Přehled posledních diskuzních příspěvků

Proč jsou senioři vnímáni jako nudní?

Eva Mužíková 1.3. 08:31
Velmi zajímavý článek, který mne donutil přemýšlet jak na tom jsem já. Došla jsem k názoru, že ač jsem dosti aktivní, přeci jen nerada v poslední době opouštím tu svoji, jak píšeš: " Komfortní zónu ". Někdy mne to stojí hodně přemáhání, jako třeba zrovna nyní. Tak šup šup Bertice, začni tím, že se ode dneška přestaneš válet nejméně do devíti v posteli....../ Sakra, to je ale blbost, začnu až od zítřka/.:)))))))

Již nikdy více...

Růžena Kuželková 1.3. 08:24
Tohle a podobné články mě mohou tak akorát "nadzvednout z gauče". Nic nebylo a není jednobarevné. Rovněž jsem v té době žila,jako mnoho jiných. Na rozdíl od této pisatelky,jsem prožila život v tzv.totalitě,celkem příjemný.Měla jsem práci,střechu nad hlavou,hlady jsem netrpěla a užívali jsme si života(apropó např.byt jsme dostali po 3týdenním slibu manželství) raději jsme se "angažovali" ve své rodině,kdo chtěl,tak žil podle svého.Takže - socík nebyl špatný,pokud se člověk staral o svoje a nynější doba?! Nechť každý posoudí sám.A ještě dodatek - chodil k nám do práce člověk,který zažil Jáchymov - co říkal?? Zavolalai jsme si taxi 2ks - v jednom jel můj klobouk a ve druhým já a hurá do K.varů.takže neříkám,že ti co měli oplétačky s VB a jim podobným,že byli "vysmátí",ale kdo se staral sám o sebe,tak se špatně neměl(to se vztahuje i na dnešní dobu(,tak a kamenujte!!Je to můj zážitek a nikomu ho nevnucuji,jenom konstatuji!!!

Vzpomínky na naše první závody

Marcela Broumová 1.3. 08:08
Na Bertíka vzpomínám s vnitřním úsměvem. Radostný přítel, nezklamal nikoho.

Dopisování převážně nevážné

Dana Puchalská 1.3. 07:20
Věrko a Jane, to se vám opravdu povedlo. :-) :-) :-)

Po ránu potkávám Lásku

Zuzana Pivcová 29.2. 19:47
Když mezi dvěma zůstane láskyplný vztah, byť po letech už v modifikované podobě, pak je pro ně příjemný každý den, každá činnost, pro jiné možná nanicovatá.

Bramborové hranolky

Dana Puchalská 29.2. 09:13
Hranolky mám moc ráda.

Padesátka je období největší nespokojenosti

Dana Puchalská 29.2. 08:56
Mně padesátka až tak hrozná nepřišla. Tenkrát jsem se cítila celkem dobře.

Únor se loučí bílou

Jitka Hašková 29.2. 07:23
Básnička je jakoby byla napsaná dnes ráno - v Praze sněží. a hstě.

Dej sem ten šnuptychl

Irena Mertová 28.2. 13:29
Šnuptychl, erteple, jsme v Brně říkali - možná, že je tam opravdu vnesl děda, který byl ze Dvora Králové. Fusekle jsme též používali. A pak spoustu místních brněnských či moravských, ale nemyslím přímo hantec. Někde je mám hluboko schované - a občas "vyskočí" - a duši potěší :-).

Zabarikádoval jsem se doma, koronavirus nemá šanci

Naděžda Špásová 28.2. 11:07
Pokud to chápu jako ironii, tak je to dobrý, pokud je to fakt, tak si hledejte místo ve cvokhausu. Radši to budu brát jako ironii.

Starším lidem vadí nová slova v češtině, podle jazykovědců je to přirozený vývoj

Věra Ježková 28.2. 10:19
Jsem jazykovědec, nikoli bohemista. Přehršel anglicismů v češtině mi vadí. Je rozdíl mezi tím, když se anglické slovo přebírá s novým předmětem či jevem a bylo by zbytečné pro ně hledat český ekvivalent, a tím, když někdo ve snaze být IN užívá anglická slova tam, kde pro ně existují krásná slova česká: například vyšší level, evidence ve smyslu důkaz v odborných textech aj. atp.

Zpráv o panovnici je málo, pomluv mnoho, říká scénáristka filmu o Marii Terezii Mirka Zlatníková

Jana Šenbergerová 27.2. 23:00
Marie Terezie se mi moc líbila. Rozhodně u mě patří k seriálům, na které se nezapomíná. Dobrý výběr jednotlivých postav, které byly natolik přesvědčivé, že vtáhly do děje. Mirce Zlatníkové přeji, ať se jí i další scénáře podaří jako tento.

Připravujeme červnové setkání "íčkařů" v Březnici. Přijeďte i vy!

Alena Tollarová 27.2. 17:50
Podívala jsem se do kalendáře, jestli je 11. červen všední den nebo víkendový. Je to čtvrtek. Rychlík R 1164 jede z Prahy hl. n. v 7.23 hod a v Březnici je v 9.16 hod. Za mě ano.

Mladí versus staří. Je to vztah plný předsudků

Eva Kopecká 27.2. 13:30
Je jasné, že se bude každý držet svých pravd a mnohdy se ta společná řeč nenajde. Každý má svůj pohled na věc. Samozřejmě mě nadzvedne, když se na mě v práci oboří člověk o dvě generace mladší. Samozřejmě že dneska už ledacos vidím jinak, než když mi bylo těch .. cet a ne ...sát. Hlavně by se lidi k sobě měli chovat slušně. Ať příbuzní, tak i nepříbuzní. A navzájem se respektovat. Co vyhovuje mně, nemusí přece sednout druhému.

Čikina

Zuzana Pivcová 27.2. 11:29
Moc hezké. Teď před několika dny jsem tu v jednom komentáři napsala, že nemůžu chodit do útulků, protože nedokážu vidět zvířata, čekající v klecích na to, až si je někdo vezme. Některá však mají takové štěstí jako Čikina. Přeji vám ho oběma.

In, nebo out?

Zuzana Pivcová 27.2. 09:46
V současné době jsem řadu věcí pochopila a přijala, zatímco mnohé jiné ne a ani nemíním. Je otázka, jaký typ lidí by mě označil jako -out-. Zda by podle jejich mínění mělo opravdu mé "being out" celonárodní význam a mé jednání poškodilo společnost. Jako jedinec jsem především člověk a myslím, že odpovídám jeho zdejšímu předurčení. Kromě jednoho případu, kdy mi před lety při barvení vlasů pocitově protekla barva až do mozku:-D, alergie nevnímám. Ani na látky, ani na lidi. Nechávám je plynout. Díky za úvahu. Jen si v klidu užívejte svou jedinečnost.

O xenofobii s úsměvem IV: Angličané

Jitka Hašková 26.2. 13:27
Věro, díky, je to zajímavé. Mám zkušenost, že mi kamarádka-Angličanka pomohla, i když se mnou nesouhlasila, později mi řekla, že jsem udělala dobře. To se mi v Čechách nestalo.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.