Přehled posledních diskuzních příspěvků

Výprava do ztraceného času 4

Věra Ježková 11.11. 13:16
Jendo, to jsou krásné vzpomínky. Milada (?) na úvodní fotce je moc hezká. Sluší vám to spolu. Já jsem taneční absolvovala z povinnosti, pokračovací jsem nedokončila. Nemám cit pro rytmus, mé výrazové prostředky jsou jiné. Španělština se mi na poslech líbí. „Pašování volů přes hranice“ jsem neznala. Zajímavé přirovnání. Čáňa byl bezva. Moje třídní, která nesnesla představu, že bych měla mít za jedna z češtiny i němčiny - na kterou mě nemohla dostat, neboť předsedkyně komise byla němčinářka, mi v závěru odůvodnila dvojku z češtiny slovy: „Říkala jsi to moc potichu.“

Tělo je obnažená láska

Jan Zelenka 11.11. 12:55
Zuzko, jak se mohla taková dávná a krásná báseň obejít bez komentářů? Píšete nádherně.

Když mizí ze vztahu úcta, vzniká problém

Jana Šenbergerová 11.11. 10:41
Být svědkem takové partnerské "výměny názorů" je velmi nepříjemné. Bohužel pár takových párů znám.

Sametová revoluce začala v Teplicích

Zuzana Pivcová 11.11. 09:55
To je moc dobře, že si to tu takhle můžeme připomenout, nejen střetnutí na Národní třídě. Vzdáleně mi to připomnělo protesty vysokoškoláků se svíčkami na strahovských kolejích kvůli vypínání proudu. To byla vlastně předzvěst Pražského jara 1968.

K stáru chceme minimalizovat svůj domov. Přitom bez mnoha věcí nemůžeme být. Co s tím?

Mirek Hahn 11.11. 09:01
Velmi užitečné téma... Myslím na to stále častěji a občas, po menších částech, čistím. Opravdu to není snadné, nepoznávám sám sebe, jsem pragmatik ale desítky minut zírám na pitomou vázu s vysokým smaltem, která pro mne má jakousi sentimentální hodnotu..... a pak ji vrátím zpátky do vitríny. Musím najít něco jiného k vyhození :-)

Ty

Soňa Prachfeldová 11.11. 08:09
ABCD originální

Nová soutěž portálu i60: "Mých 30 let"

Věra Ježková 10.11. 17:44
Hezký nápad. Tak abych opustila rozpracované texty a přešaltovala na nové téma. :-)

Jak se nedat!

Dana Puchalská 10.11. 13:48
Zdeni, držím palce, aby to dobře dopadlo.

Rozhledna Hořidla

Dana Puchalská 10.11. 12:56
Álo, to je krása že oči přechází. Mně by se moc líbilo v Třebutičkách. To je vesnička jak malovaná.

Senioři stále častěji volí dovolenou před začátkem sezony. Kam se vydat k moři na konci jara?

Jarmila Komberec Jakubcová 10.11. 10:03
Koncem dubna létám na Gran Canarii, kde v této době je již nádherné lení počasí, ale zase není takové vedro, moře je již trochu teplé a pak nemusím zůstávat jen v rezortu. Mohu jezdit jak autobusy nebo autem po celm ostrově, večer jsou na Playa del Inglés příjemné procházky okolo Atlantiku. Na ostrově je bezpečno a líbí se mi jak všude vládne čistota a pořádek. Prostě ideální dovolená. Týden mi naprosto stačí, jen doba letu je skoro 5 hodin a návrat z destinace bývá o půlnoci. Vyzkoušela jsem i v květnu Murcii, ale zrovna nebylo ideální počasí - dost pršelo. Také Madeira je na jaře velmi zajímavá.

Letem světem zajímavostí

Zuzana Pivcová 10.11. 09:41
Věděla jsem snad jen to o Nastěnce. Myslím, že naše Milena Dvorská byla v klasické pohádce Byl jednou jeden král také tak mladičká. A jinak - ráda jsem se zase poučila, díky.

Perly

Věra Ježková 10.11. 07:28
Zuzko, děkuji za krásnou ranní chvilku poezie.

Patnáctá procházka - listopadová

Dana Puchalská 9.11. 15:31
Moc pěkný výlet Helčo,je tam u vás hezky. Víš co mně zaujalo a hlava mi nebere? Myšlení těch 5 starousedlíků z Pudlova.

Nepodceňujte chřipku. Zvláště u seniorů mohou být její následky fatální

Jitka Hašková 9.11. 11:19
Stejně musím jednou umřít. Tak na co se nechávat očkovat.

Seniorům ve městech chybí příroda. Lidé na vesnici se v penzi lépe adaptují

Jitka Hašková 9.11. 11:15
Já jsem se svým životem v Praze naprosto spokojená. Mám před domem stanici autobusů, rychle dojedu pro nákup, k lékaři a snadno zařídím vše co potřebuji. Do parků to mám blízko, do centra města také. Když jsem nemocná, objednám si nákup z Tesca. Přivezou mi ho až do bytu. Auto nepotřebuji, mám hodné sousedy, kteří mi pomohou s čím potřebuji. Vzhledem k tomu, že jsem absolutně sama, je to pro mě ideální řešení.

Mám ráda kedlubny

Zuzana Pivcová 9.11. 09:19
Kedlubny moc často nemívám, ale chutnají mi, pokud nejsou vyloženě dřevnaté. Mám docela ráda kedlubnové zelí.

Loučení s mořem

Dana Puchalská 9.11. 07:54
To je krásná báseň, i když dost smutná. Ale i ten smutek patří k našim životům.

Fotoreportáž o jedné výstavě

Anna Potůčková 8.11. 11:43
Soni díky za tuto fotoreportáž, kterou jsem ráda a se zájmem vzhlédla. A mám dotaz, zda ty košíky jsou Tvoje práce? Pokud ano, netušila jsem, že tohle děláš. Jsou to krásné věci u všech vystavovaných prací!

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.