Přehled posledních diskuzních příspěvků
Podzimní elegie
Dana Puchalská 27.10. 11:48
Zdeni, to je krásná elegie, která se Ti povedla. Děkuji.
Minulost na Veselém Kopci
Jitka Hašková 27.10. 09:22
Moc hezké. Připomnělo mi to návštěvy ve skanzenu v Kouřimi. Děkuji.
Do divadla Komedie vtrhl David Bowie
Mirek Hahn 27.10. 08:31
Velký hudebník ! Geneze jeho posledního alba Black Star je obdivuhodná.
Chata či chalupa na penzi? Má to řadu výhod, ale i mnoho nevýhod
Hana Nováková 26.10. 14:02
I já k tomu řeknu, že článek je hodně pravdivý. Bydlím na chalupě se vším pohodlím panelákového bytu. Na nákup autem, k doktorům autem, po 16 hodině v zimě tu lišky nám dají dobrou noc. Jinak každý zaleze, takže skoro celý rok nikoho nemusíte vidět. Kultura žádná, za kulturou musíte dojet autem. No ještě několik roků a pak od jara do podzimu chalupa, jinak panelák a pak už jen panelák. Ale stálo to za to. Příroda kolem domu, nádherné výhledy, které se mění s ročním obdobím jsou nenahraditelné, ale věk nezastavíš a když pominu nemoce, práce je tu stále každý den a za každého počasí i když máme všechnu moderní zahradní techniku. Prostě jak se zpívá :Nesmíš být nikdy líný, nesmíš se práce bát- ale věk a síly už někdy stávkují a je to znát i když se snažíš neustávat. Upravená zahrada je vizitka a na tom si trváme.
Online senioři
Alois Kavan 26.10. 10:15
Ve svých 70 letech jsem začal pociťovat něco jako sociální vyloučení, protože v sousedství různých mobilů, počítačů a internetu jsem si připadal jako negramotný. Tak jsem se nakonec rozhodl se sebou něco udělat. Zakoupil jsem si počítač s připojením na internet a v kursu nadačního fondu manželů Klausových jsem získal osvědčení o způsobilosti k užívání osobních počítačů. To bylo v roce 2009.
Nyní mám v užívání tři počítače s různými operačními systémy, dvě tiskárny a jeden skener a do mého života se po této stránce vrátila spokojenost. Takže chlapci a děvčata, nebojte se toho, je to zábava, je to i poučení, je to ta nejlepší maturita života.
Češi vyvinuli individuální probiotika. Účinkují mnohonásobně lépe
Hana Nováková 26.10. 09:24
Jelikož víme, že střeva jsou základem zdraví, je to vynikající objev pro lidstvo. Díky patří všem, kteří se na něm podíleli.
Jeseník není daleko
Zuzana Pivcová 26.10. 09:20
Je to fajn, když se někdo vydá na takovou dalekou cestu, aby se sešel s kamarádkami a ještě navíc na výstavě i60. Ale Ty jsi holka podnikavá. Na mě by to bylo docela daleko. Krajina je moc krásná a Tvé snímky taky.
Pocity - může být i hůř
Zuzana Pivcová 25.10. 19:33
Rýsuje se malér, ale co bych osobně udělala já, opravdu nevím. Nikdy jsem žádnou vedoucí funkci neměla a aféru s penězi (za zhotovené kopie dokumentů) jsme s kolegyní ve studovně archivu zažily jen jednou díky jednomu pracovníkovi z finančního oddělení. Mohu mít podezření, ale co dál?
Vzpomínkový recitál
Věra Ježková 25.10. 13:14
Hano, napsala jste to moc hezky. Praví věčná příznivkyně Waldy. :-)
Off-line. Trend, který se šíří
Mirek Hahn 25.10. 12:30
Páni..., nezapínat počítač, to je úžasný nápad ! Někdo právě objevil Ameriku :-)
Dopisy - zvyk zdánlivě už zapomenutý?
Marie Doušová 25.10. 10:53
Strašně mě mrzí , že když chci sehnat známku na dopis, tak musím podstoupit pochody do papírnictví-samořejmě nemají a mít nebudou . Trafika-tam pouze z 5 trafik jen 1měla známky. Proto se chodí raději na poštu ,kde zakoupíte známku a hned tam dopis necháte. Oni vycházejí z toho , že většina lidí jde hned na poštu ,ale koupit známku mimo poštu se už stává hororem. S poštou nemám dobré zkušenosti a moc mě to mrzí . Schránky mizí ,lidé přestávají psát a pošťáci jsou stále drzejší a nepříjemní ,hlavně na poště. Nerada na poštu chodím. Doručovatelky obdivuji, k nám chodí moc hodná a příjemná doručovatelka.
Rozloučení s Albánií
Libuše Křapová 25.10. 09:25
Díky za hezkou připomínku, Zuzko :-) Já tam byla s CK Kovotour, ale už jsme se dozvěděli, že se slučují se dvěmi jinými CK, že s nimi už nepojedeme :-( Tedy s CK s tímto názvem. Tak příště pojedu třeba s Altinem (průvodcem) :-)
Vzpomínáte, jak se vařívalo dětem?
Jitka Hašková 25.10. 09:01
Tak žádné takové kuchařky po válce nebyly. Babička mi vařila podle svých zvyklostí a to,co sehnala. V roce 1958 mě už bylo 14 let, to jsem už dávno jedla s dospělými.
Nezaberu a nezaberu. Nespavostí trpí stále více lidí po šedesátce
Věra Ježková 24.10. 16:19
Jsem sova. Usínám špatně, spím špatně, léky na spaní nejím. Přesto ráno (před šestou) vstávám poměrně odpočinutá. Na rozdíl od doby, kdy jsem chodila do práce. Večer nad ničím nepřemýšlet si nedovedu představit. Po ulehnutí k spánku se myšlenky začínají rojit. Že bych kvůli menší fyzické únavě třeba oběhla blok nebo vyluxovala, mi připadá úsměvné.
Paruka. Věc obdivovaná i zatracovaná. Jaká je její historie?
Zuzana Pivcová 24.10. 10:38
Já jsem si dokonce počátkem 70. let dala z ustřiženého copu zhotovit paruku z vlastních vlasů. Moc se ale nepovedla. V té době jsem nosila dlouhé vlasy s ofinou (kleopatru) a občas se mi zachtělo změny. Pěkná hloupost! Dnes mi ty pěkné dlouhé vlasy nikdo nevěří. :-D Za nás nosili i muži příčesky, protože se styděli za pleš. Ty příčesky ale byly hned vidět. Dnes je jiná doba a holohlaví nemají problém.
6. A co tak třeba Albánie? Námořní kapitán a bilancování
Zuzana Pivcová 24.10. 09:43
Díky. Libuško, za obsáhlou reportáž, na jejímž konci jsem si připomněla některé údaje, které jsem se také dověděla. Předpokládám, že Tě Albánie zaujala natolik. že se tam ještě vydáš, tentokrát letadlem do Tirany a odtud do Drače, co říkáš?:-D
Zběhovec plazivý je účinný nejen na játra, ale i na snížení tlaku
Zuzana Pivcová 24.10. 09:39
Tato bylinka je pro mě neznámá, jen si vzpomínám, že někde v rámci luštění křížovek jsem narazila na výraz "yva", ale možná je to dokonce něco jiného.
Zrcadlo nesplněných přání 22
Marie Doušová 23.10. 11:30
Každý se vrací občas do mladých let a toto vyprávění mi pomohlo se pozastavit a zavzpomínat na mé mládí. Jane, moc hezké vzpomínky ,básně a pěkné ukončení.Dík.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.