Přehled posledních diskuzních příspěvků

Mirka píše dopis...

Soňa Prachfeldová 11.3. 09:33
S dojetím jsem si přečetla životní příběhy dvou žen. Osudy nás starších jsou si velmi podobny. Byla to nelehká doba, ve které jsme žili , prarodiče, rodiče a my nejmladší. Ale hodnoty jako úcta, láska, skromnost, pokora a vzájemná pomoc byla tehdy samozřejmá. Prarodiče mi předali tyto vlastnosti a chci a doufám, že v tomto uspěchaném světě předávám svým potomkům i vnoučatům. Pak může člověk odejít s čistým svědomím a věřím i v klidu.

Čím je člověk starší, tím menší má žízeň

Karel Boháček 11.3. 08:12
U mně to je spíše naopak a to nemám cukrovku. Naopak mám požitek, že dnešní doba nám umožňuje si namíchat jakýkoliv drink.

Satira

Jitka Hašková 11.3. 07:49
Děkuji za ranní pobavení.

Marta - operace mé vnučky

Zuzana Pivcová 10.3. 19:08
Pro mě už to je skoro jako číst detektivku. Jsem tvor dost netrpělivý a ráda už vím, jak takovéhle uzavřené příběhy dopadnou. :-D

Jak to dopadá, když se matky zamilují do svých dospělých synů

Jitka Caklová 10.3. 10:29
Je to stále dokola, věčné téma. Jednou je to "vyčůraný " mamánek, jindy "sobecká " maminka, se svojí opičí láskou. Obojí vyjde nastejno - vyústí to v neschopnost stát na vlastních nohou.

Předjarní výlet na Pustevny a na Radhošť

Zuzana Pivcová 10.3. 09:24
Samozřejmě si při tom vzpomenu na sraz i60 v roce 2017. Moc hezký kraj, i když na podobném výletě jsem bohužel nebyla, zatímco téměř všichni ostatní ano. Ale i v Rožnově bylo moc hezky.

Nervozita, pocení, bušení srdce, nespavost. Příčinou těchto potíží může být štítná žláza

Věra Ježková 10.3. 07:23
Kvůli třesu rukou maminku léčili několik let na štítnou žlázu, než přišli na to, že je to Parkinson.

Vzplanutí

Věra Ježková 10.3. 07:21
Hezké, dojemné.

Jsme vůbec lidé?

Jitka Caklová 9.3. 13:21
Romane, hezky napsáno :-) Jsem šťastná jak blecha a jen doufám, že mě pro moji přirozenost někdo nezamáčkne, nebo neutopí v umyvadle :-) :-)

Detaily, které mě baví

Zuzana Pivcová 9.3. 11:14
Moc hezké. Někdy si také všímám, ale moc jsem toho ještě narozdíl od Vás nenafotila.

Jen se tak trochu píchnout…

Zuzana Pivcová 9.3. 09:28
Při čtení Vašeho příspěvku jsem si připadala podobně. Ke své praktické lékařce téměř nechodím, nějak nemám důvod. Když jsem však před svátky skončila na pohotovosti interny v Thomayerově nemocnici a v ošetřující zprávě jsem měla, že se do tří dnů mám dostavit k praktickému lékaři, tak to bylo ouvej. Paní doktorka však měla (skoro naštěstí) dovolenou, tak jsem skončila (také naštěstí) jinde, to už nebudu rozvádět. A když jsem loni koncem jara chtěla jít kvůli nějakému podezřelému útvaru na kůži na kožní, tak to byl úplný horor. Osm ordinací mě nevzalo. Jen na objednání. A to musí být zase žádost od té praktické lékařky, kde kvůli tomu vysedím odpoledne. Díky za příspěvek.

Mýty a nesmysly, které se týkají darování květin

Zuzana Pivcová 9.3. 09:12
Když jsem jednu dobu nosila zásadně oranžové oblečení, tak náš ředitel v archivu byl tak pozorný, že mi k narozeninám (přál všem ženám) dal skutečně oranžové kytky. Jak už jsem ale někde uvedla, řezané květiny nepřijímám ráda, svým způsobem je lituji, že už záhy zvadnou. Včera v prodejně Lidl v Bohnicích obdaroval mladý zaměstnanec každou nakupující ženu jednou růží. To bylo docela milé. Naše maminka měla ráda zásadně jen luční květy, proto jí je i dáváme v Týně na hrob.

Díval se

Irena Mertová 9.3. 07:47
Věro, píšeš hezké básně :-) .

Pórková polévka podle Pišty

Irena Mertová 9.3. 07:44
Tak jó, Dano, uháním koupit pórek :-))

Dovolenková  zastavení

Věra Ježková 8.3. 13:59
Jendo, tvá vyprávění z cest ráda čtu i poslouchám, prohlížím si fotky. Obdivuji tvoji schopnost všude se domluvit, včetně radosti, kterou ti povídání s domorodci působí.

Výstava malíře Michaëla Borremanse v Rudolfinu

Dana Puchalská 8.3. 09:49
Ireno. Výstava to je bezesporu zajímavá. Měla jsem pocit, že místo obrazů vidím plastiky a sochy. Nevím, jak to popsat svými slovy, ale vystavené obrazy jsou zajímavé.

Čtenáři i60.cz: Kvůli koronaviru nepanikaříme

Hana Nováková 8.3. 09:36
Výstižně jste popsal momentální situaci a zhodnotil výsledky dotazů. Jedna moje nejlepší kamarádka doktorka řekla, že ročně umře na obyčejnou chřipku nějaká stovka lidí a nikdo se nad tím nepozastavuje. Koronavirus je jakousi mutací chřipky. Hygienické návyky máme, do rizikových oblastí nejezdíme, vyvarujeme se větší koncentraci lidí a to by mělo stačit. Nejen v jaru, ale po celý rok jíme ovoce, zeleninu, jíme střídmě i když někdy zhřešíme, tak to určitě přečkáme. To si stále říkám, i když musím přiznat s mým autoimunitním onemocněním se v duchu trochu bojím. Plíce po operaci, vleklé problémy s dycháním a věk, jen aby to nebylo mé poslední. I když - zase se musím opakovat podle písně KG - nic na světě není bez konce... jen já si přeji, aby ten konec ještě byl v nedohlednu. Všem hodně zdraví a držte se, bude líp.

Proč nemají senioři rádi změny? Mohou za to vyjeté neuronové cesty

Jarmila Komberec Jakubcová 8.3. 09:18
Mám oblíbenou stanici pohonných hmot a dokonce i stojan. Tankuji tam benzin už skoro 40 let. Asi to bude vyjetou neuronovou cestou v mozku.

Najednou jsem slyšela

Zuzana Pivcová 8.3. 08:39
Jituš, umíš krásně vnímat zrakem i sluchem, ale hlavně srdcem. Díky.

Pochodem vchod - jde se jaru naproti

Hana Rypáčková 8.3. 08:18
Soňo, ráda jsem se s tebou prošla..

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.