Přehled posledních diskuzních příspěvků

S angličtinou se dá začít kdykoliv, i v důchodu. Důležitá je motivace

Jarmila Komberec Jakubcová 18.12. 09:25
Chodím již několik let na konverzační lekce angličtiny. Uměla jsem sice číst i psát, ale neměla jsem ji tzv."v uších". Velmi se mi to pak hodí když jezdím do zahraničí. Moje 9letá vnučka se diví jak babička s ní konverzuje. Angličtinu jsem začala učit už za totality, protož jsem chtěla vědět o čem se vlastně zpívá a pak jsem si mohla přečíst návody na cizí kosmetiku. V kurzech s námi hovoří studenti z Anglie, USA a i Austrálie. Moc se mi to líbí.

Adventní Mariazell

Zuzana Pivcová 18.12. 09:22
Moc hezký a všestranný výlet, taky bych si takhle vyjela za hranice. Díky!

Básně 5

Věra Ježková 18.12. 07:15
Jendo, to je překrásné. Pro vyjádření pocitů z básní nemám dostatečnou slovní zásobu. Takže jen: děkuji.

Jak budeme žít v penzi? Lidé o tom začínají přemýšlet kolem padesátky

Danka Rotyková 17.12. 18:34
Článek je pravdivý, což my dříve narození už všichni víme. A mladí na to nepomýšlí, protože je to nyní moc nezajímá. Mají hodně jiných starostí, které musí řešit hned, takže je chápu. Ale pokud jim občas média podstrčí tyto informace, věřím, že ti chytřejší se budou snažit připravit se co nejlépe. Všechno je však podmíněno zdravím. Zdravý člověk má šanci vydělat si dostatek peněz, ze kterých může každý měsíc část odložit na stáří. Pokud se však mladí zatíží vysokou hypotékou a budou mít děti, musí se modlit, aby ji do důchodu splatili, čímž by se event. mohli zajistit na stáří.

Vzpomínka na školní Vánoční besídku v r. 1971

Zuzana Pivcová 17.12. 11:17
Žádnou vánoční besídku jsem v dětství nezažila. Ráda jsem si přečetla názornou ukázku včetně té dětské básničky. Díky.

Pátek 13. - nešťastný to den?

Růžena Kuželková 17.12. 09:17
Tedy p.Alenko.klobouk dolů,já jsem "strašpitel" a sama do takovýchto končin bych se nevydala.Foto pěkné,takže jsem po zhlédnutí fotek tam vlastně byla i když jen virtuálně,díky

Zmrzlé nohy pomůže zahřát i mikrotenový sáček

Marie Novotná 17.12. 08:07
Mikrotenové sáčky jsem používala do bot už při cestování s dětmi a pak i s vnoučaty. Ideální. Nepromoknou a zahřeji.

O babičce

Hana Nováková 17.12. 08:01
Krásná, procítěná básnička. Je mnoho z nás, kteří i v našem seniorském věku vzpomínají na svoji babičku, která nebude nikdy zapomenuta. Mám to i já a asi před rokem jsem zde na íčku o ni napsala článek - Co čas nikdy neodvane, kde jsem se vyznala z lásky k ní. Vy jste to dokázal vyjádřit krásnou básní. Děkuji...

Jaký je život s lakomcem? Extrémní spořivost může být podle psychologů duševní porucha

Marie Doušová 16.12. 10:40
Žít s lakomcem bych nechtěla,ani takového neznám. Maminka vždy říkala "Když si na to vyděláš , tak si to kup a raduj se ,že si to můžeš dovolit". Velké škudlení ,šetření a nic si nedopřát je chyba.Žijeme jenom jednou , ale nic se nemá přehánět.

Co je dobré vědět, když vám lékař doporučí výměnu kyčelního či kolenního kloubu

Danka Rotyková 16.12. 09:56
Děkuji pane Raško za souhrnné informace, které budu za pár let potřebovat. Škoda, že si nelze připlatit na keramickou náhradu, nechápu to. Vždyť i starý člověk je rád, že může být po operaci bez otoků a větších bolestí.

Vánoční čas

Anna Potůčková 16.12. 08:21
Soni moc hezký článek, moc hezké fotografie! Mám ráda adventní čas navzdory tomu, že se peče, uklízí, připravuje utrácí a nakupuje. To vše k němu patří! Také všem přeji radostné Vánoce a v Novém roce spoustu zdraví, lásky vzájemné tolerance a pochopení!

Naše životní radosti

Dana Puchalská 15.12. 12:14
Jane, moc hezký článek. A opravdu velkou radost mi udělalo úvodní foto. Pár knih od Julesa Verna jsem měla i já. Ale bohužel voda v roce 2002 mi je definitivně sebrala.

Zima barevná i černobílá

Dana Puchalská 15.12. 09:20
Věro jsem ráda, že ještě někdo dělá černobílé fotografie. Děkuji.

Když se chceme zbavit minulých chyb

Elena Valeriánová 15.12. 07:17
Z chyb se člověk učí, ale někteří jsou nepoučitelní.

Moje první operace aneb narkózu mi nedávejte

Hana Nováková 14.12. 14:01
Operovali mě několikrát, ale fungovalo to dokonale, jednou jsem laškovala s doktorem, který od primáře dostal vynadáno proto, že jsem na sále a nemám čepici a já mu říkala, že chci jedině tu od Diora a tím jsem rozesmála přítomné. Pak nic a probudila jsem se až na JIP. Podruhé kolem mě lítal anesteziolog, protože jsem měla vysoký tlak, řekla jsem mu, že jsem si vzala medikaci jak mám a že to tak mám před každou operací tím, že se bojím a jak mě uspí tak tlak jde dolů. Risknul to a já se zase vzbudila až na posteli kde on stál nade mnou a byl evidentně rád, že se budím.

Seniorské rozvody. Přibývá jich a jsou mnohdy dost kruté

Jitka Caklová 14.12. 10:37
S manželem žijeme každý s jednou zkušeností z předešlého manželství s naprosto rozdílnými způsoby života. Mrzelo mě, že takovýto vztah "přišel" až v mých padesáti letech, ale na druhou stranu si říkám, kolik je lidí, kteří takovýto vztah nepoznají vůbec. Nejtěžší pro mě, bylo naučit se, nebo spíše, uvědomit si, že OPAČNÝ NÁZOR NENÍ ÚTOK. Manželství není vězení a i v manželství se dá žít svobodně. Hodně ale záleží na tom, jak si kdo svobodu představuje. Zjištění, že když chybí láska a to neplatí jen pro manželství, ale i obecně, íčko nevyjímaje, mě nepřekvapuje ♥♥♥

Moderní stolování

Zuzana Pivcová 14.12. 09:09
Haničko, Tvůj pohled na problémy je nenapodobitelný. Tvých příspěvků takto pojatých není nikdy dost. :-D

Lásky

Marie Doušová 14.12. 07:24
Pravdivé,krásně vyjádřené . Dík.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.