Přehled posledních diskuzních příspěvků
Akvarijní rybičky. Dobrá volba pro seniory
Dana Puchalská 31.10. 14:03
Krásné akvárium je nádhera. Ale pořízení a provoz jednoho domácího a opravdu perfektně zařízeného stojí celkem hodně peněz. Vím o čem píšu. Měli jsme zde v domě a okolí 3 prodejny a ty kvůli nezájmu lidí byly nuceny svou činnost ukončit. Je to škoda.
Košile by neměla chybět v šatníku v žádném věku
Mariana Mášová 30.10. 19:21
samé pěkně štíhlé a konfekční velikosti , ve vyšším věku jsou české ženy poněkud víc vyvinuté a pěknou košili sehnat nelze
Pocity - když se ucho utrhne
Dana Puchalská 30.10. 14:03
Vladislavo...... na paní účetní by sedlo rčení... Tichá myš a voda břehy melou.... Díky za rozluštění. A těším se na další díl s Martou v hlavní roli.
Dalma Špitzerová: Díky divadlu jsem přežila koncentrační tábor
Mirek Hahn 30.10. 13:47
Skládám poklonu !
Pranostiky pro celý rok XXII
Zuzana Pivcová 30.10. 11:49
Věrko, skoro to vypadá, že se některé tyto pranostiky naplní. Díky za připomenutí.
Fotoreportáž: Vnuknutí
Zuzana Pivcová 30.10. 09:29
Vnuknutí občas mívám, ale někdy jsem taky pořádně lenivá, což Ty asi ne. Svědčí o tom Tvůj krásně zdokumentovaný výlet.
Lži a nesprávné postoje ke stárnutí. Co s nimi?
Mirek Hahn 30.10. 09:00
Nepodléhám mýtům o stárnutí a ani mýtům o nestárnutí a přemotivovaných seniorech. Stárnutí znamená zpomalování ale zpomalování neznamená sedavý způsob života. Stačí rozumně porovnat svoje skutečné možnosti se svým očekáváním. Každou chvíli slyším nebo čtu o nějakém svém vrstevníkovi, který měl vůli silnější než rozum a uhnal si na kole nebo v horách infarkt, protože chtěl být zdravě aktivní...., jen neuměl rozpoznat svoje limity.
Okolo Hradce....já mám koně, vraný koně...
Věra Ježková 30.10. 07:17
Žokejko, hezké fotky z prima výletu. :-)
Turistů přibývá. Hlavně mezi seniory
Mirek Hahn 29.10. 11:48
Turistika - královna mezi hobby aktivitami. Naštěstí žijeme v příjemné zemi se spoustou typů krásné krajiny. A naštěstí se do té krajiny ještě vejdeme, takže není tak těžké se vyhnout přelidněným cílům a putovat krajinami poměrně prázdnými a o to kouzelnějšími :-)
Babí léto v Teplicích
Zuzana Pivcová 29.10. 11:32
Krásné město, a já ho vůbec neznám. Z některých měst přímo vyzařuje historie a architektonická noblesa. To potvrzují i Tvé kouzelné snímky.
Stárnou celé domy. A je to problém
Zuzana Pivcová 29.10. 09:53
U nás to tak jednu dobu vypadalo, ačkoliv já jsem přišla do paneláku až 14 let po prvních obyvatelích, ale nebyla jsem už žádná mlaďocha. Ovšem po zprivatizování bytů se osazenstvo velice změnilo. Ani jsem netušila, kolik bytů bylo prodáno či přenecháno potomkům. Jsou to podstatně mladší lidé a zdaleka mi nepřipadá, že bydlení u nás by pro ně bylo potupné. Náš dům, vlastně část domu - 3 vchody, po 10 patrech - je ve vzorném pořádku, a to díky představenstvu někdejšího družstva, dnes společenství vlastníků. Jsou to ale bohužel také ženy v našem, jedna dokonce ve vyšším věku. Kdo to bude chtít dělat po nich, nevím...
Glosy 2
Zuzana Pivcová 29.10. 09:46
To je krásné, i ten pohled na odvěkou "maudrost". Měla jsem při studiu ráda staročeštinu, právě tak jako v němčině "Lautverschiebung". Občas se pokouším luštit texty starých tisků třeba někde na výstavě, ale moc mi to nejde. Právě tak se nemohu ani ve svém věku dopracovat k patřičné moudrosti. Moc děkuji za inspiraci.
Cyril Höschl: Optimističtí jedinci jsou na tom lépe než škarohlídi
Jana Šenbergerová 28.10. 18:36
Pan profesor o problému ví určitě víc než kdokoliv z nás. Jen mi nejde do hlavy, proč by pro středoevropany měla být ideální středomořská strava, když podmínky jsou pro nás přece jen dosti rozdílné. Více ovoce a zeleniny, to beru, ale především to, co roste v naší blízkosti. Kdybych měla brát v úvahu genetiku, byla bych na tom dost mizerně. Prababička trpěla stařeckou demencí, babička možná Alzheimerem, ale tehdy se o něm moc nevědělo, a moje maminka měla také problémy. Já sama víc než na genetiku dám na psychiku a výchovu. Obě dovedou člověka pořádně vykolejit z normálu.
Ohňostroje - to je moje
Jitka Hašková 28.10. 11:32
Naprosto souhlasím. Jsem také pro zrušení všech ohňostrojů a rámusů, včetně letních koncertů ve volné přírodě. Lepší využití peněz by se určitě našlo. Nejen lidé, ale hlavně příroda trpí.
Ageismus naruby. Senioři se ho dopouštějí vůči mladým
Zuzana Pivcová 27.10. 18:28
To tykání mladším slyším často, dělají to muži. Jednou jsem zažila v tramvaji, jak začal nějaký starší muž rýpat do vedle sedící dívky, která nijak neprovokovala. Jestli vůbec ví, jak se něco řekne německy, že asi sotva, protože oni mají jen angličtinu. No, bylo to docela hloupé.
Žižkovský vězeňský podzim
Hana Šimková 27.10. 15:53
No , pana Miloši, Vy máte ale těžký život, plný nepříjemností.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.