegani. Je radost varit/nevarit, pripravovat zajimava jidla, zkouset nove chute a kombinace. I se zdravych potravin muzete vykouzlit neuveritelne chute, vune i barvy. A co teprve dezerty a sladkosti, to je teprve koncert chuti, vuni a barev! Tak se babicky a dedeckove, ale ani vy mladsi, nebojte a zkousejte a objevujte nova jidla. Neni to tezke a nemusi to byt ani drahe a ani casove narocne. Dobrou chut vsem.

Plánované chirurgické zákroky není vždy nutné podstupovat až po skončení léta

Marie 00000 11.8. 08:41
Operace je možné, nikoliv vhodné podstupovat i v létě. Mezí tím, co je možné a co je vhodné je dost velký rozdíl.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.