Přehled posledních diskuzních příspěvků

Krokem Krakovem

Zuzana Pivcová 23.3. 10:48
O polské válečné historii vím něco díky práci v archivu. S celou tlustou spisovou složkou o případu Katyn jsem se setkala v 90. letech v Bundesarchivu, jednalo se o převzatý materiál z bývalého archivu východoněmecké Stasi. Poláky jsem poznala jen povrchně při stážích pro němčináře v NDR. Byli velmi sebevědomí a na kurzy v NDR jezdili jen proto, že to byl povinný předstupeň možné účasti na kurzu v NSR. Sama jsem však nikdy v Polsku nebyla.

Coronavirus COVID -19. Bere, ale i dává

Vladislava Dejmková 23.3. 08:56
Také už jsem to četla před dvěma či třemi dny...

Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě

Jana Šenbergerová 22.3. 23:25
Fíha! Vždyť mi nezbude čas na nic jiného. :-)

Sylvio Spohr: Podnikatelé nemohou držet sociální smír ze svého

Růžena Kuželková 22.3. 16:08
Zajisté to nemají jednoduché,ale považte,jsou to pouze "hoteliéři"nebo sem spadajíi osttní profese?!Někteří zaměstnavatelé svým zaměstnancům "dopřávali" i na úkor svých marží,ale jsou i tací,kteří "syslili pouze pro svoje "potěšení",ale bohužel to je v každém zaměstnání a teď "babo raď" Přeji všem lidem ať toto přežíjí hlavně ve zdraví - ostatní se ukáže časem.

Rouškování

Anna Potůčková 22.3. 12:23
Nejsi sama, které se tato nová moda nelíbí a působí potíže s dýcháním. Ale co jsem četla dnes na seznamu, tak ty roušky prý se budou nosit delší dobu a snad se stanou běžným doplnkem našeho šatníku.

Buďte v kontaktu s rodinou, povídejte si přes Skype

Dana Hošková 22.3. 09:35
Skype občas zlobí a vypadává. Dobré jsou i aplikace do chytrých telefonů, např. WhatsUp a Viber. Dávám jim přednost před Skypem.

Poutní cesta Říp-Blaník - část 2

Věra Ježková 22.3. 09:08
Ali, jsi odvážná turistka. Hezky píšeš, hezky fotíš. :-)

Je čas na hádanky - věžní hodiny

Dana Puchalská 22.3. 09:03
Asi to vím, ale počkám.... :-) :-)

Tak si aspoň užijeme? Karanténa není čas přejídání

Hana Šimková 22.3. 08:37
Sice se nepřejídám, protože si jídlo šetřím.Nevím, při zákazu vycházení, kdy si budu moci koupit nové. A protože je zákaz vycházeni, do lesa se vážně nedostanu.Běhám tedy po svém malém bytě, aby mi netuhly nohy. Máte ještě jiné , dobré rady pro důchodce , kteří při svém nedobrém zdravotním stavu toho moc zacvičit nemůžou?

Nezapomeňte ošetřit trávník, aby byl na jaře zdravý a hustý

Patrik Poula 21.3. 18:51
My o trávník také pečujeme. Je to paráda, když se může člověk projít bosýma nohama po krásně měkkém trávníku. Pravidelně ho zaléváme a hnojíme. Jinak by pěkný nebyl. Celkově se o naši zahradu snažíme starat. Je to pro mě radost i příjemný odpočinek. Nakoupil jsem proto nářadí pro zahradu z https://www.naradinazahradu.cz/ bez kterého bychom nic neudělali.

Čas pletení a háčkování. Co třeba zkusit polštář?

Jana Šenbergerová 21.3. 13:11
Pěkné ukázky. Také pletu, ale obvazy pro malomocné. Hladce z bavlněné příze, 25 oček včetně krajových, otočit a opakovat, dokud nevypletu na jehlicích č. 2 třicetigramové klubíčko, což se rovná 1,5 m obvazu. Už to mohu dělat i potmě, ale to raději spím. :-)

Příběh na 50 slov: Máme více času

Zuzana Pivcová 21.3. 10:56
Pamatuji si, že v dětství jsem slýchala písničku, kde bylo...čas, ten nezná slitování ale ani s jedním z nás, čas je proto, dámy, páni, aby se tu nepropás´.... Využít smysluplně čas lze v této době i něčím, co mnohým může připadat na hlavu, totiž zdánlivým "nicneděláním", vedoucím k navázání bližšího kontaktu sama se sebou. Je to taková malá prověrka, jak dalece se mohu na sebe spolehnout. Díky, Věrko.

Jak se zabavit v době karantény? Tady je několik tipů pro seniory

Jitka Caklová 21.3. 08:43
"Jak se zabavit v době karantény?" KDO TO NEVÍ, neumí se smířit sám se sebou, je veden strachem, že přijde o hmotné statky, pro které se "tolik nadřel", MÁ SMŮLU.

Fotoreportáž: Na Josefa není kosa, co by se nechtěl líbit

Dana Puchalská 21.3. 08:09
Elen, to je krásný, vtipný a pohodový článek. Bylo to milé pohlazení po duši a potěšení pro oči všem, co mají rádi přírodu. A Tvoje fotky? Jako vždy perfektní. Při jejich prohlížení jsem si vzpomněla na jeden pořad v televizi, který jsem sledovala s mým otcem v dětství Jmenoval se Lovy beze zbraní.

Srdci pomáhá svižná chůze a humor

Zuzana Pivcová 21.3. 07:34
I když se mnoha lidem o takové tematice mluvit nechce, je to důležité. Každý, koho se to týká, to bere mnohem vážněji. Díky.

Jak na peníze s Českou bankovní asociací: Jde to i bez hotovosti

Míša Burešová 20.3. 18:19
Nevím, osobně, buď jako mnozí, držím pár tisíc dolarů doma „pod svým polštářem“. Žádný samotný systém nemůže být velmi spolehlivý. Bankovní instituce mají tendenci se mýlit. Na co jsem narazil více než jednou. To znamená, že se vám zdá, že se vám zdá, že máte k dispozici i hotovost a mincí, bude stále více jako u kryptoměny. Četl jsem o tom spoustu informací na https://pujckytipy.cz/. Jako „osobní peněženky“ s vlastním šifrovaným klíčem, který nikdo nemůže v případě ničeho jiného.

Psi nákazu neroznáší. Ale pozor při venčení

Dana Hošková 20.3. 13:28
Dnes jsem si vyrazila se psem na dlouhou procházku. Měla jsem roušku, vyhýbali jsme se i tomu minimu lidí, které jsme potkali. Je možné, že bude hůř a že se budeme muset omezit na krátká venčení kolem domu. Snad to zvládneme. Pes mi v posledních dnech s omezením procházek připadá vystresovaný, smutný. Snad nějaký šestý smysl...

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.