Přehled posledních diskuzních příspěvků
Vysočinou vás provedou slavné osobnosti
Daniela Řeřichová 22.6. 06:57
Moc se na knihu těším. Vysočinu miluji.
Podařený výlet na zámek Veltrusy s partou Íčkařek
Alena Tollarová 21.6. 13:20
Ano, tak to do puntíku bylo. Jsem ráda, že se první výlet po rozvolnění anticovidových opatření vydařil a těším se na další. Tipů je v zásobě dost :)
Když voní lípy
Věra Ježková 21.6. 13:09
Obrovskou lípu mám před oknem, které je ve 3. patře. Převyšuje ho. Stojí v zahradě mateřské školy. Zrovna před chvílí jsem si ji vyfotila, jako už několikrát. Cestou na nákup jdu pod lipami v ulici. Jsou sice podstatně menší než ta „moje“, ale voní stejně krásně.
Tréma je problém, který člověka provází často celý život. Trémou trpí hlavně lidé citliví a také úspěšní a talentovaní
Vladislava Dejmková 21.6. 09:11
Také jsem s trémou celý život bojovala. Musela jsem občas prezentovat před mnoha lidmi. Ale snad jsem bojovala úspěšně. Nikdy jsem to nevzdala, i když jsem byla v pokušení. Také jsem si něco o tréninku při trémě přečetla a zkoušela to aplikovat. Postupně to bylo lepší a lepší. Bála jsem se méně a více jsem se těšila. I když jsem si vždycky oddechla, když jsem to měla za sebou.
Jak pěstovat slepici na balkóně
Vladislava Dejmková 21.6. 09:05
To jsem se pobavila. Moje vnoučata mají také v oblibě neobvyklé plyšáky. Naštěstí ne slepice, těch na venkově vidí dost. Co se týče inteligence slepic, myslela jsem si, že jsou hloupé. Proto, že mě párkrát klovly do prstu na noze. Možná jen špatně vidí. Nebo byly extra hladové...
Jdu podle hlasu
Daniela Řeřichová 21.6. 08:04
Krásné verše. Děkuji za hezký začátek dne - letního Slunovratu.
Tři hádanky na víkend
Zuzana Pivcová 20.6. 08:31
Zatím si myslím, že vím jedničku a trojku, ale tam mi jdou dvě možnosti, i když ten klavír??
Počítačové hry zlepšují dětem angličtinu
František Klapal 19.6. 21:08
Já si myslím, že počítačové hry mohou být pro děti prospěšné v mnoha ohledech. Právě proto se snažím našeho syna ve hraní her až tak neomezovat. Hodně má rád například strategické hry, viz https://www.freetoplay.cz/category/pc-hry-zdarma/strategicke-hry/ a právě ty jsou podle mě pro děti a rozvoj jejich myšlení nejprospěšnější.
Chania a Heraklion, dvě letiště na Krétě. A z nich nejlépe hned směrem na jih
Hana Čadová 19.6. 10:00
Plakias a Paleochoru jsem navštívila několikrát. Půjčili jsme si auto a Krétu jsme projeli. Těším se až opět tento ostrov navštívím.
Tip na dovolenou: Šumavské Volary a okolí
Jana Šenbergerová 19.6. 08:15
Díky za krásný článek i fotografie. Tyto končiny vůbec neznám.
Čeká nás dlouhověká společnost. Kdo se (po)stará o naše seniory?
Daniela Řeřichová 18.6. 14:33
Diakonie ČCE vyvíjí dlouhodobě a systematicky mnoho užitečných služeb a projektů. Děkuji.
Život jde dál
Hana Nováková 18.6. 13:28
Ivano, nemůžu bohužel na vaše dotazy odpověděť. Jak jsem vyslechla, tak jsem napsala. Mohl to být amok, touha po tom, se jí a dětí zbavit, protože ta coura na něj tlačila. Skutečně to byl prý náhlý útok a kdo ví, v touze zachránit děti ji třeba vnitřní já vyprovokovalo k rychému jednání. Ještě před incidentem to fakt bylo manželství jako z pohádky. Někdy se to semele že je to až k neuvěření. Do hloubky jsem to nezkoumala, neměla jsem důvod. Co je pryč je pryč a vrátit se v dobrém nedá a zlé je snad už skoro zapomenuto.
Něco pro rozptýlení IV
Jan Zelenka 18.6. 12:54
Je mi jasné, že je to myšleno v legraci, ale jsou to fiktivní, ustálená a neuskutečnitelná rčení, na která neumím odpovědět. Ale slibuji ti, že pokud se dostanu na "onom světě" do nějakého "nebe", pokusím se ti odtamtud poslat pozdrav.
Babi, ty se chováš jako chlap
Věra Halátová 18.6. 09:53
Nic se nemá lámat přes koleno. U toho, jak ta babička vyjela na svého manžela, že mu nebude vařit kávu, jsem nebyla, těžko říct, zda ji pěkně poprosil, nebo jak to bylo. Mně před pár lety psycholožka dala nějaké testy a pak řekla, že si musí něco ověřit, protože moje testy vykazují určité hodnoty tak vysoké, jako u mužů. Zeptala jsem se jí: Paní doktorko, znamená to snad, že zemřu na rakovinu prostaty? Neměla smysl pro černý humor. Nedávno jedna asi osmdesátiletá žena mi říkala, že ten živitel mi schází. No, neschází, já jsem se vždy živila sama. A vždy jsem vydělávala mnohem víc, než manžel. Což mne přivedlo k myšlence. Ženy chtějí být naprosto genderově vyvážené, tak proč se pak domáhají lidského soucitu, jako "samoživitelky", o které nikdo nepečuje?
Krátké zastavení ve Zhoři
Hana Nováková 17.6. 12:17
Martino, díky, to by stálo za vidění, hezký kraj a zase kostel, to mě láká
JERUZALÉM - SVATÉ MĚSTO?
Zuzana Pivcová 17.6. 09:09
Možná v mládí, ale teď je to pro mě už nedosažitelné. Ale jako čtenářka tam s Vámi kdykoliv ráda pocestuji.
Doba plavková se opět blíží. Jenže výběr plavek bývá mnohdy pro ženy utrpením, zvláště pro ty ve vyšším věku
Olga Škopánová 17.6. 07:05
Hezké, ale většinu těch dam ani při nejlepší vůli nelze nazvat seniorky.
Krmiva by se měla střídat maximálně třikrát do roka, říká výživový poradce pro psy a kočky Martin Kváš
Zuzana Pivcová 16.6. 18:31
To je pane B. i u jiných krmiv, že je dostali vyrábět Poláci, pro kočky Whiskas, Gourmet a další. Jak mi řekla jedna veterinářka - kočka se ošidit nedá. Když stejnou značku Gourmet koupím v prodejmě krmiv Bohouš, kde je mají dovezené v originále, tak se kočky vždy olizovaly až za ušima.
Klíšťata v teplém počasí útočí. Loni onemocnělo klíšťovou encefalitidou téměř 800 lidí. Jak to bude letos?
Martina Růžičková 16.6. 18:17
Užitečná informace a připomenutí nebezpečí nákazy. Myslím, že mnozí ještě setrvávají u starých vžitých metod odstraňování klíšťat. Díky :-)
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.