Přehled posledních diskuzních příspěvků
Ještě dvě glosy
Věra Ježková 30.11. 11:24
Jendo, děkuji za další krásné glosy. Pod oknem mi taky cvrlikají ptáčci, ale můj pokus o štěbetání by k nim ze 3. patra nedolehl. Druhé zamyšlení bere dech. Moudré, odrážející tvé rozsáhlé znalosti, s laskavě humorným laděním. Přeji ti dlouhý a hezký život. „Dbejme, aby nám stáří neudělalo vrásky také na duši, když je dělá na tváři.“ Michel de Montaigne
Pranostiky pro celý rok XXIII
Hana Nováková 30.11. 09:15
Věrko, těšila jsem se na Vaše pranostiky. Potěšily nejen mě, ale potěší i maminku, jdu vytisknout, zítra k ní jedu, tak se má na co těšit. Sleduje podle nich počasí. V 89 letech, špatně chodí, ale zájem o dění má stále velký. Tak bude mít zase něco pro zábavu. Moc díky
"Mých 30" - zánik firmy
Dana Puchalská 30.11. 08:11
To je škoda, že tak dobře zavedená továrna skončila. Je jich v naší zemi víc s podobným osudem. Aničko, hodnocení se asi zbláznilo. Vylezla tam jen jedna hvězdička. Proto ty další přidávám sem- ******.
Moderátorka Jana Havrdová: Ledničku nepřecvičím
Jitka Hašková 29.11. 18:46
Děkuji za rozhovor. Jana je moc šikovná.
Moje soutěžní pečení
Hana Nováková 29.11. 13:09
Soni. držím pěsti, ale není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Hezký článek i foto
Leží malé pacholátko
Zuzana Pivcová 29.11. 11:57
Helenko, oceňuji Tvou upřímnost, s jakou jsi zde svůj zážitek podala. V nákupním centru na Chodově jsem také na toaletách zvyklá na linoucí se hudbu a reklamy, ale naštěstí ještě v celkem decentním balení.
Klíčové téma
Zuzana Pivcová 29.11. 11:44
Chvilka, kdy nemohu najít klíče, je pro mě dost děsná. Ale zatím jsem je ještě neztratila. Jednou jsem šla k sestře, od jejíhož bytu mám klíče. To ale byla doma. Jen jsem jí sdělila, že se mi její zámek těžko otvírá. Tak vyšla ven s tím, že mi ukáže, jak správně dveře přidržet a klíčem otočit. Povedlo se to tak, že klíč zůstal trčet v zámku zabouchnutých dveří a nešlo s ním hnout vůbec. My jsme byly na chodbičce u výtahu obě, ona v tričku a legínách, a spolu s námi kocour, který se dožadoval návratu domů. Ještě, že jí sousedka půjčila svetr a stoličku, a já šla volat zámečníkovi.
Násilníkům odzvonilo? Ještě ne, ale situace se lepší
Jitka Caklová 29.11. 10:09
Muž, který chlastá, bije a znásilňuje ženu je obyčejný chudák, který si tímto způsobem pouze vyřizuje vlastní mindráky, způsobené nevyrovnáním s křivdami, které kdy přijal do svého života. Ale s mindráky a křivdami z minulosti se lidé vypořádávají různě. Z vyprávění rodičů vím, jak babička viděla přijet koně s povozem od hospody bez dědečka, protože znali cestu a měli hlad, věděla co ji čeká. Naštěstí jen do čtrnácti let věku mého tatínka, kdy už měl fyzicky na to, aby dědu odkázal do patřičných mezí a zjednal si respekt hodný muže, který chránil svoji maminku. Tuto vlastnost si nesl po celý život. S maminkou měli krásný láskyplný vztah a nikdy jsme v rodině bití a jakékoliv násilí nepoznali ♥
Voním, voníš, voníme
Věra Ježková 28.11. 13:15
Hani, oblíbenou vůni nemám. Neboť mám nedobře vyvinutý čich. Voňavky mi nic neříkají. Používám mýdlo a intim sprej.
"Mých 30 let" letem světem
Zuzana Pivcová 28.11. 12:40
To je opravdu moc pěkný příspěvek. Průlet 30 roky veskrze pozitivního muže, který nečeká zázraky, na nichž se sám nebude podílet, nereptá, protože ví, že je to k ničemu a navíc necítí vážný důvod. Prostě chlap, kterému to, k jeho spokojenosti, docela dobře vychází. Díky, Mirku!!
Životní styl seniorek se s léty výrazně změnil a s ním i šatník zralých žen
Jitka Hašková 28.11. 10:15
Staré paní i poválce chodily v elegantním klobouku. Vždycky jsem svoji babičku, nar. 1890 , viděla jako elegantní dámu, i když byla z chudé zemědělské rodiny. Nikdy nenosila šátek na hlavě.
Obyčejně neobyčejný den
Hana Nováková 28.11. 09:09
Krásné, pozdně podzimní brouzdání přírodou a k tomu doprovodné foto, díky Alenko
Na zbavení bolestí stačí cvičit tři minuty denně
Olga Škopánová 28.11. 07:23
Ono ani tak nejde o čas, ale, že se mnohdy nechce, co mě dá práce se přinutit.
Dvě glosy
Věra Ježková 27.11. 17:52
Jendo, moc pěkné. Kdybych si musela vybrat z tvé různorodé tvorby jeden nejoblíbenější žánr, byly by to glosy. Odpovídají mému způsobu písemného projevu: stručný a svižný; ovšem nemá tvou moudrost.
Když jdete k zemi
Jitka Hašková 27.11. 11:16
Velmi nepříjemný příběh. Něco podobného se mi stalo v Austrálii, když jsem letěla z Canberry do Melbourne. 3 x jsme nastoupili a vystoupili z letadla, pak jsme vzlétli a letěli těsně nad stromy a pomalu a letadlo se vrátilo na letiště. Let byl zrušen, náhradním letem jsem odlétala až po osmé večer a v Melbourne jsem byla v deset večer místo v poledne. Ještěže umím anglicky a byla jsem schopná si náhradní let vyřídit, protože se o to nikdo nestaral.
Radkin Honzák: Ztráta radosti by měla být popudem k vyhledání odborné pomoci
Jana Šenbergerová 27.11. 10:17
Tak tomu říkám synchronicita! Před chvilkou jsem si přečetla rozhovor Kláry mandausové s ním v knížce Příběhy obyčejného uzdravení od Jana Hnízdila. Velmi podnětné čtení. Názory obou lékařů beru.
Jak vybírat matraci pro seniory
Jitka Hašková 27.11. 08:04
Zkušenosti se zdravotní matrací mám dobré. Sama bych nevolila jednu matraci pro dva. I jedna matrace není pro mne pro manipulaci lehká (po 70). S matrací pro dva mám hrozné zkušenosti. Zažila jsem to v mládí v Londýně, kdy jsme se ani jeden nevyspali.
Tolik jsem chtěla
Věra Ježková 27.11. 07:37
Zuzko, tvé verše jsou hluboce dojemné, překrásné. Přeji ti hodně štěstí, i když jsi nedostala to, co jsi hodně chtěla. ♥
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.