Přehled posledních diskuzních příspěvků
Začíná doba hlídací. Babičky "na plný úvazek" budou zvlášť o letošních prázdninách hodně žádané
Marta Novotná 26.6. 13:42
Tatínkovi rodiče zemřeli brzy po sobě v mém raném věku a tak mám jen několik milých vzpomínek, maminčinu maminku jsem nepoznala, zemřela když bylo mamince 12let, jejího tatínka jsem si užívala každé prázdniny až do mých 14 let , prostě na dědouška nikdo neměl :-) a vzpomínky na něj patří mezi klenoty mezi vzpomínkami. Proto všem svým vnoučatům chci dopřát jakékoliv množství času, které u nás chtějí strávit, ať už o prázdninách nebo mimo ně. K mé radosti to hojně využívají.
Tip na výlet či dovolenou: Jižní Brdy - neobjevený ráj cyklostezek i odpočinku
Věra Ježková 26.6. 09:45
Děkuji za článek. Příbram je můj druhý domov. Už jsem zde o ní několikrát psala. Otec se narodil na Březových Horách, ve staré Příbrami jsem měla příbuzné, v nedaleké vesničce jsem trávila krásné prázdniny. Na Svatou Horu jsme chodili na poutě. Samozřejmě jsem byla ve Vysoké (na kole), v Rožmitálu i Březnici.
Malý český výrobek u mě vítězí už přes 40 let
Hana Nováková 26.6. 09:27
Zuzko, taky ji leta používám a jsem spokojena. Leta používám kosmetiku Vichy, za dob minukých mi ji tajně dováželi moji přátelé. V poslední době se snažím přeorientovat na českou značku Ryor. Vichy začíná být neúměrně drahá - nebo spíš marže lékáren pozbývají soudnosti. Ani v zahraničí nikdy nebyla tak drahá. Tak uvidím, jak budu spokojená.
Letos poprvé
Vladislava Dejmková 25.6. 09:39
Užila jsem si to, plně to chápu. Zkusím také vyrazit do nejbližšího lesa.
Louky v našem městě na konci jara
Zuzana Pivcová 25.6. 08:03
Mně se v Rožnově líbilo všechno. Díky, Aničko.
Nesmysly v kosmetice, za které zbytečně vyhazujeme peníze. Některé z nich vás překvapí
Eva Buchtelová 25.6. 07:43
Také požívám krémy na obličej,vím,že už nezachrání nic co se na mě podepsalo.Ale používám jen krémy s bylinami a vepřovým sádlem.A vyhovují mi.
Školní léta - retro kvíz
Zuzana Pivcová 24.6. 11:29
Titulní obrázek mi připomněl starou učebnu, instalovanou v městském muzeu v Týně nad Vltavou. Ano, jako žáčci jsme nebyli občas také svatí, pro učitele jsme měli různé přezdívky a občas jsme se skrytě některým trochu šklebili. Ale celkově to byly autority. Teď je to asi dost zlé. A na kvíz jsem se nedostalo, jelikož, jak mi to sděluje, je tento web momentálně zahlcen zájemci s požadavky se tam dostat. Že by vše čtenáři i60? Tak až později. :-D
Samosběr jahod
Martina Růžičková 24.6. 09:39
Prima "jahodový" dokument :-). Letos jsme byli na samosběru poprvé a bylo to fajn.
Šedesátka je ideální věk, kdy se stát ženou na první pohled
Zuzana Pivcová 24.6. 08:29
Souhlasím s tím, že i starší ženy v elegantním dámském oblečení upoutají pozornost a moc jim to sluší. U mě to není otázka věku, ani asi postavy, ale spíš stylu, nejen oblékání. V dámské elegantní módě se necítím svá.
Doteky moře
Pavlína Lejsková 24.6. 08:20
Nádherná báseň a úplně vystihuje mé pocity a mou lásku k moři.Netoužím po moři a pláži plném lidí,ale po moři klidném i bouřícím,za svítání,v poledním slunci i při západu slunce.Po nádherném moři tolikrát za den měnícím barvy.Proto jezdívám k moři před začátkem sezony,abych si ten klid užila.Děkuji za krásnou vzpomínku.Lejsková
Cestu k lékaři ušetří telemedicína. VoZP nově uhradí videohovory
Jana Kollinová 23.6. 10:50
Je dobré, že jsou i zde senioři informovaní o dalších alternativách konzultací s lékaři. Jenom by bylo třeba upozornit seniory nad 65 let, že je již za pět minut dvanáct naučit se ovládat komunikaci s lékařem na dálku nejen mobilem, ale i prostřednictvím počítače. Štěstí mají ti, kterým mohou pomoci příbuzní nebo přátelé. Dovolím si citovat závěr svého článku Senior a e-recept z února 2019: "
Lékaři patří můj obdiv a věřím, že již brzy bude moci věnovat většinu svého vzácného času pacientům a ne boji s elektronickou evidencí, pokud si někde někdo nevymyslí zase další povinnost! Domu přicházím s pocitem, že se lékař a pacient vzdalují čím dál tím víc." Můj pocit se po přečtení příspěvku ještě znásobil.
Ty jsi celá máma. Kdy se ženy začnou podobat svým matkám?
Zuzana Pivcová 23.6. 10:41
Maminčiny výroky nemám komu říkat, ale co se týče vnější podoby, jsem jí blíž a blíž, i když už jsem ji věkem přežila. Pro zájemce bych tu měla někdejší svůj příspěvek Moje maminka aneb Nenaplněný život.
Pranostiky – roční období II
Zuzana Pivcová 23.6. 09:15
Tak poctivě říkám, že z těchto pranostik neznám žádnou. Kdepak je asi autor objevil, z čeho čerpal? V létě zkusím provádět pozorování v Týně a pak z toho vyvodím závěry. :-D :-D Díky, Věrko!
Sklo je materiálem budoucnosti. Čím více použitého skla sesbíráme, tím více ušetříme surovin, energie a emisí
Věra Ježková 23.6. 07:40
Sklo mám moc ráda. Byla jsem na exkurzi v několika sklárnách. Třídím.
Vzpomínka: Čas zklamání
Jana Hošková 22.6. 11:18
Hezky napsané ! :-)) Taky patřím k těm, které nikdy netoužily být najednou (myslím tím dohromady) kuchařkou, uklízečkou, zašívačkou ponožek, pradlenou, švadlenou, nákupčí a tahačkou těžkých nákupů, ošetřovatelkou nemocných i učitelkou, když děti nemohly do školy a nevím čím vším ještě...nicméně jsem to celý život dělala, ačkoliv jsem v duši toužila po vyšších cílech.... :-)) Nicméně vidím, že jste to všechno brala s humorem a to, co jste řekla prodavačce při koupi hadrů, bych zcela určitě řekla i já !
Kamarád Jules Verne
Věra Ježková 22.6. 09:06
Jendo, moc hezké čtení. Jako holka jsem knihy JV nečetla. Četla jsem například Přednostovic Madlenku – a hlavně Káju Maříka. V dospělosti jsem se ale ráda podívala na několik zfilmovaných verneovek. Old Shatterhand se mi líbil.
Tip na dovolenou: Nepomuk - poutní místo a rodiště sv. Jana Nepomuckého
Zuzana Pivcová 22.6. 07:30
Vůbec neznám, ale ať tu představíš jakékoliv místo, všechna se mi líbí.
Vysočinou vás provedou slavné osobnosti
Daniela Řeřichová 22.6. 06:57
Moc se na knihu těším. Vysočinu miluji.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.